Hae tästä blogista

Taidenäyttely kolmasluokkalaisilta

Tapahtui niinä päivinä, kun lääkärini Kysistä antoi piikkejä päästä nilkkaan asti. Tarkemmin sanottuna akupunktiota, puudutusta ja kortisonia kuukausi sitten.
Minulla allani pyörätuoli ja kehossa hyvä olo ja hyvä mieli. Lähdimme käymään Matkus shopping centerissä ja siellä vastaan tuli taidenäyttely. Tämän näyttelyn teemana oli kierrätys roskista ja omakuva. Taiteilijat ovat kolmasluokkalaisia lapsia. Taitavia lapsia minun mielestäni. Vai mitä sanot? 


Paperilinnut ovat saaneet mallikseen Suomen luonnon omat linnut. Ihastuin näihin niin,  että haaveilin niiden kotiuttamista meille. Valitettavasti linnut tai mitkään muutkaan eivät olleet kaupan. Lisäksi nämä Suomen luonnon linnut pääsivät hetkeksi luontoon ja siellä valokuviin. Kts. Ylhäällä.


Lintuja ihasteltiin muiden näyttelyssä olleiden kanssa kilvan. Ostajia olisi ollut muitakin ja nimesimme taiteilijat tulevaisuuden Oiva Toikaksi. Ehkä hyvä, etteivät linnut tai muutkaan taide-esineet olleet myynnissä, sillä minkä näistä ostaisin? Kaikki niin upeita.


Minun suosikeiksi nousivat mm. Punatulkut, sinitiainen ja talitintit. Toisaalta kotka ja joutsenetkin olisivat ihania.. vaikea sanoa vain yhtä parasta.


Hauska idea oli viedä itsetehdyt linnut valokuviin paperi-minän kanssa. 


Omakuvat olivat näyttelyn yksi kohokohdista. Tyylikkäitä 9 vuotiaita. Itse en osaisi tehdä näin näyttäviä muotokuvia vieläkään. En, vaikka 10 olikin kuvis silloin kauan sitten päättötodistuksessa.


Jos linnut olisivat päässeet meille, niin niin olisi kissatkin. Nämä kissat ja ihmiset on tehty luonnosta löytyneistä muovipulloista. Ei uskoisi.

Luontoon heitellään roskia ja pilataan ympäristöämme, vaikka ne roskat voisi laittaa roskikseen. Parempi toki, jos on yhtä idearikas kuin tämä luokka.


Tämä polku jatkui pitkälle ja vaihtoi väriä. Polku, jota pitkin tahdoin lähteä kulkemaan. 


Meri/järvi oli minun suosikkini värimaailman vuoksi. Sinisenä haluaisin nähdä jatkossakin niin purot kuin järvetkin. Samaa toivon meriin. Ja ettei ihanat korallit, kalat ja muut eliöt kuolisi sukupuuttoon. Uskon, että viimeiset merenneidot pelkäävät henkensä puolesta myöskin. 


Päivämme kruunasi Coffee Housessa nauttimamme bagelsit, kahvit ja luomu mustikkapiirakka.  

Mitä ajatuksia näyttely sinussa herätti? 

6 kommenttia:

 1. Ihania lintuja. Tuommoinen talitinttiparvi olisi mukavan näköinen koriste hyllyn päälle. Itse en saisi noin persoonallisen näköisiä aikaiseksi, nämä ovat kerrassaan hurmaavia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitavia lapsia. En tajua, miten he ovat saaneet noin näköisiä!

   Poista
 2. Onpa hieno näyttely. En kyllä ikinä arvaisi, että taiteilijat ovat vielä noin nuoria!
  Ihanaa viikonloppua sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä hämmästelin itsekin ikää ja sitä, että näissä on käytetty kierrätystä hyödyksi. Etwnkin pulloeläimet ja -ihmiset olivat hämmästyttäviä.

   Poista
 3. Vau! Todella hienoja taideteoksia!! Lahjakkaita nuorukaisia.

  VastaaPoista

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

B niinkuin banaani; onko värillä väliä? Tee itse banaaniherkku kesäksi

Minun aakkosissa B tuo välittömästi mieleeni herkkuhedelmän, banaanin. Banaani on ollut iät ajat yksi suosikeistani sen energiapitoisuuden,...

Kestosuosikit