Euroviisut starttaa

Paljastan itsestäni sen verran, että olen teinivuosilta asti ollut Euroviisu-fanittaja, ja vaikken koskaan ole voinut paikanpäälle lähteäkään katsomaaan viisuja, olen seurannut AINA kaikki viisusemifinaalit, kisat ja muut esikatselut ja karsinnat. 

Jos paikan päälle pääsisin, olisin niin sekaisin onnesta, että eihän sitä kestäisi itsekään. Huh. Ajatuskin kuumottaa. Saatikka, jos pari aiempaa voittajaa, joita fanitan eniten, olisivat esiintymässä siellä. Huh huh! Ja ehdottomasti heiluttaisin sateenkaarilippua ylpeänä siellä. Onhan viisut vähän niinkuin Gay-yhteisön suurimpia tapahtumia Priden lisäksi. 

Mutta en ole kuin unissani paikan päällä, joten viisuveikkausta teen paperilapulle ja huudatan kotiteatterista naapurit hereille viisuyönä. Tänään! ;) 



Olemme kaikki sankareita omassa elämässämme. Siitä laulaa myös viime vuoden Ruotsin euroviisuvoittaja Måts zelmerlöw. Aivan mahtava kappale! 


Tänään illalla euroviisut käydään Tukholmassa ja vaikkei Suomen Shandja päässytkään jatkoon, aion silti jännittää ja katsoa viisut. Kuka onkaan uusi voittaja tässä mielettömän hienossa kisassa!? 

Onko sinulla omaa suosikkia? 

Omat suosikkini julkistan tässä. Kappaleet eivät ole järjestyksessä. Katsotaan, onko yksikään edes viiden parhaan joukossa, vai kenties voittaja. 



Frans - If I Were Sorry (Ruotsi) 



Jamala - 1944 (Ukraina)



Poli Genova - If Love Was A Crime (Bulgaria)

Paljastettakoon, että kertsissä kuultava lause: day mi lyubovta tarkoittaa suomeksi: Anna mulle rakkautta (Give me love)


Ei muuta kuin UPEETA VIISUPÄIVÄÄ!

Kommentit

Tiia Koivusalo sanoi…
Voi että ja toivotaan, että Euroviisu unelmasi täyttyy vielä jonain päivänä. <3 Ennen tykkäsin seurata ja oli tosi iso juttu, mutta jotenkin Euroviisut muuttui ja ei enää napannut. :) Nautinnollisia Euroviisuhetkiä Viltsu <3
Mulan sanoi…
Heh, mä melkein mietin, että uskallanko sanoa julkisesti, että katson Euroviisuja. :D Ne ovat kieltämättä tosi viihdyttäviä ja seuraan niitä tietyllä tasolla puolitosissaan. :) Ovathan nimittäin monet esitykset siellä turhankin korneja ja liian "euroviisumaisia", mutta helmiäkin joukosta löytyy!

Musta on hienoa, kun finaalista löytyy kaksi kappaletta, jotka laulavat tasa-arvoisesta rakkaudesta. Ja harmittaa melko paljon, ettei Saara Aallon hieno biisi No fear päässyt edustamaan Suomea, minusta se olisi ollut täydellinen Euroviisuihin ja sen sanoma kosketti.

Bulgaria on yksi lemppareitani ja samoin tykkään myös Latviasta, Puolasta ja Israelista. Venäjänkään kappale ei ole hullumpi, esityksestä puhumattakaan, mutta vaikka politiikka ei saisi kuulua Euroviisuihin, niin kyllähän se siihen sotkeutuu armotta. Sääli Venäjän edustajien kannalta.
Täällä ei olla nyt pariin vuoteen viisuja katsottu, vanha ei enää jaksa valvoa niin myöhään.
Heti kyllä aamusta käyn aina voittajan tarkastamassa Iltasanomien nettisivuilta.
Bulgarian kappale kuulosti minusta hyvältä.

Kivaa viisuiltaa Viltsu <3
Unknown sanoi…
Hih, mä taasen en seuraa euroviisuja ollenkaan. Mieluummin jääkiekon mm-kisoja.
Viltsu sanoi…
Tiia, ainakin se toteutui, että Ukraina voitti. :)
Mulan, mitä suotta noloilemaan. :D Venäjällä oli upea show. Paras kuitenkin voitti.
Outi, vanha? Jos en ihan väärässä ole, niin olet minua nuorempi. :D No, ei kaikkea kaikkien tarvitsekaan katsoa ja tykätä.
Satu V, myös jääkiekkoa seurataan meillä. :D