HYGGE BRO & HYGGE LAB. RESTAURANT, KUOPIO, FINLAND


Olemme päässeet käymään ulkona  tänä keväänä pitkästä aikaa rakkaani kanssa. Kiitos  sairaalassa saatavan kuukausittaisen hoidon Seran  suhteen sekä pyörätuolini, että se on ollut mahdollista. ❤

Olemme jo kauan halunneet tutustua Kuopioon asettuneeseen ravintolaan, Hygge bro:on. Nyt se on ollut mahdollista.


Menimme eka kerralla kiireiseen lounaan alun aikaan, toka kerralla hiljaisempaan aikaan. Sitä hiljaisempaa hetkeä jäinkin kaipaamaan  eka kerran lounaalla.  Molempina päivinä  asiakkaita riitti kauempaakin. Kyllä, juttelimme pöytäämme saapuneen herrasmiehen kanssa juuri ennen lähtöämme, ja hän kertoi käyvänsä aina Hyggessä, kun Kuopiossa käy. Samaten seurattuani muitakin ryhmiä, Hygge näyttäisi olevan palaverien taukopaikkana tai lopetettua se, mihin tullaan vielä viimeiset kommentit vaihtamaan. Olemme nyt kolmesti käyneet Hyggessä syömässä, eikä mauissa ole valittamista. Päinvastoin.


Ruoka oli tuoretta, maukasta, maut tulivat esiin hyvin ja vaikka makua olikin, ruoka oli silti useamman suuhun sopivaa. Parasta savuporoa ja skågenia mitä missään olen saanut. Aiemmin inhosin poroa, nyt en.
Kahvikaan ei ollut perus "aamukahvia", vaan siinäkin oli oma twistinsä. Mielettömän hyvää kaikki! 😋 Ainoa negatiivinen asia on ollut vähälaktoosisten tuotteiden laktoosin määrä, mikä edelleenkään ei ole minulle  sopiva. Tämä lähinnä uuniperunoiden täytteen 
vuoksi, vaikkei sitä ollut järin paljoa. Edes 16000 FCC-yksikköä laktaasientsyymiä sisältävillä laktoosin pilkkojilla en ole saanut laktoosia riittävän alas. Jos siis Hyggeen menemme uudelleen, pysyn visusti salaattipöydän antimissa, mikä ei sekään ole hassumpi idea.


Pöytä on täydellisesti mitoitettu, jotta myös kelaamalla pääsee kunnolla pöydän äärelle. Tilaa on, on erilaisia istumapaikkoja, joista valita mieluisensa ruoka-tai hyggeilytilansa. Esim. Pöydän äärelle, riippuvaan pesään tai vaikka istahtaa ikkunan vierelle kirjaa lukemaan. Huopiakin on tarjolla, joten sieluni silmin näin itseni jo huopaan kääriytyneenä kirjaa lukemassa siellä.


Mulle tuli heti mieleen lautapelipäivät ystävien kanssa, hsp.n jäsentapaamiset tai vaikka atc-vaihto ryhmän kera. Toimii! Etenkin, kun Hygge sijaitsee torin laidassa. Yläkertaan pääsee hissillä tai portaita pitkin.


Ihan täyttä kymppiä en voi antaa. Johtuen laktoosin määrästä sekä vessatiloista, joihin on pari askelmaa ja tilat muutenkin ahtaanoloiset. Kysyimme pyörätuolivessaa, johon vastaus oli mennä ravintolasta pois ostarin käytävälle ja jos oikein muistan, hissillä alas. Korjatkaa, jos muistan väärin. Ainakin jossakin ulkopuolella se olisi ollut. Ihan sillai pikaisesti siellä ei siis kävisi ainakaan pyörätuolin kanssa ja toivoa vain täytyy, että esim ruuan jo tilattua ja odotellessa vessasta palattua pöytä olisi yhä vapaa. Minä voisin lyhyen matkan mennäkin yksin, mutta vähänkään pitempi matka, kynnykset jne tarvitsen avustajan. Eli tavaroita ja toista henkilöä en voisi jättää pöytään. Tästä iso miinus. Suosittelen käymään vessassa jo ravintolaan mennessä, ei jo sisällä ollessa. Tervejalkaisilla ei ongelmaa tässä.

Suosittelen kyllä ruokapaikaksi, taukopaikAksi, kahvilaksi ja ryhmillekin tätä ravintolaa. Erillisessä tilassa on myös alkoholitarjontaa erikseen, joten nestepitoinen maistelu tapahtuu toisessa huoneessa, vieressä, mutta silti omassa rauhassa. Siellä puolella en ole käynyt, mutta näyttää ovelta kivalta pikku ravintolalta.


P.s  Luis odotti kovasti jo saavansa oman päikkäripetinsä takaisin. Kiitos lainasta hänelle. 😉😂

3 kommenttia:

 1. Kivan kuuloinen paikka kyllä ja herkullisen näköistä ruokaa!
  Ihanaa viikkoa sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista
 2. Great blog you've got here.. It's hard to find good
  quality writing like yours nowadays. I really appreciate individuals
  like you! Take care!!

  VastaaPoista
 3. Hi, I check your blog on a regular basis. Your humoristic style is awesome, keep
  up the good work!

  VastaaPoista

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

12 Huonoin äiti leipomaan

12.12.2012. Monella parilla on ollut tänään suuren onnen ja rakkauden päivä. Kirkot ja maistraatit ovat täyttyneet iloisista ihmisistä, h...