Se parempi duetto ilman gluteenia

Tiedätkö sen ajan kuusta, kun koko ajan tekee mieli mussuttaa jotain "hyvää". Tuntuu kuin vatsa olisi pohjaton kuilu, mikä imee itseensä yhtä sun toista syötävää ilman vatsanpuruja. Samalla tiedät, ettei se tunne mene ohi seuraavaan kahteen viikkoon! Voihan karkkipaperi ja jätskitötterö sentään!

Normaalistihan tahdonvoima riittää tai jokin yksittäinen herkku tai vesilasillinen, mutta arviolta kerran vuodessa iskee armoton hepuli ja silloin ei mikään riitä! Ja koska yritän olla ilman herkkuja, siis YRITÄN, niin vierelläni on kasa vesimelonia ja lehtikaalin lehtiä. Auttaako se? NO EI!

Tekisi lehtikaalin sijasta mieli jälkkäriksi mysliä luonnonjogurtilla tai oikein isoa jäätelötötteröä...
Siis ihan aikuisten oikeasti, tällaista ei onneksi ole kuin kerran vuodessa! Mutta lohduttaako se juuri nyt?! On vaan tehtävä kaikkensa ettei repsahda täysin. Ja kyllä, juon vettä. Paljon vettä.


Koska pelkkä lehtikaali alkaa muutaman lehden jälkeen uhkaavasti muistuttaa puuta maultaan, päätin ottaa suunnitelman B käyttöön. Silputun lehtikalin sekaan hieman paprikaa ja loraus Emilie Noelin Avocadoöljyä. Helppo konsti saada tylsästä kaalista maittavampi ja yhä terveellinen mix. 

Tokihan voisi käyttää oliiviöljyä tms myös, mutta vastikää löydettyäni Avocadoöljyn tahdon käyttää sitä. Kerronpas sinulle muutaman syyn, miksi. 


Tuohon pulloon on saatu mahdutettua runsaasti B-ryhmän vitamiineja, E- ja C-vitamiineja, kivennäisaineita ja lehtivihreää, runsaasti kaliumia, antioksidantteja...
Kaiken lisäksi maku on kohdallaan. Avocadoöljy antaa juurikin salaatteihin, ituihin tms lisää täyteläisyyttä ja ehkäpä jopa "lihaisan", mutta samalla pehmeän samettisen ja raikkaan maun. Mielestäni paljon paremman makuista kuin vaikka voimakkaampi oliiviöljy.

Minusta monikäyttöiset tuotteet ovat niitä parhaimpia. Aivan kuten tämäkin öljy, jota voi salaatin maustamisen lisäksi käyttää muussakin ruuan laitossa ja paistamisessa, mutta sopii erinomaisesti myös ihonhoitoon. Eritoten silmänympärysiholle ja kuivalle, ikääntyvälle ja couperosa-iholle.


Toinen uusi löytöni on Amisan organic Buckwheat fusilli. Eikö näytäkin hauskalta! 
Fusillihan on Etelä-Italiasta lähtöisin olevaa kierrepastaa, joka normaalisti Suomessa valmistetaan Durumvehnäjauhosta, vehnäjauhosta ja vedestä. Italiassa tällaista tummaa, mustaa fusillia saadaan värjäämällä pastaseos mustekalan musteella! Tämä Amisan musta pasta ei kuitenkaan ole gluteenipitoista pastaa, vaan tattarijauhosta valmistettua. Eli täysin gluteenitonta!

Maukas ja ravitseva vaihtoehto vehnäpastalle ja tällaisina syöppökausina paljon parempikin vaihtoehto. Kaiken lisäksi valmistus on ihan yhtä helppoa, kuin tavallisen makaroonin tai vehnä-fusillin valmistus. Keitetään 8 minuuttia ja nautiskellaan oman maun mukaisen kastikkeen tai muun lisukkeen kanssa. Muista avocadoöljy! 

 Kastikehan jää ihanasti fusillin kierteisiin ja näin ollen joka suupala on taivaallinen. Ja koska fusilli on näyttävä pasta ja eritoten tällä värityksellä, niin soveltuu erinomaisesti salaatteihinkin. Ja loraus avocadoöljyä sekaan! Hihii

Ainesosat 
Luomu tattarijauho 
Täysin vegaani, vehnätön ja gluteeniton. Itselleni tärkeä asia myös laktoosittomuus, mutta niinhän pastat yleensäkin ovat. 

100g sisältää 361kcal, Proteiinia 13,6 g, hiilihydraatteja 65.9g, josta sokereita 0.5g, Rasva 3,2 g ,josta tyydyttyneitä 0,7 g, Ravintokuitu 7,0 g, suolaa 0,003 g, 



Tuotteet saatu Ruohonjuuresta


Kommentit

Kyllä sitä täälläkin herkkujen perään ollaan. Siis suorastaan ne ovat suuria kiusauksia, pläääh !!!! Et oo onneksi yksin :)
Kaikki vihreä maistuu puulta kun sitä aikansa pureksii, mutta pienillä lisäyksillä niistä tulee taas hyvänmakuisia.
Silkku sanoi…
Täällä taas kaikkea kivaa;) Kiitos kun jaat noita kokeiluitasi myös meille ♥
KataMaria sanoi…
Todellakin joskus on niin hurja himo päällä, ettei mikää muu auta ku se kunnon herkku jota halusi! :)
Anonyymi sanoi…
Tein kerran sellaista meksikolaista jauhelipataa, johon tuli lehtikaalia. Ja minusta se pilasi koko ruoan. Joten minun puolesta tuo lehtikaali saa olla, ei ehkä ihan minun juttuni :)