Siirry pääsisältöön

Suklaataikinasta kahvipöytään

Hei, Olen Viltsu ja olen Hopottaja. Kaiken lisäksi kuulun niihin, jotka rakastavat ihania jälkiruokia. Makeaa mahan täydeltä sekä hankkivat humalansa sokerilla. Ah nam.
Nyt jos joku kauhisteli tekstiäni, heti alkuun sanon, että ei nyt ihan kirjaimellisesti. Rakastan silti. Olen enemmänkin makeanhimoinen kuin suolaisen, vaikka onhan se suolapalakin ihanaa. Nam nam

Suklaa on kuitenkin melko uusi tuttavuus minulle, sillä laktoosi-intolerantikkona tumma suklaa on ollut niitä ainoita mitä olen voinut syödä. Ei nappaa. Onneksi tänä päivänä on enemmän ja enemmänoikeasti hyvää hyla- tai laktoositonta tummaa suklaata. Jopa maitosuklaatakin! Jo vain!

Suklaa ei minulle siis mitenkään koukuttaja ole ollut, mutta onhan se hyvää jos kupissa on ihana suklaavanukas tai kahvin kanssa suklaakakkua. Oi joi...


Pyöreä suklaataikina

Hopottajana minulle tarjottiin mahdollisuutta tutustua ja kertoa sinullekin Myllyn paras Pyöreä suklaataikinasta. Hopottajuus on siis hauskaa puuhaa ja ilmaista. Jos olen onnekkaiden joukossa, saan tutustua vaihtuvaan tuotteeseen, kertoa siitä, eli hopottaa kasvottain ja netin kautta toisille ja olla osana ensiluokkaista etuoikeutettua ryhmää. Jos sinua kiinnostaa, kerron ilomielin sinulle tarkemmin asiasta. Laita vaikka meiliä ositteeseen: somanyinspiration@blogspot.fi

Myllyn paras Pyöreä suklaataikina on suklainen, suklaanmakuinen ja laktoositon, valmiiksi pyöreäkksi kaulittu taikina, josta voi nopeasti ja helposti loihtia ihania kahvileipiä. Suussasulavat suklaakeksit esittelinkin aikaisemmin jo blogissani, tässä näin, ja nyt uusi herkku; suklaaleivokset. Toki voit kokeilla keksikakkupohjaisia kakkuja tehdä tai vaikkapa suklaapiirakkaa. Varo vaan, ettet syö taikinaa jo siltään! ;)

Meillä leivottiin ihania leivoksia, joihin yksi Pyöreä suklaataikina riitti oikein hyvin. Itseasiassa osasta tehtiin keksejä ja leivoksiakin neljä kappaletta.

Ensin taikina sulatettiin huoneen lämmössä tunnin ajan.
Laitoin nokareet taikinaa muffinivuokiin ja pyöräytin munakupin pohjalla. Ihan tällaisia kuppi-kuppeja taikinasta ei saanut paiston jälkeen, mutta eipä haitannut. Oppia ikä kaikki.

suklaamuffini

Muffinivuoka uuniin noin 10-12 minuutiksi. Sillä välin sain tehtyä keksit pellille.
Kun leivoskuoret ovat kypsiä, pitää ne jäähdyttää, ennenkuin alkaa täyttämään.

Cup cakes

Jäähtyneelle kuorelle toiselle paria mansikkahilloa, banaania, kermarahkaseosta ja koristelu. Toinen kuppikakkupari sai mansikkahillon sijaan puolukkahilloa. Muuten samat.

 Helppoa, kaunista ja hyvää! Eikä tässä mennyt kauaa. Pisiten meni jäähdyttäessä kuoria! On siis ihan pakko olla pakastimessa hätävarana makean himoa varten, eikun siis vierasvarana. ;)

Puolukka-banaani-suklaa ja mansikka-banaani-suklaa
puolukkainen

mansikkainen

Cookiesit syntyivät tällä kertaa siinä sivussa ja eri makuisina. Halusin kokeilla luovuuden rajoja sekä makunystyröiden kutittelua. Siispä...


...Pulikoimaan manteleita rouheeksi, kun ei nyt kaapista rouhetta löytynyt, mutta lastuja senkin edestä. Löytyipä samalla notskivaahtareitakin, eli kuumuuden kestäviä vaahtokarkkeja. Olivat sitten kuivuneet koviksi. Eipä tarvinnut miettiä, mihin ne laittaisin. ;) 


Ensin osa taikinasta koe-eräksi, eli eri makuisiksi pikkuleiviksi. Makuina Chili-suklaa, merisuola-suklaa sekä ne kuivettuneet vaahtarit testiin nakaleiksi. Halusin testata, mitä  tulisi eri muotoisistakin taikinapalasista. 


Lopputulos näyttää melkolailla samalta. Vaahtokarkit sulavat taikinan sekaan ja koko taikina leviää keksiksi. :D Voinpa kertoa, että maku on ÄÄRETTÖMÄN IHANA! NAM NAM MUMSKIS MUMSKIS! 


Sitten se lopputaikina mantelirouhen kera sekaisin ja päätin hieman jouduttaa aikatauluani, sillä alkoi sairasteluni vuoksi voimat olla kortilla. Ei, ei ole vaikeaa eikä hidasta hommaa, mutta sairas on sairas eikä se muuksi muutu. Siispä kaulitsin rouheet taikinaan ja taikinasta ohuen levyn ja leivinpaperille.
Siihen sitten muotilla painelin ympyröitä.


 Opin tänään sen, että muotilla saa kauniimmat keksit! Ja että vaahtarit ovat ihania kekseissä. Mikään näistä mauista ei ole paha, sillä jopa puolukkasuklaa on ihana yhdistelmä! Sitähän sää olisit seuraavaksi kysynyt. ;)

Että ei muuta kuin kauppaan ostamaan hätävara pakkaseen. Pakastealtaasta löytyy.





Kommentit

Voi mitä herkkuja. Tässähän ois muuten oivia ideoita vapoujuhliin munkkien kavereiksi.
Antilan Peruna sanoi…
Taikina oli hyvää - raakana etenkin :D
Viltsu Mari sanoi…
Outi, tästä taikinasta todellakin on moneen

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maailmanennätys tahdissa Hula hula

Juhannus näissä merkeissä. 

Varmuudella ainakin Suomen ennätys..


Ihana Robin ja Hula Hula!


Hääjuhlan tarjoilu

Kuohuviiniä kultahipuilla meille kahdelle...

Tämä oli virallisena avioitumis päivänä.

Samoin kuin hopeaa hohtava pinkki Aviva.

Näitä juomia nautimme pitkälle iltaan ja katselimme jokaista lasia ihastuneina. Jopa illan viimeisillä lasillisilla.


Huomasin, ettei otettu kuvia lämpimästä ruuasta, jota tarjosimme yövieraille, pitkämatkalaisille. Sen sijaan pääosassa olleet herkut ovat edustettuina. Lusikat kahvitteluun ja kakkutarjoiluun olivat hieman isommat, kuin suomalaiset kahvilusikat. Ja tuo sydän.. <3 

Servetit hääteemaa mukaillen pinkkiä ja lilaa.

Tarjoilu kertonee, että samalla juhlimme Murusen synttäreitä. Tarjoilu on tilattu Kakkuaitasta, mikä sijaitsee Riistavedellä. Kaikkien kuopiolaisten konditorioiden tarjoiluehdotusten jälkeen Kakkuaitta vaikutti fiksuimmalta, parhaimmalta ja ystävällisimmältä vaihtoehdolta. Hinta-laatu on todellakin kohdallaan ja saimmehan kaiken tarjottavan suoraan kotiin kannettuna! Ja ei, tämä ei ole mainos eikä yhteistyösoppari, sillä kaikesta on ma…

Loput vihreät ja Silpputehtaalle

Vielä kerran näitä vihreitä atc-kortteja silpputehtaan haasteeseen ja Belgian vaihtoon.
Ovat siis uusia, mutta samaa sarjaa, kuin jo nähdyt.


Kuten aiemmissakin, myös näissä korteissa on tuunattuja tanssiasusta tippuneita paljetteja ja tölkin nipsuja. stanssikuviot kimalleliimalla koristeltuja. Tyttö korteissa on itse leimattu ja itse väritelty,

Taustana on itse tehty gelli plate-taidetta. Sabluuna on ollut apuna. Niin olen saanut tehtyä tasaiset pallot. 

Tekstin leimasin. Atc-korteissa ja etenkin näissä tämän tyylin korteissa saa olla tahroja ja ns. rosoisuutta ja se vaan lisää mielenkiintoa. siksi näihin vedän vapaalla kädellä ja nopeammin esim. reunat. 

Tosiaan kaikki nämä kortit ovat jo Belgiassa, joten vaihtoon en niitä voi laittaa. Seuraava satsi tuleekin vaihtoon Suomeen, mutta en vielä ole ihan varma, mitä niissä on. Sen tiedän, että atc-kortteilu jatkuu edelleen.