Siirry pääsisältöön

The Liebster award

"Elämää onnenpähkinässä"-blogin haaste rantautui "KataMarian" kautta minulle. Kiitos!
Otan Kata tämän kunniana ja nöyrästi kiitän ja kumarran haasteesta.

Haasteen idea on saada näkyvyyttä pienemmille blogeille ja saada näkyvyyttä pienemmille blogeille ja haastaa mukaan alle tuhannen lukijan blogeja.
Se keneltä haasteen saat, on keksinyt itse 11 kysymystä ja vastaavasti sinä keksit 11 kysymystä niille joille haasteen laitat eteenpäin.

Wedding flowers


Kysymykset, jotka Kata Maria minulle esitti, tulevat tässä !

1. Miksi aloitit bloggaamisen?
Aloitin bloggaamisen melkolailla hetken mielijohteesta, yhtäkkisestä inspiraatiosta sekä halusta a) tuoda omia töitäni esille toisillekin, b)purkaa omaa sisimpääni ja c) mahdollisesti olla jollekulle tukena vaikeina aikoina omien vaikeiden kokemusteni tähden ja ne kääntäen voimavaroikseni. Tavallaan tuoda päiväkirjani julkiseksi, tavallaan kertoa, kuinka sairauden ruhjomana ja työkyvyttömänä sekä vähävaraisena voi silti olla onnellinen ja onnekas. Kuinka löytää keinot selviytyä elämästä hymyillen, vaikkei olekkaan kultaista tai edes tinalusikkaa suussa, vaan pelkkä puusta veistetty, mutta niin kaunis lusikka. 

2. Mistä haaveilet?Minun haaveeni ovat aika tavallisia arkisia asioita. Päällimmäisenä haaveenani on voida paremmin edes sen verran, että voisin olla jalkeilla koko päivän ja nukkua yöt. Haaveilen myös eläkkeestä, sillä se toisi toimeentulon ja sitä myötä turvan ja poistaisi suuren stressin aiheen. Valitettavasti oireet eivät riitä. Sairauteni  ei ole invalidisoiva tai tappava. Se on "vain" oire. Hermovaurioni ovat hermostossa, eivät esimerkiksi puristuneena. Haaveilen ulkomaan matkoista siinä missä muutkin. 
Siitä, että voisin tiettyjen ystävien kanssa tavata, istua alas kahvikupin äärelle, jutella vain ja nauraa. Haaveilen naurusta ja ilosta. Nyt olen pitkän tovin ollut liian kivulias nauramiseen. 


Ferris Wheel


3. Mitä, ilman et voisi elää?
Mielestäni voin elää kaikkea muuta ilman, kuin elämä itse, elinvoima ja tämä mikä meidät pitää hengissä. Mutta mitä ilman en tahdo elää, on vaimonipoikamme ja kissamme. Tämä ihana valoisa ja puhdas kotimme. Muutama läheiseni ja ystäväni.
Se, että saan olla minä vapaasti
Jos jotain pinnallisempaa, niin Cloettan salted waffel-suklaalevy! Tai Milkan suklaalevyt! OH WOW! Pakolla elän ilman pitkiäkin aikoja, mutta en toivottavasti ikuisuutta. 


4. Lempipaikkasi?
Se on vaimoni syli ehdottomasti. Ja poikani halaus. Kissan kanssa käsi tassulla tai sylikkäin.
Koti tottakai. Tämä on elämässäni se paikka, jossa oikeasti haluan olla, joka on minusta maailman kaunein ja ihanin paikka, vaikkei mikään tyylikäs luksuskoti olekkaan. Mutta kun täällä on rauhallisuus, turvallisuus ja vapaus.
Myös tähän listaan laitan Turkin.Antalya, Turgiye


5. Sinun tyylisi on?

Mitä tyyliä tarkoitetaan? elämässä? Vaatetuksessa? Ulkonäkö yleensäkin?
Vastaan tuohon ulkonäköasiaan, että jos olisi varaa, tyylini olisi tyylikäs toimistotyyli, ajaton klassinen, muutama tärkeä laadukas musta ja valkoinen vaate ja niiden sekaan sopivia värikkäitä naisellisia asusteita ja vaatekappaleita. Rimpsupaitaa, sifonkia, .. Klassinen prinsessa.
Mutta koska rahaa ei ole, on ostettava halpaa, mihin rahat riittävät ja mikä nyt halvimmasta skaalasta päällä istuu. Ja lahjoitusvaatteita en morkkaa. Jos ne sopivat ja ovat päälle kelvollista(ei mummovaatteita) niin kaappiini laitan ja sitten päälleni. Eli lahjaksi on vaatteet saatu, kun toiset ei niitä enää ole pitäneet. Se on siis tyylini... Toiselle kelpaamaton? eih..


6. Millä autolla ajelet, jos et omista auto, niin millä ajaisit?
Minulla ei ole ajokorttia, enkä tule ajamaankaan sellaista. Yaris olisi kiva ja Mocha. Tosin aivan ihania ovat sellaiset pikkuset Adamit, mutta en mä sellaista...

7. Lempi vuodenaikasi?Kesä. Lämpö, valo, energisyys, kauneus, elävä luonto, mahdollisuudet...


Nukkuva kissa

8. Mitä keräilet?Afrikka ja Lähi-itä ovat vieneet sydämeni täysin. Niihin liittyvää. 

9. Jos saisit elää yhden päivän ilman mitää rajoituksia, mitä tekisit?Siis olisin terve ja olisi toimeentuloa?! Itkisin onnesta, hyppäisin benjihypyn, kokeilisin trampoliinia, söisin cupcaken, ostaisin jäätelötötterön ja kävisin ulkona syömässä. Kävisin perheeni kanssa kolmestaan oikein pitkässä 3D-leffassa.

10. Lempi jäätelösi?
Pehmis, Jättis-Kaktus ja Creamyn Creme Brûlee/Mudcake/Mokkapala

11. Mikä on hyvän blogin merkki?

Se, että blogin sisältö on omaa, ja bloggaajan näköistä, eikä feikkausta, kopiointia tai toisten miellyttämistä. Se, että tehdään blogista sellainen, mikä itsestä tuntuu hyvältä ja luonnolliselta. Positiivinen, rehti ja vaikka sanookin asiat niinkuin ne ovat, sanoo ne ystävällisesti. Toisia ei haukuta, eikä vähätellä. Itseä ei tyrkytetä ja kehuta ylimielisesti. Joskus törmää blogeihin, joissa tänään ollaan henkisiä, huomenna pintaliitoa ja ylihuomenna ei ymmärretä henkisyyttä eikä pintaliitäjiä. Eli sellainen vehtaaminen ja itsensä kiillottaminen blogissa ei vaan iske minuun. Kyllä se ylimielisyys, itsekehu ja tyrkkyys sekä feikkiys äkkiä minulle avautuu ja silloin jään pois.
Hyvän blogin merkki on selkeys. Se, että ulkoisesti on helppo lukea ja helppo katsella kuvia. Se, että saan inspiraatioita, ilon aiheita, henkistä hyvää tai JOTAIN kotiin mukaan. Hyvässä blogissa haluaa poiketa uudestaankin muutenkin, kuin vain arvontojen tai muiden maallisten lahjojen toivossa.

KIITOS KATA MARIA! 


Punaiset kukat

Kysymykset, jotka esitän sinulle !

1. Mikä on blogisi päätarkoitus?
2. Kuinka blogi-sinäsi ja oikea sinäsi eroavat toisistaan?
3. Mistä bloggaajan näkökulmasta katsoen haaveilet?
4. Mikä sinua loukkaa blogimaailmassa?
5. Onko sinua loukattu blogissa?
6. Mikä tuntuu hyvältä blogisi tiimoilta?
7. Aijotko blogata vielä 10 vuodenkin kuluttua?
8. Pahin blogi-painajaisesi?
9. Minkälainen blogi on mielestäsi hyvä blogi?
10. Minkälaisia blogeja itse luet ja miksi?
11. Seuraatko joitakin blogeja vain verkostoitumismielessä, vaikket luekkaan niitä?


Olisi kiva haastaa tiettyjä henkilöitä, mutta osan tiedän jo haasteen saaneen.  Kun olin vuoteenomana, meni tovi, etten blogeja seurannut, joten on myös mahdollista, että haastamani bloggaajat ovat haasteen myöskin tehneet. Ottaa ken tahtoo ja on ottamatta, jollei halua. Ei panikoida! Hauskaa tän olla pitää! 

Ankka pariskunta


Haastan seuraavat, joita en muista aiemmin haastaneeni:
"Hannan namit"
"When life gives you lemons"
"(Olen)Ihan pihalla"
"Emman korttinurkka"
"Tipulassa"


Kommentit

Hyviä vastauksia ♡ Tuolla sun laatimissa kysymyksissä olisi muutamia, joihin mieleĺläni vastaisin :)
Haaste vastaanotettu! Laitan kysymykset heti luonnoksiin, niin asia ei pääse unohtumaan. :)
Tuitiina sanoi…
Kivat kuvat sulla haasteen kylkiäisenä! Kiitos haasteesta, olen jo saanut yhden haasteen aiemmin tähän haasteeseen, mutta jos ehdin niin vastailen myös sinun niin kivoihin kysymyksiin :D
Toi elämä sotkee vähän tätä bloggaamista väliin pahasti ja aika on ollut kortilla viime viikkoina, semmoista se välillä on ;-P
Viltsu sanoi…
Outi, anna palaa vaan!
Viltsu sanoi…
emonen ja Tuitiina, kiva jos jaksatte ja kerkeette. Mikään pakkohan ei ole tai voi tehdä sitten, kun siltä tuntuu... Kuukauden, puolen vuoden päästäkin. Elämä kun on täynnä kiemuroita ja ylläreitä.
Kiitos haasteesta! Yritän palailla tähän. Mielenkiintoiset kysymykset! :)
Kata Maria sanoi…
Olipa mukava lukea vastauksiasi! <3
Hanna Mi sanoi…
Minustakin oli mukava lukea vastauksiasi! Kiitos haasteesta, mielenkiintoisia kysymyksiä, joihin vastailen sitten jossain vaiheessa blogissani 😊.
Tuitiina sanoi…
Nyt olis vastauksia blogissa, käyhän kurkkaa, hihii :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…