Vispipuuro ja atc-kortti
Puuro kuin puuro ja olen messissä. Vispipuuro, marjapuuro, puolukkapuuro.. mikä nimike ikinä onkaan tällä tummemman pinkillä herkulla, on yksi suosikeistani välipalaksi tai aamiaisella. Vispipuuroon voi hyvin käyttää pakastimesta vanhoja marjoja tai uusiakin, jotka ovat liian kirpeitä tai happamia. voisin syödä tätä herkkua vaikka joka päivä!
VISPIPUURO
7 dl vettä
4 dl puolukoita tai muita marjoja (myös sekoituksena)
n.½ dl sokeria
¼ tl suolaa
1¼ dl mannasuurimoita
Kiehauta vesi ja marjat, anna kiehua 5-15 min. Mausta sokerilla ja suolalla ja tarkista maku. Tarvittaessa lisää sokeria niin, että maku on mieleisesi.
Siivilöi halutessasi marjojen kuoret pois.
Vispaa mannasuurimot kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä hiljalleen välillä sekoittaen 5-10 min. Anna puuron jäähtyä. Vatkaa voimakkaasti kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Puuron voi syödä myös ilman vatkaamista.Maito ja tarvittaessa sokerijauho ripaus sopivat puuron kylkeen parhaiten.
Murunen on meillä se, joka värkkää ruokien kanssa tuntikausia, jos on vapaapäivä. Minulla ei riitä innostusta ruuan kanssa säätämiseen, vaikka ei minulla riitä voimatkaan siihen. Vaan ei kiinnostuskaan. Teemme kuitenkin yhdessä ja erikseen kumpikin ruokaakin, ihan voimien mukaan.
Kuvassa Murusen tekemä herkullinen aasialainen broileri-kesäkurpitsa spagetti.
Lopuksi vielä @inspirationblogi haastaa haasteeseen oma työni, eli atc teeman mukaisesti. Kortti on jo varattu vaihtoparilleni.
Kommentit
Mukavaa keskiviikkoa sinulle Viltsu!
En enää muista koska viimeksi tein sitä.