Siirry pääsisältöön

Mikä ihmeen Junk Journal?!


Ystäväni, sielun sisareni, joka on kuin aurinko harmaana päivänä tai kukkaketo hiekkadyynillä. Hän saa hymyilemään, nauramaan, itkemään ilosta ja inspiroitumaan kaikesta uudesta ja kiehtovasta. Ystäväni saattaa olla hiljaa hetken, aivan niinkuin minäkin, mutta silti heti seuraavalla kerralla voimme avata salaisuuksien kammiomme ja kuiskata toisillemme sydäntämme raapivia ajatuksia. Hän on jopa lähettänyt enkelienergiaansa minun vuokseni auttaakseen ihan vaan siksi, että välittää. Hän välittää isolla sydämellä ja koko perheestäni. Ja kaikki ne, mitä tunnen häneltä, tunnen myös häntä kohtaan. 

Japanilainen sananlasku sanoo: Ihaile kirsikkapuun kukkia nyt, myrskytuuli saattaa tempaista ne yön aikana mukaansa. Tuo kaunis ajatelma tuli mieleeni katsoessani satumaisemaa kortissa, jonka ystäväni minulle lähetti. Ihailen ystäväni taiteellisuutta, ystävällisyyttä, sielukkuutta.. Ihan kaikkea sitä hyvyyttä, mitä hänessä on. Minulle hän ei ole itsestäänselvyys, kuten ei kukaan muukaan lähelläni, tai elämässäni yleensäkään. 


Kortin lisäksi ystäväni lähetti minulle itse tekemänsä junk journalin . Aivan ihana, niin Sussumainen ja kaunis! Täynnä minua kiehtovia yksityiskohtia, iloisia värejä ja hapsusia. 


Mikä on Junk Journal?
Junk journal on käsin tehty kirja, joka valmistetaan kierrätetyistä papereista, kuten lehdistä, esitteistä, käytetyistä kirjekuorista, kuviopaperisilpuista, myös joistakin uusista tuotteista, mutta pääosin kierrätetystä materiaalista. Materiaaleissa vain mielikuvitus ja inspiraatio ovat rajana.


Junk journaliin voi tallentaa omia ajatuksiasi, muistojasi, kertoa tekstein ja muistoesinein, kuten vaikkapa sisäänpääsylippu, leffalippu, tms tapahtumasta, joka on koskettanut sinua. Junk Journalin ei tarvitse olla päiväkirja sen kirjaimellisessa muodossa, jos laisinkaan. Se voi olla myös esim. tavoitteet ja toteutumiset, pelkät muistolippulappuset tms. tai muistiinpanon kaltaisesti sinua koskettavat mietelauseet, ajatukset, tuntemukset...  


Junk journalin välilehdet voidaan jakaa erilaisiin sinulle tärkeisiin lokeroihin, kuten esimerkiksi "Turkin matka", "Frida Kahlo", "12 tavoitetta vuodelle ja niiden toteutuminen" jne. Voit koristella sivut kuvilla, maaleilla, eri tekniikoilla.. 


Jos lyhyesti sanoisin, mikä junk journal on, niin roskista tehty kirja, johon säilötään itselle tärkeät muistot, asiat, esineet, tavoitteet.. 
Meillä tosiaan ystäväni kanssa on niin sama maku siinä, mistä tykkäämme, että hän osasi kuvittaa osittain kirjaa jo minulle. Kuten tuo joutsentanssi kuva. Mystiikkaa ja satumaista lumoa. 


Kirjan solmimisnauhoissa roikkuva ihana tupsu on irrallinen, joten halutessanihan voisin laittaa tämän vaikkapa käsilaukkua koristamaan, mutta taidan antaa sen olla kuitenkin kirjan yhtenä tärkeimmistä osista. 


Lisäksi sain ystävältäni kaikenlaista ihanaa pientä, ja käsilaukkuun hyvinkin sopii paremmin vielä mukana tullut roikkuva koriste. 


Lisäksi satulinnun sulka oli mukana. Sekin ystäväni käsialaa. 


Palautin sulan heti satulinnulleni, joten nyt verstaan korkkiksella kimaltelee kaunis sulka. Voihan Susanna, mitä yllätyksiä kuoressasi olikaan! Olet hurjan ahkera, taitava ja lahjakas! KIITOS! 

Laitan lopuksi Jari Sarasvuon ajatuksia, jotka hyvinkin voisin kirjata Junk journalini sivulle. Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle lukijani! 


1. Minä en koskaan voi tehdä kaikkia asioita, mutta voin aina tehdä kaikkein tärkeimmät asiat.

2. Mitä jääräpäisemmin yritän tehdä turhan monia asioita, sitä varmemmin tärkeät asiat jäävät huonolle hoidolle.

3. Asiat eivät useinkaan ole niin tärkeitä kuin mitä minä luulen tai miltä ne vaikuttavat. Vain harvat asiat ovat todella tärkeitä.

4. Todella tärkeille asioille voi sanoa "kyllä", jos on sanonut tarpeeksi monelle turhalle asialle "Ei!"

5. Tärkeitä asioita minun tapauksessani ovat ne asiat, joissa panokseni on kaikkein merkittävin. Minkä minä ja vain minä voin tehdä todella hyvin?

6. Kysyn aina itseltäni: "mikä on parasta mahdollista aikani käyttöä?"

7. Turhat asiat ovat niitä, jotka joku muu tekisi nopeammin, paremmin, mieluummin tai edullisemmin.

-Jari Sarasvuo

Kommentit

raija annikki sanoi…
Aivan ihanan ja osaat kertoa niin hienosti lahjastasi.Hyvää viikonloppua.
Viltsu Mari sanoi…
Kiitos paljon Raija Annikki.
Susanna sanoi…
Voi kiitos ihanainen kauniista sanoistasi ♥♥♥ Olet ystäväni niin halusin yllättää. Huomasin että tuo pääkallo onkin irronnut tuosta ruskeasta "härpäkkeestä" ;) En oikein tiennyt millä liimalla se olis pysynyt. Muistaakseni kuumaliimalla sen liimasin ja se ei näytä pitävän. Aattelin, että sinä et hätkähdä tuollaista vähän karumpaa pääkallokoristetta vaan otat sen huumorilla :)) Kaikkea hyvää sinne teille ja terkut läheisille! ♥
Viltsu Mari sanoi…
Oi Susanna, mietinkin että sopiva kolo olis pääkallolle, mutten ollut varma, joten en vielä liimannut paikoilleen. Nyt sen voin tehdä hyvillä mielin.
Silkku sanoi…
Niin ihanainen Susanna, hän kyllä on maanpäällinen enkeli:) Yllätykset tulevat juuri aina oikeaan aikaan piristämään mieltä:) Hyvää sunnuntaita sinne teille ♥
SatuKoo sanoi…
Wau, hieno lahja ja nuo Sarasvuon vinkit ovat jees, vaikken muuten tyypistä tykkääkään :D
Waude miten ihana posti on tullut sinulle ihanainen. Kiitos noista ohjeistasi. Noita journaleita on niin monenmoisia, että menee aivan sekaisin.
Mrs K sanoi…
Minunkin täytyy kyllä kokeilla junk journalia! Kiitos inspiksestä :)

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…