Siirry pääsisältöön

Homostelua

Instagram

Kesäkuun Instagram-satoa. Osaatko arvata, mikä näistä kuvakollaasin kuvista voitti tykkäysten määrällä kaikki muut kuvat? Yksi kollaasiin päässyt kuva sai kesäkuun aikana 127 tykkäystä ja kommentit päälle. minulle se oli hieman yllätys, että juuri tämä kuva voitti, sillä se kuva oikeastaan lipsahti instaan, vaikka piti mennä toinen, vastaavanlainen, mutta parempi kuva. Silti vahinko olikin se paras kaikista. Hassua. Osa teistä onkin jo tietoinen voittokuvasta, joten älkää Insta-kamut paljastako. Antaa arvausten tulla ensin. 

Pride ja Ameriikan avioliitto-laki yhtäaikaa pinnalla

Kyseiset "ihan homot kuvat" laitan tänne Ameriikan maan uutisten sekä Suomen maan Priden kunniaksi. Liput liehuivat jo Instassa, mutta liehutetaan täälläkin nyt homouden puolesta. humoristisia kuvia ja hieman asiaakin.
Minusta koko syrjintä on humoristista! Siis mitä järkeä siinä on?! 
Miksi kukin aikuinen ei saa olla toisen aikuisen kanssa tai yksinkin, juuri se mitä on?
Miksi pitää aina olla se homo-etuliite tai seksi-sitä, seksi-tätä? 
Sitähän se on! Seksiä, joka liitetään homoihin hetkessä!

Jos mies kertoo toiselle olevansa homo, vastaus voi olla ; "Ole ihan vapaasti, kunhan et minua yritä!". Hmm..
Jos nainen kertoo miehelle olevansa lesbo, voi vastaus olla "Ole ihan vapaasti, mutta saanko tulla katsomaan, kun PIIP vaimoasi?"
Ja mitä tarkoittaa HOMOSTELU?! Onko olemassa myös heterostelua?! Entä onko myös Lesbostelua? Biistelyä? Polyamoristelua? Ai mutta sehän tulee taas seksistä... Rakastelu. 

Mielestäni homoudessa tai missään muussakaan vastaavassa seksuaalivähemmistössä ei ole kyse seksistä tai sen suorittamisesta, vaan homoseksuaalisuus tulee kreikan sanasta ὁμός ’sama’ ja latinan sanasta sexus ’sukupuoli’. Sama sukupuoli. Näin ollen sen seksin voi jättää pois kokonaan lauserakenteesta ja homoseksuaalisuudesta puhuttaessa puhua samasta sukupuolisuudesta, homosukupuolisuudesta. Yksilön seksuaalinen kiinnostus, romanttiset ajatukset, tunteet tai molemmat kohdistuvat pelkästään tai ensisijaisesti hänen omaan sukupuoleensa, eikä vain ja ainoastaan seksiin.

..Jos edes pitää käyttää homoja nimityksiä kenestäkään. Olen ollut aina vastaan luokitteluja ja laatikoita, joissa vähemmistöt laitetaan ahtaaseen laatikkoon ja sanotaan "sinä olet homo, etkä mitään muuta. Sinusta puhuttaessa voidaan siis käyttää lauseita; Homo menee tuolla, se on se homo joka söi viimeisen perunan, Homon vieressä en istu..." tai aivan yhtälailla "se vammainen", "Se muslimi", "Se ulkomaalainen"...
Kuinka monesti olet kuullut sanottavan: "sinä olet hetero, etkä mitään muuta. Sinusta puhuttaessa voidaan siis käyttää lauseita: Hetero menee tuolla, Se on se hetero, joka söi..., heteron vieressä en istu..."?


asenne
Emme me homosukupuoliset edes tykkää siitä lokeroimisesta, sillä jokainen on yksilö ja jokaisella on hyvin erilaisia taustoja ja ajatuksia, tunteita ja tapoja. Me emme päätä rakastua samaa sukupuolta olevaan, vaan ihmiseen! Jos se ihminen on samaa sukupuolta, niin saa olla, mutta jos joku vastakkaisen sukupuolen edustaja saa sukat rullalle, niin pitäisikö sanoa, että ei kiitos, elän sinkkuna mieluummin, koska olet väärää sukupuolta? Koska kaikki vaativat sitä .. hmm..homostelua? 
Sitä paitsi miksi minä olisin ainoastaan "Se lesbo", vaikka olen myös vaimo, äiti, ystävä, bloggaaja, sisko, tytär, työkyvytön, askartelija, koruilija, geokätköilijä, lukija, kirjoittelija, runoilija, kotiäiti,...
Olisin niin mielelläni IHMINEN, YKSILÖ, NAINEN, VILTSU, ... Jotain, mikä mahdollistaa minulle muutakin, kuin yhden osa-alueen elämästäni. Ja koska elämäni ei ole pelkkää irstailua ja sekstailua, en toivoisi olevani "miesten märkä päiväuni" vain siksi, että rakastan vaimoani. Ihan yhtä hyvin voisin olla Korustelija, kirjastelija hurjast... Eh... :D

Eikä otsassani ole kahden naisen symbolista merkkiä tatuoituna. Voin siis ihan hyvin olla samassa kauppajonossa edessäsi, kirjastossa vieressäsi, se joka ojentaa sinulle sinulta tipahtaneen esineen, se joka naurahtaa lapsesi hassuttelulle kaupungilla, se jonka tapaat ystävättäresi kutsuilla...
Minusta ei näy ulospäin homouteni. Minusta näkee ulospäin sen, että rakastan koruja, pidän väreistä, olen liikuntarajoitteinen (tarkennus, se pitää sisällään muutakin, kuin pyörätuolilla liikkujat!)..

Minä tiedän, että voisin vaahdota asiasta tuntikausia, eikä siltikään kaikki sanottavani tulisi sanotuksi. On siis pisteen vuoro postaukselleni.
On aika alkaa arpomaan palkintoja kesäkuun arvonnoista. Olkaa siis kuulolla!

Kommentit

Minä rakastan sinua olitpa ihan millainen vain. Sinä oot aina ollu ihana minulle ja se riittää ♡♡♡
Viltsu sanoi…
Voi Outi... Snif nyyh nyyh ja snif... tässähän ihan liikuttuu vollottamaan kunnolla! sä kans mulle todella rakas ja ihana ystävä ja sitä ei mikään miksikään muuta.
Nanna sanoi…
Todella hyvä kirjoitus! Samaa asiaa olen viime aikoina pohtinut itsekin paljon. En ole koskaan ymmärtänyt että ihmisen seksuaalisuus nostetaan esiin juuri kuvailemallasi tavalla ja sen mukaan sitten lokeroidaan. En varmaan osaa selittää tätä oikein mutta kummastuttaa kovasti... Onneksi ei itse tarvitse olla niin ahdasmielinen että käyttäisin kenestäkään noita sanoja arkikeskustelussa,olisi ihmeellistä tosiaan jos joku käyttäisi vaikka itsestäni sanontaa "Hei,tuolla menee se hetero." :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…