Minun C eli Chakrat


Minun kirjaimeni, C,  tuo mukanaan chakrat ja niiden tärkeyden. Chakrat ja Kundaliini ovat tutuksi tulleet vuosikymmenet sitten minulle, sillä niiden voima oman  kehon hyvinvoinnin osana on kiinnostanut minua lähes aina. Nyt chakrahoidot , Kundaliini joogan ja meditoinnin kokeneena ja ne osaksi arkeani ottaneena tiedostan chakrojen ja Kundaliinin vahvuuden niin hyvässä kuin pahassakin. 

Mitä chakrat ovat?

Ensikertaa chakroista on tiedetty kertovan kirjallisesti jo 600eaa. Sitä ennen ilmeisemmin perimätietona suusanallisesti. Se, onko chakrat totta vai maailmanlaajuisesti uskottu kuvitelma, on epäselvää. Ruumiinavauskaan ei osoita chakroja, mutta chakrat ovat hyvin dokumentoitu Kaukoidässä. Jopa minun fysiologian ja anatomian opettajani mainitsi meille aikanaan tunnilla kunnallinen paikan ja chakrat. Asioita joista on vaikea kiistellä. 


Chakrojen sanotaan olevan energiaspiraaleja eli voimakeskuksia, jotka tunkeutuvat kehon hienojakoisempiin  kerroksiin. Chakrat ovat energian vastaanottaminen ja muuntamisen keskuspisteitä. Chakrojen tasapaino vaikuttaa sekä fyysiseen että henkiseen hyvinvointiin. Meillä jokaisella kuin myös eläimillä  chakrat ovat uskomusten mukaan olemassa ja ne ovat toiminnan keskus, joka vastaanottaa, mukauttaa ja ilmaisee elämän  energiaa.  Se, uskooko näkymättömään voimaan vai ei on tietysti jokaisen oma asia, mutta toisaalta, kehomme on  niin uskomattoman hieno taitonäyte ja yleensäkin se, että kuinka on mahdollista, että näemme, kuulemme, tunnemme... joku rakensi monimutkaisen olennon. Miksikäs ei chakroja ja kundaliiniakin samalla.  


Kortteja ihanilta ystäviltä ja chakrahoitajaltani joka myös ystävän, Marjalta myös chakrakoruylläri. Kiitos rakkaat! 

Missä chakrat sijaitsevat?

Chakrat ovat näkymättömiä energiakenttiä jotka löytyvät pyörän (jotkut kuvaavat kukan) mallisina renkaina selkärangan pohjasta aina kallon laelle saakka. Tarkemmin sanottuna tämä bioenergeettinen aktiivisuuden kehä säteilee selkärangasta haarautuvasta, suuresta hermosolmusta.

Suomalaisille tunnetuimpia keinoja tasapainottaa chakroja lienevät jooga ja akupunktio. Minulla lisäksi käytössäni ovat mm. Kundaliinijooga, aromaterapia,  musiikki- ja väriterapiat sekä chakrahoitojen vastaanottaminen.


Mikä on Kundaliini?

Selkärangan tyvessä on ns. Nukkuva energiakenttiä, Kundaliini,  joka on tarkoitus saada herätettyä ja viedä läpi koko kehon aina päälaelle saakka.  Teorioita on toki erilaisia eri kulttuureissa, mutta pääsääntöisesti perusasia on kaikilla sama: kundaliinivoiman nostaminen, jolloin se läpäisee eri keskukset aiheuttaen  erilaisia tietoisuudentiloja, ja jonka seurauksena saavutetaan erilaisia siddhejä eli okkulttisia voimia, kunnes saavutetaan kruunuchakra ja jumaluuteen yhtyminen, nirvana, pyhä valaistuminen.

Chakrojen nimet ja värit :Mikä sinun Ceesi olisi ja ovatko chakrat sinulle tuttu juttu? 

2 kommenttia:

Koskettaako aihe sinua?
Onko sinulle tuttua tai heräsikö mielenkiinto?
Kiitos, kun kommentoit!
Sinä olet syy siihen, että Inspiration on olemassa.
Jatkossakin..

Ystävyydellä Viltsumari

Blogitekstisuositus

Taidenäyttely kolmasluokkalaisilta

Tapahtui niinä päivinä, kun lääkärini Kysistä antoi piikkejä päästä nilkkaan asti. Tarkemmin sanottuna akupunktiota, puudutusta ja kortison...