Tahdon tuoksua, mutten haisua

Jos saisin muuttaa maailmasta yhden asian, muuttaisin ihmisten suhtautumisen luontoa kohtaan. Jos nyt kauhistelit, etten puhunut mitään nälänhädästä tai sodista, niin mainittakoon nyt se, että luontoa kunnioittava ihminen ei kaada sademetsää nurin, ei tuhoa luontoa sotimalla tai patoa vesistöjä, jotka elättäisivät köyhimmät maankolkat. Luonnon kunnioittamisella on paljon suuremmat seuraamukset, kuin arvaatkaan. Koska sellaista taikasauvaa minulla ei ole, millä kaikkien suhtautumisen muuttaisin, niin muutan oman käyttäytymiseni. Jos moni muukin aloittaisi itsestään, voisimme kaikki paljon paremmin. 


Born to bio on ranskalainen luonnonkosmetiikan brändi, joka löytyy myös Suomen markkinoilta. Born to bion tarkoituksena on yhdistää luonnonmukaiset raaka-aineet ja mieltä sekä silmää piristävät iloisen värikkäät pakkaukset keskenään. Mielestäni siinä on onnistuttu täysin.  Itse aistikkaana naisena arvostan tuotteita, joissa aistit on huomioitu nostamatta kuitenkaan hintoja pilviin. Kaikki Born to bio-tuotteet ovat ECOCERT- sertifioituja ja niillä on turvallisuuden ja luotettavuuden COSMEBIO-merkki. Lisäksi Born to bion tutkimus- ja tuotekehitystyö on palkittu OSEO-tunnustuksella ja kaikki tuotteet testataan dermatologisin testein.


Näin ollen kiinnostukseni on kyseistä tuoteperhettä kohtaan valtaisa. Suureksi ilokseni sainkin käsiini NHS:n maahantuoman Born to bion tuotteita, joista ensimmäisenä esittelen deodorantin. Onhan deodorantit yleensäkin lähes joka kodin peilikaapista löytyviä tuotteita sekä naisilla että miehillä.  

Deodoranteista löytyy ruusun, vaniljan sekä bambun tuoksuiset deodorantit. Itselläni on tällä hetkellä bambun tuoksuinen Zen sensation, mutta sain Deja Vu-tunteen, että olen taatusti joskus aikaisemminkin kokenut jotain yhtä aistikasta. En ehkä juuri bambun tuoksuisena mutta... 

Aloinkin haravoimaan blogiani läpi , mutten löytänyt etsimääni. Voiko olla, että olisin kaupassa nuuhkinut näitä? Ehkä.. Innoissani nyt kuitenkin olen tästä Zen-henkisestä dödöstäni. 

Sen sijaan innokkuus ei ole oikea sana tunteelle, mikä tuli vanhimpia postauksiani selatessa. Kyllä on Viltsulle työmaata korjatessa menneet postaukset tälle vuosituhannelle... Tai jotain. Nimittäin silloin kun aloin Bloggerissa bloggaamaan, laitoin kuvat suurina. Sittemmin tuli se ajanjakso, jolloin huhuttiin, että kuvatila täyttyy, jos kuvat ovat suuria. Siispä pienensin kaikki kuvani !!! Nyt tuskin kuvatila täyttyy, vaikka korjaankin postaus postaukselta kuvat takaisin oikeaan kokoonsa. Voi huokaus... Urakka on jo alkanut. 



Born to Bio Deodorantti Bambu
Organic Zen Sensation

Kyseessä on siis luonnonkosmetiikan deodorantti-roll on. Raikas zen-tuoksu sisältää rauhoittavaa salviankukkavettä ja bambu-uutetta. Minulle tärkeitä asioita dödön valinnassa on 

  • aistikkuus
  • edullisuus
  • tahraamattomuus
  • ei kutita kainaloita
  • peittää ja poistaa hien hajun
  • helppous
  • ei eläinkokeita


Tämän Born to bion bambu-deodorantin suhteen täyttyvät melkein kaikki kohdat. Tuote on helppo käyttää suuren roll-onin ansiosta ja koska tuote itsessään on melko juoksevaa. Ei siis tarvitse rullata kainalossa eestaas, vaan riittää vähempikin. Hintaansa (alle kympin) nähden riittoisa. Sen sijaan itse pakkaus ei näytä kovin kummoselta, vaan perus dödöltä mielestäni. Tai no, onhan siinä enemmän värejä, kuin monessa muussa, mutta... 

Tuoksu on heti ensi alkuun aika voimakas, josta itse tykkään. Eli aistit saavat osansa. Ei kuitenkaan välttämättä herkkänenäisten juttu. Tuoksu kuitenkin haihtuu melko pian, joten mitään kestohajustetta tästä et saa. Se on ehdottomasti plussaa! Voit siis ihan hyvin suihkauttaa hajuvettäkin halutessasi. Suosittelen kuitenkin odottamaan sen aikaa, että tämä tuoksu katoaa, niin ei tule sellaista epämääräistä yhdistelmää, joka ei ehkä olekaan mieluisa. 

Ei tahraa eikä sisällä etyylialkoholia tai alumiinia. On siis kainaloille ja vaatteille suotuisa, mutta ehdottomasti vain pienissä määrin, ettei kainaloista tule märät. Huomasin myös paremmaksi vaihtoehdoksi joko pitää taukoa parin viikon välein ja käyttää jotain toista dödöä sen aikaa, tai sitten ensin suoladeodorantti kainaloon ja sen jälkeen vasta tämä bambu-dödö. Silloin herkät kainaloni eivät reagoi ei toivotulla tavalla tähän. Ehdottomasti kuitenkin suosittelen juuri näiden pienten kikkojen kanssa tätä dödöä, sillä enpä ole enää haissut hielle! Yleensähän ongelmani on se, että dödö pettää kesken päivän. Tuo vanilja minua vielä houkuttelee, joten sen aion ostaa kunhan tämä bambu loppuu. 

Onko Born to bio sinulle tuttu?

INCI 
Aqua (Water), Pseudotsuga Menziesii Water*, Salvia Officinalis (Sage) Water*, Glycerin, Parfum (Fragrance), Xanthan Gum, Limonene, Benzyl Alcohol, Lauroyl Lysine, Linalool, Bambusa Arundinacea Stem Extract, Dehydroacetic Acid, Geraniol, Cupressus Sempervirens Oil*, Cymbopogon Martini Oil*, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil*, Citral, Farnesol.  (* organic farming)

Löydät tuotteen esimerkiksi täältä 

tuote saatu NHS

Kommentit

Ei ole tän merkkinen dödö tuttu mulla. Käytän luonnonkosmetiikan dödöä myöskin. Tosin en muista nimeä, olen joskus kirjoittanut siitä.
Anonyymi sanoi…
Anteeksi, kun ei ole tullut pidettyä yhteyttä;/ oli kiva kuulla sinusta<3
Meillä on tuoksuton työpaikka. Onneksi,koska astmaatikkona kaikki voimakkaat tuoksut käyvät hengen päälle
Tiia Koivusalo sanoi…
Tuo toimi täälläkin yllättävän kivasti, ei nyt ehkä ihan hellepäiville, mutta muutoin ihan yes ja tuoksukin tosi hyvä. :) Ihanaa viikkoa Viltsu <3
Mulan sanoi…
Born to Bio on kyllä merkkinä tuttu. Suihkugeeliä on käyttänyt ja nyt ostin alennuksesta risiiniöljyä. :) Mulla on ollut käytössä taas just toi sun mainitsema vanilja-tuoksu (siitä täällä: http://yhdessakasvokkain.blogspot.fi/2015/10/luonnonkosmetiikan-deodoranttien.html) ja mua taas houkuttas toi Zen Sensationin (tai minkä vaan muunkin tuoksun oikeastaan) kokeilu. :D Mun harmikseni loppusyksystä toi vanilja alkoi pettämään ja lopulta mun oli pakko vaihtaa toiseen. :/ Varmaan johtui hormoneista, en keksi muuta. Mietin tosin, että jos kokeilisin sitä uudestaan pitkän tauon jälkeen, voisiko se kenties taas toimia?
Tuija, muutamaa muutakin olen testannut , mutta osa on aiheuttanut kutinaa pitemmän päälle. Onneksi tämä toimii.
Noora, sinulla on paljon muutakin mielen päällä kuin blogi ja blogikaverit. Ihme olisikin jos aikaa olisi samoin kuin ennen. Kaikki aikanaan. <3
Enkuli, astmaatikkona tiedän itsekin ettei henkeen käypiä hajuja kestä. Eikä toisille saa tehdä myöskään hallaa. Tämä ei tuoksu kuin pienen hetken enempi, mutta ei sekään hetki ole henkeen käynyt. Ei mitään hajuvesimäistä tuoksua vaan enemmänkin luonnollisesti tuoksuvaa. Niinkuin jotkut eteeriset öljyt.
Tiia onhan nämä toki ihmisestä riippuen erilailla toimivia, koska jokainen en hikoilee eri tavoin ja kuukauden ajankohdastakin riippuen. Kiva kuitenkin että myös sinä olet tyytyväinen.
Mulan, todennäköisesti toimii tauon jälkeen ja voit kokeilla myös suoladeodorantilla ensin bakteerien poistoa ja sitten born to bioa.
Anonyymi sanoi…
Kiitos yllätylsestä<3