Hae tästä blogista

Taikasienen superuutuus suosikki


Ihana kesä on vienyt ajatukset pois suuremmista siivouksista, mutta nyt on aika tullut ottaa kaikki tarpeellinen esille ja pestä ja puunata koti sy(nttäri)yskuntoon. Monelle on varmasti Taikasieni tuttu apu siivouksessa kotona, mökillä, autossa tai vaikkapa veneessä. taikasieni mielletäänkin messuilta tutuksi käteen sopivaksi sieneksi, jolla kannattaa olla aluksi varovainen, ettei vie mukanaan lakka- ja maalipintoja tms. Onneksi tuotekehittely kehittyy kaiken aikaa niin taikasienten kuin kodin pintamateriaalienkin suhteen. Enää ei esim. uudet hanat ja tiskialtaat ole moksiskaan Taikasieni-käsittelystä, vaan suorastaan kiiltävät saadessaan herkän Taika-kosketuksen. 


Akro Mats & Matting Oy on suomalainen perheyritys, joka on perustettu v. 1988. Jo heti alkuajoilta muistan äidin käyttäneen Akron ykköshittituotetta, Taikasientä, mutta siihen aikaan hillitysti ja harkiten, sillä Taikasieni kuului niihin tehoputsareihin, joilla oli hintaa enemmän, kuin tarjousräteillä. Näin ainakin muistan minulle kerrotun, mutta hintaa en osaa sanoa siltä ajalta. 

Tänä päivänä kuitenkin Taikasieni on edullinen ja joka kotiin mahdollista hankkia. Silti laatu on korkealla. Mitään toista tuotetta en tiedä yhtä tehokkaaksi ja etenkään ilman pesuaineita! Niin, Taikasieni ei välttämättä kaipaa pesuaineita, eikä se itsessäänkään sisällä mitään kemikaaleja. Tällä hetkellä perus sieni maksaa noin 3 euroa. 


Koska itse olen vannoutunut Taikasieni-fanittaja, olin täpinöissäni saadessani käsiini uutuuden, eli Taikasieni Teleskooppi-pesimen. Tätä olen kaivannutkin valikoimaan ja meidän kylppäriin. Nyt vihdoin ja viimein kylpyhuoneen ylimmätkin kaakelit saa pestyksi tehokkaasti lattialta käsin, eikä mitään riskialttiita kiipeämisiä tarvita kaltevalla (kostealla) laatta-lattialla. Ja koska täpinät ovat sen verran suuret, toin Teleskooppi-pesimen sinunkin nähtäväksesi.


Pakkaus itsessään sisältää teleskooppivarren ja 3 kappaletta muotoiltuja Taikasieniä. Lisäksi on saatavilla varasienipakkaus, jossa 4 muotoiltua Taikasientä. Et siis osta aina uutta vartta, vaan pelkät sienet.Tosiaankaan pesuaineita et tarvitse, ellei sitten lika ole jotain niiin itsepintaista, että tarvitaan liotella sitä ensin. Tosin toistaiseksi itse olen saanut kaikki tahrat ja pölyn pois ilman mitään aineita. 


Säädettävä varsi ja nivelletty lastaosa tekevät siivoustyöstä ergonomisesti miellyttävän. Näin säästämme sekä luontoa että selkäämme. Taikasieni kiinnittyy napakasti lastaosaan ja on myös helppo irroittaa ilman työkaluja. 


Varsi on säädettävissä 75 cm:stä aina 120 cm:iin saakka. Tämä mahdollistaa korkeammaltakin pesemisen vaivatta, mutta myös matalat pinnat ilman ylipitkää vartta. Nurkat on helppo ottaa, kun nivelet taittuvat pinnan mukaisesti ja pesimessä on erilaiset kapenevat nurkat itsessäänkin. 


Samaten seinälistan vierukset, lattialistan rajat, kaappien jalat.... enää ei tarvitse nurkkia ja saumakohtia käydä konttaamalla käsin läpi. 


Varsi tosiaankin on pitkä tarpeeksi ja kädensijat varressa juuri oikeilla paikoilla eivätkä ne liukasta märkääkään kättä. 


Pesimen värimaailmakin on tätä päivää, eli muodikas limen vihreä. Joku sanoisi, ettei värillä ja merkillä ole väliä, mutta minulle on. Siivous on hauskempaa erinomaisilla ja kauniilla tuotteilla. Hymyillessä siivouksesta tulee jopa kivaa, kun taas ankeat ruosteiset ja nihkeät välineet saavat vaan suuttumaan. Taikasieni-tuotteet eivät jätä vesiroiskeita ja raitoja jälkeensä oikein käytettyinä. 


Heti Taikasieni Teleskooppi-pesimen ilmestyttyä markkinoille on se ollut kysytty tuote. Jos et heti löydä kaupastasi tätä, kysy kauppiaalta tilausmahdollisuutta, sillä tätä tuotetta menee todella kaupaksi ja loppuunmyynti ei ole ihme. Tämä on oiva lahjaideakin esim. ensikotiin, tuparilahjaksi tai vaikkapa mökkiviemisiksi. 


Laitan tähän loppun vielä kuvan ihanasta Luomu vadelma-kaurapuurosta, jossa mukana luonnosta poimittuja vadelmia. Meillä puuro kuuluu arkeen ja sitä on hauska twistata erilaisilla marjoilla, hedelmillä tai vaikkapa hilloilla. Olen myös puuroihmisenä mukana koettamassa Luomupuuron ME:stä Muruseni kanssa. Taikasieni Teleskooppi-pesin PR samples.
 Saatavilla mm. K-Citymarket, Prisma, S-market, K-market, K-Supermarket, Starkki, Kodinterra, Etola, Stockmann, Tokmanni, K-Rauta, S-Rauta, Rautia, RTV, Euromarket, Mini-Mani, Veljekset Keskinen, Ale-Makasiini Matti Riikonen Oy, Foodie.fm, akron oma verkkokauppa.

6 kommenttia:

 1. Taikasieni on kyllä ihan ehdoton lisä siivouksessa.

  VastaaPoista
 2. Tuollainen varrellinen juttu olisi kyllä hyvä :)

  VastaaPoista
 3. Taikasienellä jynssätään meidänkin kotona paikat puhtaiksi. Tuollainen moppi on saatava!
  Ihanaa iltaa Viltsu!

  VastaaPoista
 4. Satu V. Paras ja luonnollinen eikä kuormita luontoa niinkuin vahvat pesuaineet.

  VastaaPoista
 5. Katja, Taikasienen valikoima on tehty nimenomaan siivouksen avuksi, eikä vain ollakseen sinnepäin. Tämäkin helpottaa todella paljon arkea.

  VastaaPoista
 6. Outi, kotimaisuus on iso plussa. Työllistämme jo yhdelläkin teleskooppi-pesin setillä suomalaisia.

  VastaaPoista

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Nukkekotiasiaa ja kysymys lukijoilleni

Nukkekotiasialla olen tällä kertaa. Muutoksia on luvassa ja tarvitsen sinun apuasi. Vastaus kysymykseeni riittää. Sitä kysymystä ennen kerro...