Siirry pääsisältöön

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animalian ylläpitämän listan Suomen markkinoiden eläinkokeettomista tuotteista TÄÄLTÄ ja kansainvälisen listan TÄÄLTÄ.


Laveran nimeä listalla ei näy, mutta selitys asialle on luettavissa Laveran omilla sivuilla:

"Lavera ei tee eläinkokeita raaka-aineille tai valmiille tuotteille, eivätkä myöskään teetä kokeita. Eläinkokeet ovat vastoin yrityksen filosofiaa, eläinkokeita ei ole tehty laveran koko 25-vuotisen historian aikana. Tuotteiden tehokkuus ja ihoystävällisyys on todettu vapaaehtoisten avulla suoritetuin testein. Merkki eläinkokeettomuudesta on myös laveran tuotteille myönnetyt sertifikaatit.

Lavera luonnonkosmetiikan filosofian mukaisesti korkealaatuisten ja synteettisistä aineista vapaiden kosmeettisten tuotteiden tulisi olla mahdollisimman monen kuluttajan saatavilla. Filosofiaansa noudattaakseen Lavera on vienyt tuotteitaan myös Kiinaan.

Lavera ei testaa mitään tuotteitaan tai niihin käytettyjä raaka-aineita eläimillä ja on jyrkästi eläinkokeita vastaan. Laveran on kuitenkin noudatettava kaikkia lakeja ja säädöksiä ja valitettavasti Kiinassa eläinkokeet ovat sallittuja myös luonnonkosmetiikalle. Kiina on nyt muuttamassa lainsäädäntöään ja heinäkuusta 2014 shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä. Lakiuudistus ei koske kaikkia kosmeettisia tuotteita, joten Lavera on päättänyt lopettaa kaiken viennin Kiinaan välittömästi kunnes Kiina luopuu kaikista kosmetiikan eläinkokeista."
Lähde: Lavera.fiMinulle eläinkokeettomuus on tärkeä kriteeri, ja siksi myös tämän aiheen nostin Inspiksessä puheenaiheeksi. Koska Laveran nimeä ei listalla ollut, oli minun aivan pakko selvittää ensin mistä on kyse, ennenkuin aloin Laveraa käyttämään itse.

Laveralla on puhtaat jauhot pussissa, tai puhtaat aineet purkissa toisin sanoen, ja siksi myös Inspirationissa voin ylpeänä kertoa käyttäväni laveran tuotteita. Näistä yksi on VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE-palkinnon saanut lavera Illuminating Eye Cream -silmänympärysvoide.


Ihan ensimmäisenä ihastuin pakkaukseen, sillä olenhan sisäinen hempukka-prinsessa iästäni huolimatta, ja tällaista pinkkiä namua en vaan voinut vastustaa. Seuraavaksi tottahan toki aiheeseen liittyen perehdyin merkintöihin, ja nyökytin hyväksyvästi päätäni. Tämä NaTrue-sertifioitu silmänympärysvoide todellakin on myös eläinkokeita vastaan. Tieto löytyi, kun löytyikin repäistyäni suomenkielisen tarran kulmaa. NaTrue-sertifiointia ei edes saa, jos teettää eläinkokeita!


Lavera Illuminating Eye Cream –silmänympärysvoide häivyttää välittömästi tummia silmänalusia, hienoja juonteita ja väsymyksen merkkejä. Helmiäishohtoinen koostumus sisältää luomukofeiinia, joka tasoittaa ja kiinteyttää herkkää silmänympärysihoa. Kolmivaikutteinen Lavere-yhdiste antaa iholle kolminkertaista kosteutta ja säilyttää ihon nuorekkaan näköisenä.

Eilen Cittarilla käydessäni huomasin kokonaisen lavera-myyntitelineen, josta tämä voidekin löytyi. Lisäksi tiedän Ruohonjuuren myyvän laveraa ja voit kysellä myös mm. Sokokselta, Lifestä, apteekeista jne. Itse olen niin kiintynyt laveran tuotteisiin, että löytöni ilahdutti suuresti ja koska voidepuuterini on loppumassa, tiedän, mistä sen hakea.

Palatakseni tähän silmänympärysvoiteeseen vielä, niin sen verran riittoisaa on, ettei paljoakaan tarvita. Huomattavasti vähemmän, kuin aikaisemmin käyttämääni voidetta. Mistään värivoiteesta tai peiteaineesta ei ole kyse, mutta helmiäishohtoinen koostumus tuo sen verran valoisuutta katseelle, etten koe aiheelliseksi peittää hohtoisuutta millään korostusaineella.

Voide on kevyttä, helposti levittyvää ja nopeasti kuivuvaa. En ole aikaisemmin tuntenut muilla silmänympärysvoiteilla samanlaista keveyden tunnetta, mitä tällä. En ehkä nuorru teiniksi enää, mutta silmäjuonteet kuiskuttelevat minulle saaneensa perhosia leijailemaan ihopoimuilleen aivan kuin teinivuosina.

Kommentit

Silmänympärysvoidetta käytän minäkin. Ostan mahdollisemman paljon luonnonkosmetiikkaa.
En tiedä on ihoni parempi nyt kun käytän voidetta, vai silloin kun en käyttänyt.
En muista, olen käyttänyt monta vuotta. Ne ovat yleensä melko riittoisia.
Susanna sanoi…
Tuo on kyllä äärimmäisen tärkeä asia, että eläinkokeita ei ole tehty. Se on aivan hirveetä kun eläimet joutuvat kärsimään turhamaisten naisten vuoksi!!! Onneksi niitä kokeita on alettu kieltää! Hyvää viikendiä sinne teidän poppoolle ♥
Eläinkokeet on kyllä kamala ja häpeällinen asia :/
Mulan sanoi…
Luin jo tätä postausta pienessä paineessa, että olenko mennyt höpöttämään omiani luonnonkosmetiikka-workshopilla koskien eläinkokeita ja luonnonkosmetiikkaa. Vähän jäi kyllä mietityttämään tuo, että luonnonkosmetiikan eläinkoekieltoa ei valvota. Aikaisimpien tietojeni mukaan olen elänyt vahvasti siinä käsityksessä, ettei mikään luonnonkosmetiikka ole eläintestattu. Näin kirjoittaa mm. Katja Kokko Aidosti Kaunis kirjassaan.
Viltsu Mari sanoi…
Tuija, minullakin näitä kuluu, kun laitan aamuin illoin. Riittoisia toki ovat onneksi.
Viltsu Mari sanoi…
Susanna, todellakin! Ja sama pätee turkiksiin. Ainoa, missä itselläni menee raja, on se, että olen lihansyöjä. Niin on moni eläinkin. Tosin kosmetiikkaa eivät eläimet käytä, eivätkä testaa ihmisillä
Viltsu Mari sanoi…
Jusu, Niin on! Aivan kamalaa!
Viltsu Mari sanoi…
Mulan, Suomessahan eläinkokeet ovat kiellettyjä kosmetiikan suhteen, mutta juurikin se, että Suomessakin myydään kosmetiikkaa, joka testataan Kiinan markkinoille ja kas kummaa, kohta sama aines Suomessa myynnissä uutuustuotteessa! Eli kierretäänkö tässä surutta lakia, kun kerta on porsaanreikiä?! Laveran kohdalla nostan suuresti hattua, etteivät rahanahneudessaan ole Kiinan markkinoilla, jossa siis eläinkokeita tehdään MYÖS luonnonkosmetiikalle!
Mulan sanoi…
Sen tiesinkin, että Kiinassa tehdään eläinkokeita ja kaikki sinne vietävä kosmetiikka on Kiinan lain mukaan testattava eläimin, mutten tiennyt, että on luonnonkosmetiikkafirmoja, jotka vievät tuotteitaan kyseiseen maahaan. Oli aika pettymys, jos Lavera on poikkeus, joka boikotoi tällaista toimintaan. :(
Viltsu Mari sanoi…
Mulan, tiedän laveran nimenomaan boikotoivan Kiinan eläinkokeita, mutta on niitä muitakin. Valitettavasti kuitenkin Suomessakin on myynnissä brändejä, jotka myyvät tuotteitaan Kiinassa. Ja myös niin, että ensin tehdään testit Kiinan lainsäädännön nojalla ja kas kummaa, kohta sama testattu ainesosa on ei-eläinkokein testattuna Suomessa! Pistää miettimään... Suosittelen kokeilemaan amnestyn hakukoneella sitä omaa tuotetta, mitä siellä sanotaan. siten saat parhaiten varmuuden, onko Amnestyn listalla vai ei. Ja jollei ole, kannattaa kysyä syy tai kuten laveran tapauksessa, lukee tuo heidän sivullaan jo!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Tervetuloa syksy: Syksyinen atc + TUTORIAL

Luonnon syksyinen kauneus saa ihastumaan itseensä. Puiden oranssit ja punaiset lehdet, keltaiset sienet metsässä sekä upeat muuttolintuparvet, jotka toivottavat hyvää syksyä kiljahduksineen meille Pohjolaan jääville.

Syksy on yksi suosikeistani, sillä syksyisin voi kääriytyä rakkaan kainaloon tunnelmoimaan tähtitaivasta tai lumoutuneena katsomaan iloisena liehuvaa nuotion liekkipatsasta. Pimeällä tuli on niin eriä, mitä valoisan aikaan.


Syksyisin on taivaallista laittaa villasukat jalkoihin ja ylisuuri villapaita ylle. Vetää jo valmiiksi virttyneen ja venyneen villapaidan helma polvienkin yli sohvalla kyyhöttäessäni. Pöydällä höyryää lämmin matcha ja kädessäni on englanninkielinen kirja tai muotisuunnittelupeli tabletilla. Ah, elämää!


Tämä postaus on osa Blogisisaret-yhteisön Tervetuloa syksy-postauksia. Löydät kaikki aiheen postaukset täältä. Teemapostaukset jatkuvat pitkälle lokakuuhun. Pysykäähän kuulolla. Blogisisarista löytyy taitavia eri aihepiireistä bloggaavia naisia ja minulla…