Siirry pääsisältöön

Villi ja vapaa karkkipäivänä

Jokainen valinta siirtää meitä lähemmäs tai kauemmas. Mihin sinun valintasi ovat viemässä elämääsi? Mitä päätöksesi osoittavat: mille asioille elämässä olet sanomassa kyllä tai ei?

-Eric Allenbaugh


Minulla on yksi lapsi. Mietin siis, olenko yhdentekevä nainen? Vastaan suoraan, ylpeänä, että kyllä olen! Lapseni on kaikki kaikessa ja tärkeintä, mitä koskaan olen saavuttanut tai tehnyt. Näin ajattelee varmasti moni muukin äiti. Ei välttämättä ihan kaikki, mutta usea. Samoin isä. 

Joku saattaa jäädä yhteen sanaan kiinni jo heti alkumetreillä ja ajatella, että hei hetkinen! Et voi sanoa olevasi yhdentekevä! Joku toinen naurahtaa sanavalintaani. Niin... Jokainen meistä on yksilö ja jokainen meistä ottaa sanat omalla tavallaan vastaan. Joku tulkitsee kaiken hyvinkin henkilökohtaisesti itseään vastaan, joku miettii laajemmin, joku huumorilla ja joku ei mieti laisinkaan sen enempää. Minä painotan kerta toisensa jälkeen yhtä asiaa blogissani: ÄLKÄÄ OTTAKO HENKILÖKOHTAISESTI KIRJOITUKSIANI! Kiitos! 

Hyvin usein saatan keskustella teidän kanssanne sähköpostitse, facessa tai kasvotusten. Saatamme puhua vaikeistakin asioitsa. Saan hyvin paljon aiheita keskusteluistamme, sillä saatan muistaa kesken kaiken jonkin vanhan asian. Tai sitten miettimään jään sanojasi ja sitä, että hei, toi on niin totta, että voisin aiheesta kirjoittaakin. Mutta pointti on siinä, että vaikka aihe liippaa läheltä käymiämme keskusteluja, aiheet ovat AINA jostakin muusta, kuin SINUSTA! en todellakaan pui täällä meidän keskustelujamme, vaikka kuinka saisin aiheen keskustellessamme. Kyllä ne todellakin ovat jostakin MINUN omasta elämästäni tai ajatuksista, joita liikkuu päässäni yleisellä tasolla. Vai voiko joku teistä osoittaa jonkun postaukseni ja näyttää sen, että "TÄMÄ TÄSSÄ ON KIRJOITETTU MINUSTA"?

Minun valintani blogissani on alusta asti ollut se, että kerron avoimesti mielessäni pyörivistä asioista. Tuon julki minulle kipeitä asioita. Kerron elämästäni, kerron peloistani, kerron iloistani ja saavutuksistani. tokihan blogissani on paljon muutakin, kuten askartelua, ruokia, kirjoja, musiikkia... Lifestyle-blogiksi voisin sanoa. Minun valintani on ollut siis purkaa ajatukseni sanoiksi ja antaa teille mahdollisuus pysähtyä hetkeksi miettimään elämää mminun näkökulmastani. Näkökulmani ei ole ainoa oikea, täydellinen eikä paras valinta. Se on minun näkökulmani ainoastaan! Mikä on sinun valintasi ja näkökulmasi?Tätä videota katsellessani mieleeni palasi 80-luku. Ihanat? Olkatoppaukset! Huh huh! :D

Kasariaikaan muistan muutakin kuin olkatoppaukset. Olin nuori likka vielä siihen aikaan.  Telkkarissa nauratti Alf ja pukeuduimme Leviksiin, salihousuihin, otsapantaan tai neonväreihin. 

Minä olin kasariaikoihin koulukiusattu.

Berliinin muuri murtui ja Tshernobylin onnettomuus oli 80-luvulla. Ensi kertaa tekniikka petti kunnolla! Nythän se onkin arkipäivää... Vai? Toivottavasti kuitenkin pienemmissä mittakaavoissa, vaikkapa Facebookin romahduksessa, mikä sinänsä on ikävää ja pistää ihmiset manaamaan koko "laitoksen". 

Kauniita muistoja on toki paljon kasariajoilta. Ei kaikki ole vain vinoja olkatoppauksia, kiusaamista ja onnettomuuksia. Mukaan mahtuvat myös unelmoinnit Ritari ässän autosta, Tom Cruisesta ja lupa olla oma itsensä Boy Georgen astuttua kuvaan. Tomboy-look ei enää ollut pahasta. Tosin itse en ollut sinut itseni kanssa vielä pitkään aikaan, joten tyylini vaihtui yhtä usein, kuin sukat ja alkkarit. Jos tänään olin mustahiuksinen kapinallinen, huomenna saatoin olla punapäinen pystytukkainen poikatyttö. Välillä prinsessa ja välillä jotain ihan muuta. 


Prinsessa-vaihe minulla jäi päälle loppupelissä voimakkaimmin. En sentäs kulje täällä suurissa pinkeissä mekoissa ja korseteissa, mutta melkoinen hempukka olen kuitenkin. ;) Sillai hyvällä tavalla.

Videossa kulta kimaltaa ja tanssi ja laulu ovat suuressa osassa. Voih, oli minullakin hetkeni. Hetkeni, jolloin tanssin sydämeni pohjasta. Lauloin ja tanssin. Valitettavasti enää en voi edes yhtä kappaletta tanssia. Antaa vaan mennä ja nauttia. 

Kulta kimaltelee kuitenkin nyt täälläkin, ja juu, ihan tuo oma kultani, mutta myös koruna. Tein nimittäin itselleni korun! Todellakin, tällä kertaa se on ihan minulle itselleni, sillä liian harvoin omaan tarpeeseeni teen mitään. Tälle korulle on jo mielessäni käyttötarkoituskin, mutta se selvinnee ajallaan sitten. Pitää nyt hieman hioa ajatuksiani ja miettiä asiat loppuun asti. ;) 

Mutta hei, mitäs tykkäät?

 

Kaulakorussa on kullanvärinen pohja ja tumman violetit lasihelmet.Tämä on NIIN minua!


Rakastuin koruuni ihan heti, vaikka siis itse teinkin. 
Tähän jokin avonainen asu ja se on siinä! 
Toki hiukset ja meikki lisäksi. 

Tämäkin koru on uniikki, enkä tee toista samanlaista. 

Jos jotain teillekin, niin tulossa on karkkipäivä. ;)


Sormuksia en olekkaan ihan äskettäin tehnyt, joten kerralla sitten tein enemmän. 


Vilautan hieman karkkeja, mutta tämä kuva on otettu salamalla ja valoitus on ihan niin pielessä, että se todellisuus ei pääse mukaan... Luulisin?

Piakkoin nämä siis kaupan hyllyllä!

Kommentit

TiinaJ sanoi…
Ihania sormuksia :)
Tuula sanoi…
Kaunis tuo itsellesi tekemä koru!
Korjasin sen kuvan oikeaksi, kun lukisi kunnolla "tätä kuvaa voit käyttää..." - huoh. Ja korjasin myös sen DT-pestiajan!
Vilimarika sanoi…
Kiitos kummallekin T:lle. ;)

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.