Siirry pääsisältöön

The Liebster award

"Elämää onnenpähkinässä"-blogin haaste rantautui "KataMarian" kautta minulle. Kiitos!
Otan Kata tämän kunniana ja nöyrästi kiitän ja kumarran haasteesta.

Haasteen idea on saada näkyvyyttä pienemmille blogeille ja saada näkyvyyttä pienemmille blogeille ja haastaa mukaan alle tuhannen lukijan blogeja.
Se keneltä haasteen saat, on keksinyt itse 11 kysymystä ja vastaavasti sinä keksit 11 kysymystä niille joille haasteen laitat eteenpäin.

Wedding flowers


Kysymykset, jotka Kata Maria minulle esitti, tulevat tässä !

1. Miksi aloitit bloggaamisen?
Aloitin bloggaamisen melkolailla hetken mielijohteesta, yhtäkkisestä inspiraatiosta sekä halusta a) tuoda omia töitäni esille toisillekin, b)purkaa omaa sisimpääni ja c) mahdollisesti olla jollekulle tukena vaikeina aikoina omien vaikeiden kokemusteni tähden ja ne kääntäen voimavaroikseni. Tavallaan tuoda päiväkirjani julkiseksi, tavallaan kertoa, kuinka sairauden ruhjomana ja työkyvyttömänä sekä vähävaraisena voi silti olla onnellinen ja onnekas. Kuinka löytää keinot selviytyä elämästä hymyillen, vaikkei olekkaan kultaista tai edes tinalusikkaa suussa, vaan pelkkä puusta veistetty, mutta niin kaunis lusikka. 

2. Mistä haaveilet?Minun haaveeni ovat aika tavallisia arkisia asioita. Päällimmäisenä haaveenani on voida paremmin edes sen verran, että voisin olla jalkeilla koko päivän ja nukkua yöt. Haaveilen myös eläkkeestä, sillä se toisi toimeentulon ja sitä myötä turvan ja poistaisi suuren stressin aiheen. Valitettavasti oireet eivät riitä. Sairauteni  ei ole invalidisoiva tai tappava. Se on "vain" oire. Hermovaurioni ovat hermostossa, eivät esimerkiksi puristuneena. Haaveilen ulkomaan matkoista siinä missä muutkin. 
Siitä, että voisin tiettyjen ystävien kanssa tavata, istua alas kahvikupin äärelle, jutella vain ja nauraa. Haaveilen naurusta ja ilosta. Nyt olen pitkän tovin ollut liian kivulias nauramiseen. 


Ferris Wheel


3. Mitä, ilman et voisi elää?
Mielestäni voin elää kaikkea muuta ilman, kuin elämä itse, elinvoima ja tämä mikä meidät pitää hengissä. Mutta mitä ilman en tahdo elää, on vaimonipoikamme ja kissamme. Tämä ihana valoisa ja puhdas kotimme. Muutama läheiseni ja ystäväni.
Se, että saan olla minä vapaasti
Jos jotain pinnallisempaa, niin Cloettan salted waffel-suklaalevy! Tai Milkan suklaalevyt! OH WOW! Pakolla elän ilman pitkiäkin aikoja, mutta en toivottavasti ikuisuutta. 


4. Lempipaikkasi?
Se on vaimoni syli ehdottomasti. Ja poikani halaus. Kissan kanssa käsi tassulla tai sylikkäin.
Koti tottakai. Tämä on elämässäni se paikka, jossa oikeasti haluan olla, joka on minusta maailman kaunein ja ihanin paikka, vaikkei mikään tyylikäs luksuskoti olekkaan. Mutta kun täällä on rauhallisuus, turvallisuus ja vapaus.
Myös tähän listaan laitan Turkin.Antalya, Turgiye


5. Sinun tyylisi on?

Mitä tyyliä tarkoitetaan? elämässä? Vaatetuksessa? Ulkonäkö yleensäkin?
Vastaan tuohon ulkonäköasiaan, että jos olisi varaa, tyylini olisi tyylikäs toimistotyyli, ajaton klassinen, muutama tärkeä laadukas musta ja valkoinen vaate ja niiden sekaan sopivia värikkäitä naisellisia asusteita ja vaatekappaleita. Rimpsupaitaa, sifonkia, .. Klassinen prinsessa.
Mutta koska rahaa ei ole, on ostettava halpaa, mihin rahat riittävät ja mikä nyt halvimmasta skaalasta päällä istuu. Ja lahjoitusvaatteita en morkkaa. Jos ne sopivat ja ovat päälle kelvollista(ei mummovaatteita) niin kaappiini laitan ja sitten päälleni. Eli lahjaksi on vaatteet saatu, kun toiset ei niitä enää ole pitäneet. Se on siis tyylini... Toiselle kelpaamaton? eih..


6. Millä autolla ajelet, jos et omista auto, niin millä ajaisit?
Minulla ei ole ajokorttia, enkä tule ajamaankaan sellaista. Yaris olisi kiva ja Mocha. Tosin aivan ihania ovat sellaiset pikkuset Adamit, mutta en mä sellaista...

7. Lempi vuodenaikasi?Kesä. Lämpö, valo, energisyys, kauneus, elävä luonto, mahdollisuudet...


Nukkuva kissa

8. Mitä keräilet?Afrikka ja Lähi-itä ovat vieneet sydämeni täysin. Niihin liittyvää. 

9. Jos saisit elää yhden päivän ilman mitää rajoituksia, mitä tekisit?Siis olisin terve ja olisi toimeentuloa?! Itkisin onnesta, hyppäisin benjihypyn, kokeilisin trampoliinia, söisin cupcaken, ostaisin jäätelötötterön ja kävisin ulkona syömässä. Kävisin perheeni kanssa kolmestaan oikein pitkässä 3D-leffassa.

10. Lempi jäätelösi?
Pehmis, Jättis-Kaktus ja Creamyn Creme Brûlee/Mudcake/Mokkapala

11. Mikä on hyvän blogin merkki?

Se, että blogin sisältö on omaa, ja bloggaajan näköistä, eikä feikkausta, kopiointia tai toisten miellyttämistä. Se, että tehdään blogista sellainen, mikä itsestä tuntuu hyvältä ja luonnolliselta. Positiivinen, rehti ja vaikka sanookin asiat niinkuin ne ovat, sanoo ne ystävällisesti. Toisia ei haukuta, eikä vähätellä. Itseä ei tyrkytetä ja kehuta ylimielisesti. Joskus törmää blogeihin, joissa tänään ollaan henkisiä, huomenna pintaliitoa ja ylihuomenna ei ymmärretä henkisyyttä eikä pintaliitäjiä. Eli sellainen vehtaaminen ja itsensä kiillottaminen blogissa ei vaan iske minuun. Kyllä se ylimielisyys, itsekehu ja tyrkkyys sekä feikkiys äkkiä minulle avautuu ja silloin jään pois.
Hyvän blogin merkki on selkeys. Se, että ulkoisesti on helppo lukea ja helppo katsella kuvia. Se, että saan inspiraatioita, ilon aiheita, henkistä hyvää tai JOTAIN kotiin mukaan. Hyvässä blogissa haluaa poiketa uudestaankin muutenkin, kuin vain arvontojen tai muiden maallisten lahjojen toivossa.

KIITOS KATA MARIA! 


Punaiset kukat

Kysymykset, jotka esitän sinulle !

1. Mikä on blogisi päätarkoitus?
2. Kuinka blogi-sinäsi ja oikea sinäsi eroavat toisistaan?
3. Mistä bloggaajan näkökulmasta katsoen haaveilet?
4. Mikä sinua loukkaa blogimaailmassa?
5. Onko sinua loukattu blogissa?
6. Mikä tuntuu hyvältä blogisi tiimoilta?
7. Aijotko blogata vielä 10 vuodenkin kuluttua?
8. Pahin blogi-painajaisesi?
9. Minkälainen blogi on mielestäsi hyvä blogi?
10. Minkälaisia blogeja itse luet ja miksi?
11. Seuraatko joitakin blogeja vain verkostoitumismielessä, vaikket luekkaan niitä?


Olisi kiva haastaa tiettyjä henkilöitä, mutta osan tiedän jo haasteen saaneen.  Kun olin vuoteenomana, meni tovi, etten blogeja seurannut, joten on myös mahdollista, että haastamani bloggaajat ovat haasteen myöskin tehneet. Ottaa ken tahtoo ja on ottamatta, jollei halua. Ei panikoida! Hauskaa tän olla pitää! 

Ankka pariskunta


Haastan seuraavat, joita en muista aiemmin haastaneeni:
"Hannan namit"
"When life gives you lemons"
"(Olen)Ihan pihalla"
"Emman korttinurkka"
"Tipulassa"


Kommentit

Hyviä vastauksia ♡ Tuolla sun laatimissa kysymyksissä olisi muutamia, joihin mieleĺläni vastaisin :)
Haaste vastaanotettu! Laitan kysymykset heti luonnoksiin, niin asia ei pääse unohtumaan. :)
Tuitiina sanoi…
Kivat kuvat sulla haasteen kylkiäisenä! Kiitos haasteesta, olen jo saanut yhden haasteen aiemmin tähän haasteeseen, mutta jos ehdin niin vastailen myös sinun niin kivoihin kysymyksiin :D
Toi elämä sotkee vähän tätä bloggaamista väliin pahasti ja aika on ollut kortilla viime viikkoina, semmoista se välillä on ;-P
Viltsu sanoi…
Outi, anna palaa vaan!
Viltsu sanoi…
emonen ja Tuitiina, kiva jos jaksatte ja kerkeette. Mikään pakkohan ei ole tai voi tehdä sitten, kun siltä tuntuu... Kuukauden, puolen vuoden päästäkin. Elämä kun on täynnä kiemuroita ja ylläreitä.
Kiitos haasteesta! Yritän palailla tähän. Mielenkiintoiset kysymykset! :)
Kata Maria sanoi…
Olipa mukava lukea vastauksiasi! <3
Hanna Mi sanoi…
Minustakin oli mukava lukea vastauksiasi! Kiitos haasteesta, mielenkiintoisia kysymyksiä, joihin vastailen sitten jossain vaiheessa blogissani 😊.
Tuitiina sanoi…
Nyt olis vastauksia blogissa, käyhän kurkkaa, hihii :D

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…