Vispipuuro ja atc-kortti


Puuro kuin puuro ja olen messissä. Vispipuuro, marjapuuro, puolukkapuuro.. mikä nimike ikinä onkaan tällä tummemman pinkillä herkulla, on yksi suosikeistani välipalaksi tai aamiaisella. Vispipuuroon voi hyvin käyttää pakastimesta vanhoja marjoja tai uusiakin, jotka ovat liian kirpeitä tai happamia. voisin syödä tätä herkkua vaikka joka päivä! 

VISPIPUURO

7 dl vettä
4 dl puolukoita tai muita marjoja (myös sekoituksena)
n.½ dl sokeria
¼ tl suolaa
dl mannasuurimoita

Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5-15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku. Tarvittaessa lisää sokeria niin, että maku on mieleisesi. 
Siivilöi halutessasi marjojen kuoret pois. 

Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista.
Maito ja tarvittaessa sokerijauho ripaus sopivat puuron kylkeen parhaiten.


Murunen on meillä se, joka värkkää ruokien kanssa tuntikausia, jos on vapaapäivä. Minulla ei riitä innostusta ruuan kanssa säätämiseen, vaikka ei minulla riitä voimatkaan siihen. Vaan ei kiinnostuskaan. Teemme kuitenkin yhdessä ja erikseen kumpikin ruokaakin, ihan voimien mukaan. 
Kuvassa Murusen tekemä herkullinen aasialainen broileri-kesäkurpitsa spagetti. 



Lopuksi vielä @inspirationblogi haastaa haasteeseen oma työni, eli atc teeman mukaisesti. Kortti on jo varattu vaihtoparilleni. 

Kommentit

Enpä ole aikoihin tehnytkään vispipuuroa, kiitos siis ohjeesta.
Mukavaa keskiviikkoa sinulle Viltsu!
Viikonloppukokki sanoi…
Toinen puurofani ilmoittautuu!Pelkällä puurolla voisi elää. Mitä mieltä olet tuorepuurosta?
Kun lapset olivat pieniä, tein aika usein vispipuuroa, se oli heidän herkkuaan.
En enää muista koska viimeksi tein sitä.
Kannattaa kokeilla. On tosi hyvää. :) Hyvää loppuviikkoa.
todellakin voisi elää. Tuorepuuro on myös erinomainen vaihtoehto.
Nyt on sitten aika tehdä uudestaan. Pakasteesta marjat puuroksi. :)