Hae tästä blogista

Rakastan rintojani!

Tällä kertaa keskitytään rintoihin ja niiden tutkimiseen. 


Ihan ensin linkki "ROOSA NAUHA" syöpäsäätiön sivuille. 

Syy, miksi tahdon tuoda esille roosanauhan tai rinnat, johtuu ihan siitä, että Suomessa joka 8.s nainen sairastuu rintasyöpään jossain vaiheessa elämäänsä! Suomessa vuosittain syöpään sairastuu noin 30 000 ihmistä, joista suurin osa on naisten syöpiin sairastuvia.

Minun läheisissänikin on rintasyöpään sairastuneita, joista tälläkin hetkellä osa saa sytostaattihoitoa. En ala nyt kuitenkaan heistä kertomaan enempää, sillä aihe on liian henkilökohtainen heille ja minun tehtäväni ei ole puhua HEIDÄN asioistaan. Haluan kuitenkin kertoa meihin kaikkiin liittyvistä asioista. 

Itse rakastan rintojani niin paljon, että tutkin ne kerran kuussa vähintään. Mielestäni se ei ole todellakaan noloa tai turhaa. Juu, olen alle 40 vuotias, mutta rintasyöpä ei katso ikää! En tupakoi, en käytä alkoholia paljoakaan, en elä paheellista elämää... Minä voin silti sairastua rintasyöpään! Sukuni rasite on olemassa ja meidän suvussa taitaa se yleisin syy kuolemaan olla syöpä. Kyllähän se mielessä käy välillä, tuleeko kohtaloni olemaan sama. Haluan kuitenkin elää tässä hetkessä pelkäämättä, mutta en todellakaan aio kääntää myöskään selkääni tosiasioille! Älä sinäkään!


Tiesitkö, että "AIG" tarjoaa naisille syöpävakuutuksen. Se kattaa kaikki synnytyselin- ja rintasyöpätapaukset! Lisätietoa saat linkistä!

Tällä hetkellä rintasyöpä ei onneksi tarkoita välttämättä kuolemaa. Tällä hetkellä jopa 90% rintasyöpädiagnoosin saaneista on elossa 5 vuodenkin jälkeen! Kehitys on tapahtunut ja tapahtuu edelleen! Kiitos siitä alan ammattilaisille! 

On tärkeää kuitenkin löytää syöpä mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja siksi on tärkeää huomata ne oireet, joista voisi epäillä rintasyöpää. Papa-kokeissa käynneillä saat tietoa synnytyselin-syövästä ja sen mahdollisuudesta. Älä missaa papaakaan!

Syöpä, oli se minkälainen tahansa, ei ole rasite vain sairastuneelle, vaan se koskettaa jokaista siinä lähellä olevaa. Kyllä minä voin sanoa omastakin puolestani, että jokaikinen läheiseni, jolla on syöpä diagnosoitu tai edes epäilys, esiaste, koskettaa minuakin todella! Surua, pelkoa, epätoivoa... Ja silti samalla toivoa, uskoa, luottamusta... Rohkeutta ja sinnikkyyttä! 


Kuinka sitten tunnistat, jos sinulla on jotain ylimääräistä rinnoissasi?

OIREET:
 • Yleensä rintasyöpä löydetään kyhmyn perusteella. Kyhmy on aristamaton!
 • Oireita voivat olla myös kipu, pistely ja aristus rinnassa. 
 • Rinnan ihon tai nännin sisäänpäin vetäytymä.
 • Rinnan punoitus, kuumotus.
 • Rinnan kasvu.
 • Rinnan tai nännipihan ihottuma.
 • Kirkas tai verinen nännierite.
 • Kainalon imusolmuke-etäpesäke voi tuntua kyhmynä kainalossa.


Muistathan, että samoja oireita voi olla myös monissa hyvänlaatuisissa seikoissa! 
Rintasyöpä todetaan mammografian ja koepalan avulla!

Kuinka rinnat tutkitaan kotikonstein?


Kuva lainattu

Katsele ensin rintojasi peilistä:

 1. Seiso suorassa, kädet vartalon sivuilla. 
 2. Tarkkaile rintojen kokoa ja muotoa. 
 3. Katso ihon, nännien ja nännipihojen väriä.
 4. Onko rinnoissa kuoppia, poimuja tai pullotusta? 
 5. Näkyykö ihossa tai nännissä sisäänvetäymiä?
 6. Nosta sitten kätesi ylös niin, että näet myös rinnan alle. Tarkastele sen jälkeen sivuprofiilisi samalla lailla molemmilta puolilta.
 7. Kokeile varovasti puristamalla tuleeko nänneistä eritettä ja onko niiden väri muuttunut viime kerrasta

kuva lainattu

Tunnustele molempia rintojasi makuuasennossa:


 1. Makaa ensin selinmakuulla. 
 2. Painele rintaa napakasti koko kämmenellä käyden koko rinta läpi. Kokeile tuntuuko kyhmyjä tai kovettumia. Tuntuvatko rintasi samalta kuin aiemmin.
 3. Ojenna käsi suoraksi pään alle kylkiasennossa. 
 4. Toista rinnan tunnustelu vapaalla kädellä. 
 5. Toista tunnustelu myös, kun olet ojentanut käden sivulle ja käden ollessa vartalonmyötäisesti.

Jos löydät jotain, mikä mietityttää, ota mielummin yhteyttä omaan lääkäriisi, kuin että alat epäröidä tai vähätellä asiaa. Asian kieltäminen on myös hyvin yleistä ja ajatellaan, ettei minulla voi syöpää olla. Olenhan muuten ihan terve. Kyllä se voi sinullakin olla ja vain lääkärissä käynti varmistaa totuuden, myös sen, jos olet terve!
Varmuus terveydestä on paljon parempi asia, kuin pitkittää epävarmuutta ja tietämättömänä pahentaa mahdollista syövän etenemistä. Älä ole typerä!


Jos sinulla todetaan rintasyöpä, ei se ole maailman loppu. hoitokeinot ovat olemassa ja saat ammattiapua kaikin mahdollisin keinoin! Jos mietit, miten elämä voisi jatkua rinnattomana, voin kertoa, että HYVIN! 

Onhan se kolaus, jos rinta/rinnat poistetaan. En kiellä sitä tunnetta, mikä siitä ensin seuraa. Varmasti moni on kokenut pelkoa, häpeää, itseinhoa, naiseutensa menettämisen tunnetta,..
Miettinyt, kelpaako rakkaalleen enää tms. Mutta ajan myötä järki voittaa ja elämän ilo! Se tieto, ettei se rakas häviä elämästäsi. Hänelle olet niin paljon enemmän, kuin pelkät rinnat. Naiseutesi tulee sinusta itsestäsi, sisältäsi, eikä rinnoistasi! Ulkopuolisten katseet ovat heidän häpeänsä, eivät sinun.

Ajattelemattomat ihmiset tai uteliaat, ehkä kohtalontoverit tai ihan vaan tietämättömät voivat tuijottaa, mutta jos se sinua häiritsee kovasti, keinoja on olemassa siihenkin. Rintaliivien sisälle tulevat toppaukset tai silikonirinnat. Katso nyt ensin kuitenkin seuraavat kuvat!

Kuva lainattu

Kuva lainattu

Kuva lainattu


Kuva lainattu

Lopuksi vielä aiheeseen sopivaa UPEAA hiusmuotia! Seuraavan kuvan henkilöt ovat hiusten vuoksi kuvassa, ei syövän vuoksi. 

Kuva lainattu

Rakasta sinäkin rintojasi ja tutki ne vähintäänkin kerran kuussa! Se on ilmainen henkivakuutuksesi! Ja jos haluat vakuuttaa itsesi syövän varalle, ota yhteyttä AIG:een. "TÄSSÄ LINKKI"

Turvallista, ihanaa, kaunista tätä päivää vesisateesta huolimatta! 

Viltsu


Lähde:mm.
David Jay – The SCAR Project

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro kommentissasi kuulumisesi, vastaa postauksen kysymyksiin, kerro rakentavasti mielipiteesi tai jätä vaikka hymynaama jälkeesi. Arvostan! Kiitän!
Xoxo Viltsumari
Ps. Löydät blogin myös Instagramista: @inspirationblogi sekä Facebookista @Inspiration . Pinterestissä olen nimimerkillä Viltsumari . Nähdään taas!

JOKO LUIT TÄMÄN?

Paiseita, korvakäytävää ja karhunpainia

Kuljemme kohti metsää. ajatuksenamme olisi löytää kaksikin kätköä niin, että ensin pitäisi löytää yksi kätkö ilman tarvittavaa laitett...

Kestosuosikit