Siirry pääsisältöön

Homostelua

Instagram

Kesäkuun Instagram-satoa. Osaatko arvata, mikä näistä kuvakollaasin kuvista voitti tykkäysten määrällä kaikki muut kuvat? Yksi kollaasiin päässyt kuva sai kesäkuun aikana 127 tykkäystä ja kommentit päälle. minulle se oli hieman yllätys, että juuri tämä kuva voitti, sillä se kuva oikeastaan lipsahti instaan, vaikka piti mennä toinen, vastaavanlainen, mutta parempi kuva. Silti vahinko olikin se paras kaikista. Hassua. Osa teistä onkin jo tietoinen voittokuvasta, joten älkää Insta-kamut paljastako. Antaa arvausten tulla ensin. 

Pride ja Ameriikan avioliitto-laki yhtäaikaa pinnalla

Kyseiset "ihan homot kuvat" laitan tänne Ameriikan maan uutisten sekä Suomen maan Priden kunniaksi. Liput liehuivat jo Instassa, mutta liehutetaan täälläkin nyt homouden puolesta. humoristisia kuvia ja hieman asiaakin.
Minusta koko syrjintä on humoristista! Siis mitä järkeä siinä on?! 
Miksi kukin aikuinen ei saa olla toisen aikuisen kanssa tai yksinkin, juuri se mitä on?
Miksi pitää aina olla se homo-etuliite tai seksi-sitä, seksi-tätä? 
Sitähän se on! Seksiä, joka liitetään homoihin hetkessä!

Jos mies kertoo toiselle olevansa homo, vastaus voi olla ; "Ole ihan vapaasti, kunhan et minua yritä!". Hmm..
Jos nainen kertoo miehelle olevansa lesbo, voi vastaus olla "Ole ihan vapaasti, mutta saanko tulla katsomaan, kun PIIP vaimoasi?"
Ja mitä tarkoittaa HOMOSTELU?! Onko olemassa myös heterostelua?! Entä onko myös Lesbostelua? Biistelyä? Polyamoristelua? Ai mutta sehän tulee taas seksistä... Rakastelu. 

Mielestäni homoudessa tai missään muussakaan vastaavassa seksuaalivähemmistössä ei ole kyse seksistä tai sen suorittamisesta, vaan homoseksuaalisuus tulee kreikan sanasta ὁμός ’sama’ ja latinan sanasta sexus ’sukupuoli’. Sama sukupuoli. Näin ollen sen seksin voi jättää pois kokonaan lauserakenteesta ja homoseksuaalisuudesta puhuttaessa puhua samasta sukupuolisuudesta, homosukupuolisuudesta. Yksilön seksuaalinen kiinnostus, romanttiset ajatukset, tunteet tai molemmat kohdistuvat pelkästään tai ensisijaisesti hänen omaan sukupuoleensa, eikä vain ja ainoastaan seksiin.

..Jos edes pitää käyttää homoja nimityksiä kenestäkään. Olen ollut aina vastaan luokitteluja ja laatikoita, joissa vähemmistöt laitetaan ahtaaseen laatikkoon ja sanotaan "sinä olet homo, etkä mitään muuta. Sinusta puhuttaessa voidaan siis käyttää lauseita; Homo menee tuolla, se on se homo joka söi viimeisen perunan, Homon vieressä en istu..." tai aivan yhtälailla "se vammainen", "Se muslimi", "Se ulkomaalainen"...
Kuinka monesti olet kuullut sanottavan: "sinä olet hetero, etkä mitään muuta. Sinusta puhuttaessa voidaan siis käyttää lauseita: Hetero menee tuolla, Se on se hetero, joka söi..., heteron vieressä en istu..."?


asenne
Emme me homosukupuoliset edes tykkää siitä lokeroimisesta, sillä jokainen on yksilö ja jokaisella on hyvin erilaisia taustoja ja ajatuksia, tunteita ja tapoja. Me emme päätä rakastua samaa sukupuolta olevaan, vaan ihmiseen! Jos se ihminen on samaa sukupuolta, niin saa olla, mutta jos joku vastakkaisen sukupuolen edustaja saa sukat rullalle, niin pitäisikö sanoa, että ei kiitos, elän sinkkuna mieluummin, koska olet väärää sukupuolta? Koska kaikki vaativat sitä .. hmm..homostelua? 
Sitä paitsi miksi minä olisin ainoastaan "Se lesbo", vaikka olen myös vaimo, äiti, ystävä, bloggaaja, sisko, tytär, työkyvytön, askartelija, koruilija, geokätköilijä, lukija, kirjoittelija, runoilija, kotiäiti,...
Olisin niin mielelläni IHMINEN, YKSILÖ, NAINEN, VILTSU, ... Jotain, mikä mahdollistaa minulle muutakin, kuin yhden osa-alueen elämästäni. Ja koska elämäni ei ole pelkkää irstailua ja sekstailua, en toivoisi olevani "miesten märkä päiväuni" vain siksi, että rakastan vaimoani. Ihan yhtä hyvin voisin olla Korustelija, kirjastelija hurjast... Eh... :D

Eikä otsassani ole kahden naisen symbolista merkkiä tatuoituna. Voin siis ihan hyvin olla samassa kauppajonossa edessäsi, kirjastossa vieressäsi, se joka ojentaa sinulle sinulta tipahtaneen esineen, se joka naurahtaa lapsesi hassuttelulle kaupungilla, se jonka tapaat ystävättäresi kutsuilla...
Minusta ei näy ulospäin homouteni. Minusta näkee ulospäin sen, että rakastan koruja, pidän väreistä, olen liikuntarajoitteinen (tarkennus, se pitää sisällään muutakin, kuin pyörätuolilla liikkujat!)..

Minä tiedän, että voisin vaahdota asiasta tuntikausia, eikä siltikään kaikki sanottavani tulisi sanotuksi. On siis pisteen vuoro postaukselleni.
On aika alkaa arpomaan palkintoja kesäkuun arvonnoista. Olkaa siis kuulolla!

Kommentit

Minä rakastan sinua olitpa ihan millainen vain. Sinä oot aina ollu ihana minulle ja se riittää ♡♡♡
Viltsu sanoi…
Voi Outi... Snif nyyh nyyh ja snif... tässähän ihan liikuttuu vollottamaan kunnolla! sä kans mulle todella rakas ja ihana ystävä ja sitä ei mikään miksikään muuta.
Nanna sanoi…
Todella hyvä kirjoitus! Samaa asiaa olen viime aikoina pohtinut itsekin paljon. En ole koskaan ymmärtänyt että ihmisen seksuaalisuus nostetaan esiin juuri kuvailemallasi tavalla ja sen mukaan sitten lokeroidaan. En varmaan osaa selittää tätä oikein mutta kummastuttaa kovasti... Onneksi ei itse tarvitse olla niin ahdasmielinen että käyttäisin kenestäkään noita sanoja arkikeskustelussa,olisi ihmeellistä tosiaan jos joku käyttäisi vaikka itsestäni sanontaa "Hei,tuolla menee se hetero." :D

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…