Siirry pääsisältöön

Homostelua

Instagram

Kesäkuun Instagram-satoa. Osaatko arvata, mikä näistä kuvakollaasin kuvista voitti tykkäysten määrällä kaikki muut kuvat? Yksi kollaasiin päässyt kuva sai kesäkuun aikana 127 tykkäystä ja kommentit päälle. minulle se oli hieman yllätys, että juuri tämä kuva voitti, sillä se kuva oikeastaan lipsahti instaan, vaikka piti mennä toinen, vastaavanlainen, mutta parempi kuva. Silti vahinko olikin se paras kaikista. Hassua. Osa teistä onkin jo tietoinen voittokuvasta, joten älkää Insta-kamut paljastako. Antaa arvausten tulla ensin. 

Pride ja Ameriikan avioliitto-laki yhtäaikaa pinnalla

Kyseiset "ihan homot kuvat" laitan tänne Ameriikan maan uutisten sekä Suomen maan Priden kunniaksi. Liput liehuivat jo Instassa, mutta liehutetaan täälläkin nyt homouden puolesta. humoristisia kuvia ja hieman asiaakin.
Minusta koko syrjintä on humoristista! Siis mitä järkeä siinä on?! 
Miksi kukin aikuinen ei saa olla toisen aikuisen kanssa tai yksinkin, juuri se mitä on?
Miksi pitää aina olla se homo-etuliite tai seksi-sitä, seksi-tätä? 
Sitähän se on! Seksiä, joka liitetään homoihin hetkessä!

Jos mies kertoo toiselle olevansa homo, vastaus voi olla ; "Ole ihan vapaasti, kunhan et minua yritä!". Hmm..
Jos nainen kertoo miehelle olevansa lesbo, voi vastaus olla "Ole ihan vapaasti, mutta saanko tulla katsomaan, kun PIIP vaimoasi?"
Ja mitä tarkoittaa HOMOSTELU?! Onko olemassa myös heterostelua?! Entä onko myös Lesbostelua? Biistelyä? Polyamoristelua? Ai mutta sehän tulee taas seksistä... Rakastelu. 

Mielestäni homoudessa tai missään muussakaan vastaavassa seksuaalivähemmistössä ei ole kyse seksistä tai sen suorittamisesta, vaan homoseksuaalisuus tulee kreikan sanasta ὁμός ’sama’ ja latinan sanasta sexus ’sukupuoli’. Sama sukupuoli. Näin ollen sen seksin voi jättää pois kokonaan lauserakenteesta ja homoseksuaalisuudesta puhuttaessa puhua samasta sukupuolisuudesta, homosukupuolisuudesta. Yksilön seksuaalinen kiinnostus, romanttiset ajatukset, tunteet tai molemmat kohdistuvat pelkästään tai ensisijaisesti hänen omaan sukupuoleensa, eikä vain ja ainoastaan seksiin.

..Jos edes pitää käyttää homoja nimityksiä kenestäkään. Olen ollut aina vastaan luokitteluja ja laatikoita, joissa vähemmistöt laitetaan ahtaaseen laatikkoon ja sanotaan "sinä olet homo, etkä mitään muuta. Sinusta puhuttaessa voidaan siis käyttää lauseita; Homo menee tuolla, se on se homo joka söi viimeisen perunan, Homon vieressä en istu..." tai aivan yhtälailla "se vammainen", "Se muslimi", "Se ulkomaalainen"...
Kuinka monesti olet kuullut sanottavan: "sinä olet hetero, etkä mitään muuta. Sinusta puhuttaessa voidaan siis käyttää lauseita: Hetero menee tuolla, Se on se hetero, joka söi..., heteron vieressä en istu..."?


asenne
Emme me homosukupuoliset edes tykkää siitä lokeroimisesta, sillä jokainen on yksilö ja jokaisella on hyvin erilaisia taustoja ja ajatuksia, tunteita ja tapoja. Me emme päätä rakastua samaa sukupuolta olevaan, vaan ihmiseen! Jos se ihminen on samaa sukupuolta, niin saa olla, mutta jos joku vastakkaisen sukupuolen edustaja saa sukat rullalle, niin pitäisikö sanoa, että ei kiitos, elän sinkkuna mieluummin, koska olet väärää sukupuolta? Koska kaikki vaativat sitä .. hmm..homostelua? 
Sitä paitsi miksi minä olisin ainoastaan "Se lesbo", vaikka olen myös vaimo, äiti, ystävä, bloggaaja, sisko, tytär, työkyvytön, askartelija, koruilija, geokätköilijä, lukija, kirjoittelija, runoilija, kotiäiti,...
Olisin niin mielelläni IHMINEN, YKSILÖ, NAINEN, VILTSU, ... Jotain, mikä mahdollistaa minulle muutakin, kuin yhden osa-alueen elämästäni. Ja koska elämäni ei ole pelkkää irstailua ja sekstailua, en toivoisi olevani "miesten märkä päiväuni" vain siksi, että rakastan vaimoani. Ihan yhtä hyvin voisin olla Korustelija, kirjastelija hurjast... Eh... :D

Eikä otsassani ole kahden naisen symbolista merkkiä tatuoituna. Voin siis ihan hyvin olla samassa kauppajonossa edessäsi, kirjastossa vieressäsi, se joka ojentaa sinulle sinulta tipahtaneen esineen, se joka naurahtaa lapsesi hassuttelulle kaupungilla, se jonka tapaat ystävättäresi kutsuilla...
Minusta ei näy ulospäin homouteni. Minusta näkee ulospäin sen, että rakastan koruja, pidän väreistä, olen liikuntarajoitteinen (tarkennus, se pitää sisällään muutakin, kuin pyörätuolilla liikkujat!)..

Minä tiedän, että voisin vaahdota asiasta tuntikausia, eikä siltikään kaikki sanottavani tulisi sanotuksi. On siis pisteen vuoro postaukselleni.
On aika alkaa arpomaan palkintoja kesäkuun arvonnoista. Olkaa siis kuulolla!

Kommentit

Minä rakastan sinua olitpa ihan millainen vain. Sinä oot aina ollu ihana minulle ja se riittää ♡♡♡
Viltsu sanoi…
Voi Outi... Snif nyyh nyyh ja snif... tässähän ihan liikuttuu vollottamaan kunnolla! sä kans mulle todella rakas ja ihana ystävä ja sitä ei mikään miksikään muuta.
Nanna sanoi…
Todella hyvä kirjoitus! Samaa asiaa olen viime aikoina pohtinut itsekin paljon. En ole koskaan ymmärtänyt että ihmisen seksuaalisuus nostetaan esiin juuri kuvailemallasi tavalla ja sen mukaan sitten lokeroidaan. En varmaan osaa selittää tätä oikein mutta kummastuttaa kovasti... Onneksi ei itse tarvitse olla niin ahdasmielinen että käyttäisin kenestäkään noita sanoja arkikeskustelussa,olisi ihmeellistä tosiaan jos joku käyttäisi vaikka itsestäni sanontaa "Hei,tuolla menee se hetero." :D

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.