Siirry pääsisältöön

Homostelua

Instagram

Kesäkuun Instagram-satoa. Osaatko arvata, mikä näistä kuvakollaasin kuvista voitti tykkäysten määrällä kaikki muut kuvat? Yksi kollaasiin päässyt kuva sai kesäkuun aikana 127 tykkäystä ja kommentit päälle. minulle se oli hieman yllätys, että juuri tämä kuva voitti, sillä se kuva oikeastaan lipsahti instaan, vaikka piti mennä toinen, vastaavanlainen, mutta parempi kuva. Silti vahinko olikin se paras kaikista. Hassua. Osa teistä onkin jo tietoinen voittokuvasta, joten älkää Insta-kamut paljastako. Antaa arvausten tulla ensin. 

Pride ja Ameriikan avioliitto-laki yhtäaikaa pinnalla

Kyseiset "ihan homot kuvat" laitan tänne Ameriikan maan uutisten sekä Suomen maan Priden kunniaksi. Liput liehuivat jo Instassa, mutta liehutetaan täälläkin nyt homouden puolesta. humoristisia kuvia ja hieman asiaakin.
Minusta koko syrjintä on humoristista! Siis mitä järkeä siinä on?! 
Miksi kukin aikuinen ei saa olla toisen aikuisen kanssa tai yksinkin, juuri se mitä on?
Miksi pitää aina olla se homo-etuliite tai seksi-sitä, seksi-tätä? 
Sitähän se on! Seksiä, joka liitetään homoihin hetkessä!

Jos mies kertoo toiselle olevansa homo, vastaus voi olla ; "Ole ihan vapaasti, kunhan et minua yritä!". Hmm..
Jos nainen kertoo miehelle olevansa lesbo, voi vastaus olla "Ole ihan vapaasti, mutta saanko tulla katsomaan, kun PIIP vaimoasi?"
Ja mitä tarkoittaa HOMOSTELU?! Onko olemassa myös heterostelua?! Entä onko myös Lesbostelua? Biistelyä? Polyamoristelua? Ai mutta sehän tulee taas seksistä... Rakastelu. 

Mielestäni homoudessa tai missään muussakaan vastaavassa seksuaalivähemmistössä ei ole kyse seksistä tai sen suorittamisesta, vaan homoseksuaalisuus tulee kreikan sanasta ὁμός ’sama’ ja latinan sanasta sexus ’sukupuoli’. Sama sukupuoli. Näin ollen sen seksin voi jättää pois kokonaan lauserakenteesta ja homoseksuaalisuudesta puhuttaessa puhua samasta sukupuolisuudesta, homosukupuolisuudesta. Yksilön seksuaalinen kiinnostus, romanttiset ajatukset, tunteet tai molemmat kohdistuvat pelkästään tai ensisijaisesti hänen omaan sukupuoleensa, eikä vain ja ainoastaan seksiin.

..Jos edes pitää käyttää homoja nimityksiä kenestäkään. Olen ollut aina vastaan luokitteluja ja laatikoita, joissa vähemmistöt laitetaan ahtaaseen laatikkoon ja sanotaan "sinä olet homo, etkä mitään muuta. Sinusta puhuttaessa voidaan siis käyttää lauseita; Homo menee tuolla, se on se homo joka söi viimeisen perunan, Homon vieressä en istu..." tai aivan yhtälailla "se vammainen", "Se muslimi", "Se ulkomaalainen"...
Kuinka monesti olet kuullut sanottavan: "sinä olet hetero, etkä mitään muuta. Sinusta puhuttaessa voidaan siis käyttää lauseita: Hetero menee tuolla, Se on se hetero, joka söi..., heteron vieressä en istu..."?


asenne
Emme me homosukupuoliset edes tykkää siitä lokeroimisesta, sillä jokainen on yksilö ja jokaisella on hyvin erilaisia taustoja ja ajatuksia, tunteita ja tapoja. Me emme päätä rakastua samaa sukupuolta olevaan, vaan ihmiseen! Jos se ihminen on samaa sukupuolta, niin saa olla, mutta jos joku vastakkaisen sukupuolen edustaja saa sukat rullalle, niin pitäisikö sanoa, että ei kiitos, elän sinkkuna mieluummin, koska olet väärää sukupuolta? Koska kaikki vaativat sitä .. hmm..homostelua? 
Sitä paitsi miksi minä olisin ainoastaan "Se lesbo", vaikka olen myös vaimo, äiti, ystävä, bloggaaja, sisko, tytär, työkyvytön, askartelija, koruilija, geokätköilijä, lukija, kirjoittelija, runoilija, kotiäiti,...
Olisin niin mielelläni IHMINEN, YKSILÖ, NAINEN, VILTSU, ... Jotain, mikä mahdollistaa minulle muutakin, kuin yhden osa-alueen elämästäni. Ja koska elämäni ei ole pelkkää irstailua ja sekstailua, en toivoisi olevani "miesten märkä päiväuni" vain siksi, että rakastan vaimoani. Ihan yhtä hyvin voisin olla Korustelija, kirjastelija hurjast... Eh... :D

Eikä otsassani ole kahden naisen symbolista merkkiä tatuoituna. Voin siis ihan hyvin olla samassa kauppajonossa edessäsi, kirjastossa vieressäsi, se joka ojentaa sinulle sinulta tipahtaneen esineen, se joka naurahtaa lapsesi hassuttelulle kaupungilla, se jonka tapaat ystävättäresi kutsuilla...
Minusta ei näy ulospäin homouteni. Minusta näkee ulospäin sen, että rakastan koruja, pidän väreistä, olen liikuntarajoitteinen (tarkennus, se pitää sisällään muutakin, kuin pyörätuolilla liikkujat!)..

Minä tiedän, että voisin vaahdota asiasta tuntikausia, eikä siltikään kaikki sanottavani tulisi sanotuksi. On siis pisteen vuoro postaukselleni.
On aika alkaa arpomaan palkintoja kesäkuun arvonnoista. Olkaa siis kuulolla!

Kommentit

Minä rakastan sinua olitpa ihan millainen vain. Sinä oot aina ollu ihana minulle ja se riittää ♡♡♡
Viltsu sanoi…
Voi Outi... Snif nyyh nyyh ja snif... tässähän ihan liikuttuu vollottamaan kunnolla! sä kans mulle todella rakas ja ihana ystävä ja sitä ei mikään miksikään muuta.
Nanna sanoi…
Todella hyvä kirjoitus! Samaa asiaa olen viime aikoina pohtinut itsekin paljon. En ole koskaan ymmärtänyt että ihmisen seksuaalisuus nostetaan esiin juuri kuvailemallasi tavalla ja sen mukaan sitten lokeroidaan. En varmaan osaa selittää tätä oikein mutta kummastuttaa kovasti... Onneksi ei itse tarvitse olla niin ahdasmielinen että käyttäisin kenestäkään noita sanoja arkikeskustelussa,olisi ihmeellistä tosiaan jos joku käyttäisi vaikka itsestäni sanontaa "Hei,tuolla menee se hetero." :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmanennätys tahdissa Hula hula

Juhannus näissä merkeissä. 

Varmuudella ainakin Suomen ennätys..


Ihana Robin ja Hula Hula!


Hääjuhlan tarjoilu

Kuohuviiniä kultahipuilla meille kahdelle...

Tämä oli virallisena avioitumis päivänä.

Samoin kuin hopeaa hohtava pinkki Aviva.

Näitä juomia nautimme pitkälle iltaan ja katselimme jokaista lasia ihastuneina. Jopa illan viimeisillä lasillisilla.


Huomasin, ettei otettu kuvia lämpimästä ruuasta, jota tarjosimme yövieraille, pitkämatkalaisille. Sen sijaan pääosassa olleet herkut ovat edustettuina. Lusikat kahvitteluun ja kakkutarjoiluun olivat hieman isommat, kuin suomalaiset kahvilusikat. Ja tuo sydän.. <3 

Servetit hääteemaa mukaillen pinkkiä ja lilaa.

Tarjoilu kertonee, että samalla juhlimme Murusen synttäreitä. Tarjoilu on tilattu Kakkuaitasta, mikä sijaitsee Riistavedellä. Kaikkien kuopiolaisten konditorioiden tarjoiluehdotusten jälkeen Kakkuaitta vaikutti fiksuimmalta, parhaimmalta ja ystävällisimmältä vaihtoehdolta. Hinta-laatu on todellakin kohdallaan ja saimmehan kaiken tarjottavan suoraan kotiin kannettuna! Ja ei, tämä ei ole mainos eikä yhteistyösoppari, sillä kaikesta on ma…

Loput vihreät ja Silpputehtaalle

Vielä kerran näitä vihreitä atc-kortteja silpputehtaan haasteeseen ja Belgian vaihtoon.
Ovat siis uusia, mutta samaa sarjaa, kuin jo nähdyt.


Kuten aiemmissakin, myös näissä korteissa on tuunattuja tanssiasusta tippuneita paljetteja ja tölkin nipsuja. stanssikuviot kimalleliimalla koristeltuja. Tyttö korteissa on itse leimattu ja itse väritelty,

Taustana on itse tehty gelli plate-taidetta. Sabluuna on ollut apuna. Niin olen saanut tehtyä tasaiset pallot. 

Tekstin leimasin. Atc-korteissa ja etenkin näissä tämän tyylin korteissa saa olla tahroja ja ns. rosoisuutta ja se vaan lisää mielenkiintoa. siksi näihin vedän vapaalla kädellä ja nopeammin esim. reunat. 

Tosiaan kaikki nämä kortit ovat jo Belgiassa, joten vaihtoon en niitä voi laittaa. Seuraava satsi tuleekin vaihtoon Suomeen, mutta en vielä ole ihan varma, mitä niissä on. Sen tiedän, että atc-kortteilu jatkuu edelleen.