Tilaisuudesta saa vaareja

On hetkiä, jolloin pysähdyn miettimään sitä, mitä olen menettänyt. Kuten kaikki tiedämme, sellainen ei kauas kanna. Siksipä pysähdyn miettimään myös sitä, mitä olen saanut. Se on niin antoisaa ajattelua, että liikutun useinmiten täysin.

On ihan oikein olla kiitollinen siitä, että on terve tai että tilillä on katetta. Se ei ole pois keneltäkään toiselta. On ihan oikein ajatella, että olen onnekas, sillä vaikka kroppani hajoaakin, mieleni on selkeä ja puhdas. On ihan oikein ostaa jäätelö, vaikka kadun kulmassa istuukin kerjäläismummo ryysyissä. Minun ei tarvitse istua siinä hänen kanssaan vain siksi, että saisin paremman omantunnon. Ja vaikken ihan varma olekaan noista kerjäläisistä, ovatko oikealla asialla, niin vastaavassa tilanteessa voihan sen kolikon tai kaksi antaa heille, ja silti syödä itse jäätelön.

Ota kaikki irti siitä mikä tulee ja vähät välitä siitä mikä menee. Ota kaikki irti kohdallesi osuneesta onnesta, saamistasi lahjoista ja ilon hetkistä; älä murehdi vaivojasi, velvollisuuksiasi ja surun aikojasi.


Lapseni haki yhteishaussa korkeakouluopintoihin, ja sanoin hänelle, että olen hänestä ylpeä, sillä uskaltaa elää nyt kun on nuori ja mahdollisuudet lähteä opiskelemaan kauemmaskin. Että on tartuttava tilaisuuteen silloin, kun niitä tarjotaan, eikä kaduttava sitten vanhempana. Hän onkin toteuttanut unelmiaan nyt muutenkin ja välillä en edes ole varma, onko Suomen rajojen sisäpuolellakaan. :D Jälleen on yksi ulkomaan keikka tiedossa. Miksikäs ei menisi ja tekisi asioita, joista tykkää, kun kerta voi!?

Ota sinäkin kaikki irti mahdollisuuksistasi, kyvyistäsi, menestyksen hetkistä; älä murehdi takaiskujasi, kriisejäsi ja vaikeuksiasi. Ota kaikki irti siitä mitä elämällesi tarjotaan. Ja jos tiellesi osuu hyvää, ole kiitollinen. Jos pahin tapahtuu, ota haaste vastaan ja käännä itse asiat parhain päin. Älä välitä siitä mikä menee, vaan mieti menetyksen syytä ja kysy itseltäsi: "Mitä voin oppia tästä kokemuksesta?"



Älä suotta arvostele kaikkea sen mukaan miltä se näyttää - aamuvirkku on yksinkertaisesti saattanut olla valveilla koko yön.

Viime kuisen kuukausiarvonnan palkinto arvotaan uudestaan, sillä voittaja ei ole ollut minuun yhteydessä. Acorellen ruusuinen tuoksu lähtee voittajalle nimeltä Jani Iinatti. Onnea! Toimita mahdollisimman pian osoitetietosi, niin vihdoin palkinto pääsisi lähtemään minulta. Odotan kuitenkin osoitetta aina 15.5. saakka. Osoitteen voit toimittaa yhteydenottokaavakkeella tai meilillä. Molemmat löydät nettiversion oikeasta osoitepalkista.

Kommentit

Hyviä mietteitä. Hurjan ylpeä saat pojastasi olla!
Upeita aatoksia. Kiitollisin mielin saa tätä elämää mennä eteenpäin.
EstherH. sanoi…
Silloin on mentävä ja tehtävä kun voi,hyvä poikasi!! On hienoa että voi ja pääsee, sillä matkailu, opiskelu avartaa. Ei ole helpooa kellään ja pienistä asioista on hyvä iloita se on voimaa antavaa. Hyvä postaus.
Ja sinäkin voit muuuten tulla ja osallistua yrtti/hyvinvointi blogini arvontaan, tervetuloa :)
SatuKoo sanoi…
Tuo on niin totta ja olen itse toetuttanut unelmiani ja elän hetkessä. Se joka uskaltaa haaveilla, niin niille haaveet toteutuvat.
Outi, Kiitos, niin olenkin.
enkuli, kiitollisuus on suuri saavutus. Kunpa muutkin osaisivat sen taidon
Esther, kiitos. Pojalla on monta rautaa tulessa yleensäkin, joten hyvä jos suuremmissa tilaisuuksissa nähdään. :D Elää nyt nuoruuttaan, tekee asioita, joita haluaa ja voi tehdä. Hyvä niin
Satukoo, hyvä hyvä! Unelmia täytyy olla ja niitä kohti tehdä töitä. Ei ne unelmat murjotamalla toteudu.