Siirry pääsisältöön

Ystävyyttä EI osteta! Ystävyys ansaitaan!


Kuvan atc-kortti on lähetetty ylläripaketin mukana ihanalle blogisiskolle. Kuvasta näet, jollei atc:t ole entuudestaan tuttuja, ettei korttikoko järin suuri ole. On oma haasteensa saada tehdyksi pienelle pahville jotain kaunista ja toista ilahduttavaa. Mikään ei kuitenkaan tee niin iloiseksi, kuin nähdä tai kuulla toisen ilo kun saa vaiikkapa mieluisaa postia. 

Toisen ilo on toisinaan koetuksella kovemminkin, ja sellaisena hetkenä en vaan voisi kuvitella kääntäväni selkääni hänelle. On niitä hetkiä, jolloin tuntuisi, kuin "puhuisi kuuroille korville" juuri sillä hetkellä, mutta lopulta valo pilkistää taas ja saa kuulla, ettei puheet olleetkaan turhaa. Että ne on kuultu ja antaneet voimaa. Silloin millään muulla ei ole väliä, kuin sillä, että läheisen on vihdoin hyvä olla enkä luovuttanut toivoa. 


Elämä osaa olla ihanaa ja iloa tulvillaan, mutta kyllä se sellaista karuselliäkin on välillä, ettei mukana meinaa pysyä. Jostakinhan se ilo ja voimavara on niissäkin pyörteissä saatava! Vilpittömyys ihmisissä on se, mikä kannattelee vaikeina aikoina. Halu olla läsnä, ei materialla, vaan antaen aikaa ja olkapään. Materia ei tuo onnea. 

Kun kohtaan ihmisen, joka mittaa ihmisten arvon rahalla tai yleensäkin materialla, mietin, kuinka pinnallinen hänen elämänsä voi olla. Ystävyyttä EI osteta! Ystävyys ansaitaan! Eikä ystävyyttä ansaita toista sättimällä ja vähättelemällä, ei mustamaalaamalla tai muullakaan ilkeilyllä. Ei selkäänpuukottamalla, rivien väliin kirjoittamalla tai hylkäämällä.
Elämä ei aina ole iloa ja naurua! Ei sellaista kuin haluamme! Ystävämme elämä voi olla joskus kaoottista, ja silloin hänestä ei ole piristämään krapula-aamujasi tai voivottelemaan verkkokaupasta loppunutta ihanne paitaasi. Aina ei jaksa olla hyväntuulinen. Silti ystävä on ystävä. Myös alakuloisena.

Entä sitten ääripäät. Valitettavasti narsismiakin näkee aina toisinaan eikä sellaiselle vain riitä yhtikäs mikään muu kuin hän itse ja hänen etuus. Narsisti ei edes huomaa käytöstään, kuinka työntää ihmisä pois. "Minä, minä , minä..." Aina vain "minä ja minun paremmuus" muihin verrattuna. Kuinka itseään kehuessa edes riittää aikaa ymmärtää mitä on empatia ja toisen puhdas auttamisen halu. Sitä vain hakeutuu seuraan, josta hyötyy ja jos ei hyödy, alkaa niskojen nakkelu ja alas painaminen. Surullista.


Onhan oma vuotenikin ollut raskas ja sen ovat saaneet kuulla niin ystävät kuin te blogini lukijatkin. En siis laisinkaan väitä olleeni tänä(kään) vuonna millään muotoa ihanteellista seuraa tai parasta luettavaa.  En parempi yhtikäs ketään. En koskaan tule olemaankaan parempi muita!

En ole ihanne-ihminen tai supersankari viittoineen. Ja vaikka oma tavoitteeni on ollutkin YRITTÄÄ löytää voimavaroja ja iloa arkeen ja tehdä blogistani sinun arvoisesi, en välttämättä ole siinä onnistunut niin hyvin kuin halusin. Mutta en ole ihan täysin epäonnistunutkaan, sillä onhan tämä vuosi tuonut lukijoita hurjasti lisää! KIITOS! Tukesi on arvokas!

Kaikki ne asiat, joita käymme läpi ja olemme käyneet viimeisen vuodenkin aikana, ovat vaatineet veronsa. Ja tulevat vaatimaan edelleen. Enkä todellakaan puhu itsestäni ja minun sairauksista, vaikka ne ovatkin osaltaan vieneet voimavarojani alas. Onneksi niiden suhteen tie on ylöspäin vihdoin. Kivut jollain lailla hallinnassa, struuma kulkee matkassa mukana ja sydänkin pompottaa rinnassa. Vielä tämän kuun lääkekattokin tapissa. Voin siis hymyillä siltä osin. JEE! Voitinpas fyysiset viholliseni ja olemmepas voineet elää himpun vapaammin.


Kaikesta ei kuitenkaan puhuta. Joitakin asioita käydään läpi vain heidän kanssaan, joita asia liikuttaa ja etsitään keinoa auttaa, tukea, kannustaa, saada voimaan paremmin. Ne eivät kuulu nettiin, edes facebookissa tai niistä ei puhuta kahvipöydässä. (Facessa en puhu senkään vertaa kuin täällä edes omista asioistani, toisten asiat eivät kuulu muille). Et voi tietää toisen taakkaa kantamatta sitä itse harteillasi. Toisen taakkaa voi kasvattaa sekin, mikä ei ole neljän seinän sisällä.

On asioita, joissa ei ole vaihtoehtona luovuttaminen vaikka menisi vuosia saada asiat järjestykseen! Ja tällaisen pitkäkestoisen asian kanssa jokaikinen meistä osallisista on kovilla! Silti, silti sanon, että myös minä pääsen helpommalla kuin asianomainen itse! Koskakohan voisin kirjoittaa edes näinkin ympäripyöreästi kyynelittä!? 

Kyllähän sen näkee, jos jokin asia mieltä painaa. Sen lukee, jollei kaikki ole kohdallaan. Pahoitteluni siis, jos/kun blogini on ollut alakuloinen tai muuten alavireinen. Elämme hetkessä, jossa mikään ei ole selvää. Paitsi läheisten tukeminen. Ystävää ei jätetä!

Kommentit

Ystävyyden tunnistaa siitä, että he pysyvät mukana niissä ikävimmissäkin elämän mutkissa.
Monta "ystävää" on tippunut matkasta, mutta muutamia helmiä on ollut ja uusia on löytynyt täältä elämän merestä :)
Ihanaa iltaa.
Viltsu Mari sanoi…
Outi, olet ihan oikeassa. Ja sellainen, joka ei puhu selän takana yhtä ja kasvotusten toista. Ystävään voi luottaa! Kyllähän osa jää pois, mutta jokaisella on ollut paikkansa sillä hetkellä, ja tärkeä tehtävä elämässä, kun ovat olleet läsnä.
Ystävät pysyvät aina vierellä - myös vaikeinakin aikoina.
noora jaakkola sanoi…
Ystävää ei jätetä! Ihana olet! <3
Susanna sanoi…
Heippa Ystävä siellä ♥ Asiaa puhut jälleen!
Viltsu Mari sanoi…
Enkuli. Toden totta! <3 en voisi edes ajatella muuta vaihtoehtoa!
Viltsu Mari sanoi…
Noora. Itse olet :)
Ystävyyttä ei edes ole sellainen missä murheet ovat este yhteydenpidolle tai tuelle. Raamatussa sanotaan: tee toiselle niinkuin tahdot itselle tehtävän. Se on hyvä motto.
Viltsu Mari sanoi…
Heipparallaa Sussu-ystäväin. Paljon on koettu mutta paljon tullaan vielä kokemaankin yhdessä! Hyvää toivottavasti enemmän. :)
SatuKoo sanoi…
Ysävyys on pidemmältä ajalta oleva suhde, sitä ei voi ostaa suklaarasioilla ja muulla krääsällä. Ystävyys, se vaan kasvaa vuosien varrella tai ei kehity ystävyydeksi ollenkaan. Ystävä osaa lukea toisen ystävän tunnetilan pelkästä katseesta, se on vastavuoroista ja ajansaatossa vaan paranee. Ihanaa joulunodotusta!
Viltsu Mari sanoi…
Satu viisaita sanoja. Kavereita ja tuttavia voi kyllä olla paljon ja heidän kanssa on ihan kivaa ja nauraa saa, mutta ystävä on se jonka kanssa voit olla myös heikkona!ei kaikista tartte tulla edes ystäviä. Surku se on jos syystä tai toisesta ystävyys kuitenkin katkeaa. Kavereita tulee uusia mutta ystävyys todellakin vaatii jotain muuta kuin hauskanpitoa.
Ihanaa joulunaikaa!
Viltsu Mari sanoi…
Satu viisaita sanoja. Kavereita ja tuttavia voi kyllä olla paljon ja heidän kanssa on ihan kivaa ja nauraa saa, mutta ystävä on se jonka kanssa voit olla myös heikkona!ei kaikista tartte tulla edes ystäviä. Surku se on jos syystä tai toisesta ystävyys kuitenkin katkeaa. Kavereita tulee uusia mutta ystävyys todellakin vaatii jotain muuta kuin hauskanpitoa.
Ihanaa joulunaikaa!
Tiia K sanoi…
Ystävyyteen ei kuulu materia, se ei etsi hyötyä vaan on pyyteetöntä puolin ja toisin. <3 Kumpikin tulee kuulluksi, ystäviä on jäänyt jotka vain puhuvat pelkästään omia asioitaan, olen kuin jokin astia ollut heidän murheilleen ja iloilleen, kun minä puhun toinen haukoitteli aina. Että näin, sinulla on ollut rankka vuosi, mutta toivottavasti ensi vuodesta tulee parempi. <3

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…