Mikä ihmeen Junk Journal?!


Ystäväni, sielun sisareni, joka on kuin aurinko harmaana päivänä tai kukkaketo hiekkadyynillä. Hän saa hymyilemään, nauramaan, itkemään ilosta ja inspiroitumaan kaikesta uudesta ja kiehtovasta. Ystäväni saattaa olla hiljaa hetken, aivan niinkuin minäkin, mutta silti heti seuraavalla kerralla voimme avata salaisuuksien kammiomme ja kuiskata toisillemme sydäntämme raapivia ajatuksia. Hän on jopa lähettänyt enkelienergiaansa minun vuokseni auttaakseen ihan vaan siksi, että välittää. Hän välittää isolla sydämellä ja koko perheestäni. Ja kaikki ne, mitä tunnen häneltä, tunnen myös häntä kohtaan. 

Japanilainen sananlasku sanoo: Ihaile kirsikkapuun kukkia nyt, myrskytuuli saattaa tempaista ne yön aikana mukaansa. Tuo kaunis ajatelma tuli mieleeni katsoessani satumaisemaa kortissa, jonka ystäväni minulle lähetti. Ihailen ystäväni taiteellisuutta, ystävällisyyttä, sielukkuutta.. Ihan kaikkea sitä hyvyyttä, mitä hänessä on. Minulle hän ei ole itsestäänselvyys, kuten ei kukaan muukaan lähelläni, tai elämässäni yleensäkään. 


Kortin lisäksi ystäväni lähetti minulle itse tekemänsä junk journalin . Aivan ihana, niin Sussumainen ja kaunis! Täynnä minua kiehtovia yksityiskohtia, iloisia värejä ja hapsusia. 


Mikä on Junk Journal?
Junk journal on käsin tehty kirja, joka valmistetaan kierrätetyistä papereista, kuten lehdistä, esitteistä, käytetyistä kirjekuorista, kuviopaperisilpuista, myös joistakin uusista tuotteista, mutta pääosin kierrätetystä materiaalista. Materiaaleissa vain mielikuvitus ja inspiraatio ovat rajana.


Junk journaliin voi tallentaa omia ajatuksiasi, muistojasi, kertoa tekstein ja muistoesinein, kuten vaikkapa sisäänpääsylippu, leffalippu, tms tapahtumasta, joka on koskettanut sinua. Junk Journalin ei tarvitse olla päiväkirja sen kirjaimellisessa muodossa, jos laisinkaan. Se voi olla myös esim. tavoitteet ja toteutumiset, pelkät muistolippulappuset tms. tai muistiinpanon kaltaisesti sinua koskettavat mietelauseet, ajatukset, tuntemukset...  


Junk journalin välilehdet voidaan jakaa erilaisiin sinulle tärkeisiin lokeroihin, kuten esimerkiksi "Turkin matka", "Frida Kahlo", "12 tavoitetta vuodelle ja niiden toteutuminen" jne. Voit koristella sivut kuvilla, maaleilla, eri tekniikoilla.. 


Jos lyhyesti sanoisin, mikä junk journal on, niin roskista tehty kirja, johon säilötään itselle tärkeät muistot, asiat, esineet, tavoitteet.. 
Meillä tosiaan ystäväni kanssa on niin sama maku siinä, mistä tykkäämme, että hän osasi kuvittaa osittain kirjaa jo minulle. Kuten tuo joutsentanssi kuva. Mystiikkaa ja satumaista lumoa. 


Kirjan solmimisnauhoissa roikkuva ihana tupsu on irrallinen, joten halutessanihan voisin laittaa tämän vaikkapa käsilaukkua koristamaan, mutta taidan antaa sen olla kuitenkin kirjan yhtenä tärkeimmistä osista. 


Lisäksi sain ystävältäni kaikenlaista ihanaa pientä, ja käsilaukkuun hyvinkin sopii paremmin vielä mukana tullut roikkuva koriste. 


Lisäksi satulinnun sulka oli mukana. Sekin ystäväni käsialaa. 


Palautin sulan heti satulinnulleni, joten nyt verstaan korkkiksella kimaltelee kaunis sulka. Voihan Susanna, mitä yllätyksiä kuoressasi olikaan! Olet hurjan ahkera, taitava ja lahjakas! KIITOS! 

Laitan lopuksi Jari Sarasvuon ajatuksia, jotka hyvinkin voisin kirjata Junk journalini sivulle. Ihanaa viikonlopun jatkoa sinulle lukijani! 


1. Minä en koskaan voi tehdä kaikkia asioita, mutta voin aina tehdä kaikkein tärkeimmät asiat.

2. Mitä jääräpäisemmin yritän tehdä turhan monia asioita, sitä varmemmin tärkeät asiat jäävät huonolle hoidolle.

3. Asiat eivät useinkaan ole niin tärkeitä kuin mitä minä luulen tai miltä ne vaikuttavat. Vain harvat asiat ovat todella tärkeitä.

4. Todella tärkeille asioille voi sanoa "kyllä", jos on sanonut tarpeeksi monelle turhalle asialle "Ei!"

5. Tärkeitä asioita minun tapauksessani ovat ne asiat, joissa panokseni on kaikkein merkittävin. Minkä minä ja vain minä voin tehdä todella hyvin?

6. Kysyn aina itseltäni: "mikä on parasta mahdollista aikani käyttöä?"

7. Turhat asiat ovat niitä, jotka joku muu tekisi nopeammin, paremmin, mieluummin tai edullisemmin.

-Jari Sarasvuo

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanan ja osaat kertoa niin hienosti lahjastasi.Hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos ihanainen kauniista sanoistasi ♥♥♥ Olet ystäväni niin halusin yllättää. Huomasin että tuo pääkallo onkin irronnut tuosta ruskeasta "härpäkkeestä" ;) En oikein tiennyt millä liimalla se olis pysynyt. Muistaakseni kuumaliimalla sen liimasin ja se ei näytä pitävän. Aattelin, että sinä et hätkähdä tuollaista vähän karumpaa pääkallokoristetta vaan otat sen huumorilla :)) Kaikkea hyvää sinne teille ja terkut läheisille! ♥

  VastaaPoista
 3. Oi Susanna, mietinkin että sopiva kolo olis pääkallolle, mutten ollut varma, joten en vielä liimannut paikoilleen. Nyt sen voin tehdä hyvillä mielin.

  VastaaPoista
 4. Niin ihanainen Susanna, hän kyllä on maanpäällinen enkeli:) Yllätykset tulevat juuri aina oikeaan aikaan piristämään mieltä:) Hyvää sunnuntaita sinne teille ♥

  VastaaPoista
 5. Wau, hieno lahja ja nuo Sarasvuon vinkit ovat jees, vaikken muuten tyypistä tykkääkään :D

  VastaaPoista
 6. Waude miten ihana posti on tullut sinulle ihanainen. Kiitos noista ohjeistasi. Noita journaleita on niin monenmoisia, että menee aivan sekaisin.

  VastaaPoista
 7. Minunkin täytyy kyllä kokeilla junk journalia! Kiitos inspiksestä :)

  VastaaPoista

Koskettaako aihe sinua?
Onko sinulle tuttua tai heräsikö mielenkiinto?
Kiitos, kun kommentoit!
Sinä olet syy siihen, että Inspiration on olemassa.
Jatkossakin..

Ystävyydellä Viltsumari

Blogitekstisuositus

Taidenäyttely kolmasluokkalaisilta

Tapahtui niinä päivinä, kun lääkärini Kysistä antoi piikkejä päästä nilkkaan asti. Tarkemmin sanottuna akupunktiota, puudutusta ja kortison...