Hae tästä blogista

ARVONTA ja Suomalainen SISU esittelyssä

Ihana auringonpaiste luo jo keväisen timanttihunnun hangille. Odotan jo kovasti lintujen paluuta Suomeen ja sitä ihanaa sirkutusta, johon herään aamuisin. Uskon lintujen omaavan mielettömän määrän sisua voidakseen matkata ilmojen halki tuhansia ja tuhansia kilometrejä. Ei se helppoa ole tuulessa ja myrskyssä, paahteessa tai nälässä.

Odotan myös innolla tulevaa, sillä nyt on otettu magneettikuvat koko kropastani päätä ja varpaita lukuunottamatta. Jos niistä saan selvyyden, voi tämä kevät olla minulle, meille Murusen kanssa, uuden elämämme alku. Katsotaan, josko suomalainen sisu palkitaan.

Uskon, että myös sinä olet tarvinnut elämässäsi sisua joskus ja että sisukkuutesi on palkittu.

Haluatko kertoa minkälainen viimekertainen sisu-kokemus sinulla on takana?! 


Suomalainen sisu on kiehtonut minua aina. Se on etuoikeutemme ja vahvuutemme, jonka olemme saaneet syntymälahjaksi. Kaikilla suomalaisilla se on ollut, on nyt ja tulee aina olemaan.  Mutta mitä sisu tarkoittaa? Miksi sille ei ole yhtä englanninkielistä sanaa? 

Kun minulle tarjoutui tilaisuus päästä lukemaan Joanna Nylundin uutuuskirja, SISU - suomalaisen sisun salaisuudet, en empinyt lainkaan.


Sisu on ennen muuta asenne. Sen avulla pystymme kohtaamaan elämän tarjoamat haasteet, edistämään hyvinvointiamme keskittymällä tärkeisiin asioihin, ratkaisemaan konflikteja, saavuttamaan tavoitteitamme, kasvattamaan lapsemme lujaluonteisiksi ja toimimaan suoraselkäisesti ja taistelemaan suoraselkäisesti ja niiden asioiden puolesta joihin uskomme. 


Sisu on myös universaali piirre, jolle me suomalaiset olemme antaneet nimen. Kirja käsittelee syvällisemmin sisun merkitystä ja myös sitä, mitä sisu ei ole. Kirja on kirjoitettu lukijaläheisesti, turhia hienoja sanoja vältellen, joten se on helppolukuinen. Lisäksi kivat piirretyt- sekä värikkäät valokuvat tuovat kirjaan visuaalisen puolen. Se auttaa entisestäänkin hahmottamaan, mistä esimerkeissä on kyse.


Sisu on kirjana pienehkö. Pienempi, kuin tavallisesti isot oppaat, mutta suurempi kuin pokkarit. Koko ei kuitenkaan kerro mitään sisällöstä, sillä erilaisia aiheita kirjassa sisun ympärille on kasattu lukuisia. Tämä todellakin on lukemisen arvoinen kattava teos sisusta ja suomalaisuuden perustuksesta. Voisin verrata jopa Tuntemattomaan sotilaaseen. En niinkään kirjan, vaan kirjan aiheen kulttimaineesta. Onhan jo lapsesta saakka kerrottu sisun ja sisukkuuden olevan minuutta.


Myös ulkomailla on huomattu suomalainen sisu. Siitä on kirjoitettu englanniksikin artikkeleita ja jokunen kirjakin. Miltä sisu näyttää ulkomaalaisten silmin? Onko se meidän kuvitelmaa vai todellinen voimavara? Voit lukea myös näistä asioista kirjasta.


Suomalaisena ihailen niitä suomalaisia, jotka ovat saavuttaneet sisulla jotain mihin minä en ole pystynyt. Esimerkkinä Pata Degermanin huikeat löytöretket maapallon hurjimmissa olosuhteissa.  Pata kertoo oman sisutarinansa meille Sisu-kirjassa.


Kirjassa on paljon mielenkiintoista luettavaa, mutta myös vinkkejä selviytyä omista kriiseistä tai vaikeista tilanteista. Myös luonnon ruokakaappi avaa ovensa sinulle ja ojentaa reseptin erääseen mielenkiintoiseen ateriaan. Tietenkin liittyen aiheeseen.


Oletko koskaan miettinyt, millaista on kasvaa suomalaisena? Toki olisi upeaa olla aurinkorannoilla ruskettunut unelmakroppainen surffaajatyttö tai -poika, mutta toisaalta meillä on jotain sellaista, jota ei näe edes laserkatseella. Sisua, jonka kautta hengitämme, elämme, teemme ja olemme. Se on parasta, mitä voimme toiselle sanoa; sinulla on sisua!


Kirja on jaettu kuuteen osaan; 
 1. Elämän haasteiden kohtaaminen
 2. Hyvinvointia sisun hengessä
 3. Sisukasta kommunikointia
 4. Sisu kasvatuksessa
 5. Sisukasta liikuntaa
 6. Taistelua hyvien asioiden puolesta

 Jokainen osa sisältää useita aiheita, jotka ovat sopivan mittaisia lukea aina silloin, kun siihen tulee tilaisuus, ellet ole ripeä lukemaan. Minä tykkään lukea esim. Mainostauoilla, välipalalla, veskissä... kyllä niitä tilanteita riittää. Pokkarit jäisivät aina kesken, Sisun voi jättää kesken ja jatkaa kohta uudestaan, ellei sitten sisusi sano sinulle, että sisulla luet kirjan alusta loppuun kerralla. Lisäksi kaikki 6 osaa ovat hyvin kattavia ja mielenkiintoisia. 

Suosittelen lukemaan kirjan, jotta voit oppia ymmärtämään paremmin itseäsi, juuriasi ja kokonaan uutta kantaa sisukkuuteen. Jokaisen suomalaisen käsikirja ja toivelahja jokaiselle ulkomaalaiselle, joka Suomesta on kiinnostunut. 

9

Perehdy paremmin suomalaiseen sisuun ja opi sen avulla elämään merkityksellisempää elämää.


Vaikka maaliskuu onkin lopussa, on maaliskuun arvonnan aika. Keräsin itseltäni käyttämättömiä kynsituotteita briteistä saamaani kangaspussiin. Tämän setin haluan arpoa yhdelle lukijalleni. Tuotteet ovat kaikki avaamattomia ja uudenveroisia.
Pussissa on kaksi suomalaisen Dermosilin kynsilakkaa sekä tähtikynsikoriste purkki. 


Osallistut arvontaan näin: 

 • -kommentoi sisusta tai kynsilakoista. Ihan sama. Kunhan kommentoit jotain kaunista, hämmentävää tai humoristista.  
 • -kerro missä mua seuraat: blogger/facebook/instagram? 
 • -jaa tämä postaus tai kuva tosta alhaalta joko bloggerissa, facebookissa tai/ja instagramissa. (Huom. Laitan kuvan itsekin fb ja ig jotta jako olisi helpompaa)
Jokainen saa ( 1 ) yhden arvan. Anonyymit jättäkää nimimerkki myös. Jakaminen ja seuraaminen ovat vapaaehtoista, mutta kivaa se olisi minusta. Respectiä.  Palkinto on mun omakustanteinen. Kellään tai millään  taholla ei ole mitään osaa taikka arpaa tähän arvontaan. 


Kirja on arvostelukappale Read.me ja Mellakka Helsinki. 
Kynsituotteet itse ostettuja

15 kommenttia:

 1. Hyvää ja rauhallista Pääsiäistä sinne teille ❤️️

  VastaaPoista
 2. En osallistu arvontaan tällä kertaa. Kyllä on sisua tässä viimeisen vuoden aikana tarvinnut, että on jaksanut töissä olla. Meidän yksikköhän oli lopetus uhan alla ja silti piti vaan asiakkaita hymyssä suin palvella, vaikka omasta työn jatkumisesta ei ollut mitään tietoa. Onneksi kaikki kuitenkin päättyi hyvin ja hommat jatkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi noin päin kääntyi. Työttömyyttä ja työttömien ahdistamista nurkkaan on jo liikaa. Valoisaa kevättä sinulle

   Poista
 3. Aurinkoista pääsiäistä! Seuraan bloggerin ja facebookin kautta. Ihanat värit kynsilakoissa.
  klaara49@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Mukaan arvontaan . Ja kyllä välillä sisua tarvitaan asioitten kanssa. Hyvää pääsiäistä.

  VastaaPoista
 5. Sisu? Verenperintöä.. Mö luulen että olen kehittänyt aikas mukiinmenevän oman sisuni..se jakaantuu tässä perheessä ja elämässä hyvin voimaannuttavalla ja kantavalla voimalla..välillä hukassa pahasti mutta..tulee kun sitä suuresti tarviten!
  bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se sisu ole ollut aina sinussa mutta ajan myötä olet ottanut käyttöösi tarvittavassa muodossa sitä?? Ei sisua mistään voi ostaa tai purkissa kasvattaa. Vai?

   Poista
 6. Mukana ollaan, kynsilakka kokoelmani on aika olematon, joten mielelläni kotiuttaisin nuo :)
  Tiia96@luukku.com
  Niin ja instassa seurailen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi olkoon Tiia. Olet voittanut palkinnon maaliskuun arvonnassa!

   Poista
 7. Ihanan väriset kynsilakat <3 Mukaan arvontaan! :) Seuraan fb:ssä ja bloggerissa.

  mari.h_84@netti.fi

  VastaaPoista
 8. Tulin vastavierailulle blogiisi ja kiva blogi onkin :) Sisua olen kyllä tarvinnut erityisesti viimeisen parin vuoden aikana, kun eron jälkeen jäin yksin asumaan lasten kanssa maalle isoon puulämmitteiseen taloon. Vastoinkäymisiä on ollut, mutta kyllä kaikki on ollut vaivan arvoista. Kivat kynsilakat, olisin kyllä liittynyt lukijaksi muutenkin, bloggerin kautta seuraan. Ihanaa tulevaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 9. Kivan värisiä lakkoja <3 Sisua kyllä aina ajoittain elämää tarvitaan, huh heijaa. Ilman sitä olisi välillä ihan pulassa!

  VastaaPoista
 10. Aurinkoisia ja lämpimiä kevätpäiviä ootellessa mennään sisulla läpi nämä sateisen harmaat ja sumuiset päivät!
  Seuraan sua fb:ssa, instassa ja lukijakin oon :)
  On makeen väriset lakat ja ihana pussukkakin :)

  VastaaPoista

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Nukkekotiasiaa ja kysymys lukijoilleni

Nukkekotiasialla olen tällä kertaa. Muutoksia on luvassa ja tarvitsen sinun apuasi. Vastaus kysymykseeni riittää. Sitä kysymystä ennen kerro...