Siirry pääsisältöön

Street food Smokey Pepper burgers Sydney style


Miten valmistat Santa Marian Street Foodia?
Se on helppoa! Kerron helpon ohjeen makuelämyksiä tarjoaville burgereille, jotka valmistat noin 20 minuutissa. Oma testiburgerisettini syntyi yhdessä Buzzadorin ja Santa Marian kanssa testatessani Sydney style street foodia. 


Buzzadorina sain kuvassa näkyvät kolme tuotetta postitse ja minun tarvitsi ostaa itse vain tuoreet tarvikkeet. Syy, miksi lähdin mukaan hakemaan testiryhmään oli se, että me tykkäämme Murusen kanssa Street foodista, savuisuudesta ja burgereista. Ei tietenkään kaikista, vaan hyvästä ja laadukkaasta burgerista. Syödäkin piti, joten tarvikkeet olisi joka tapauksessa pitänyt johonkin ruokaan ostaa. Nyt ostimme sen, mitä piti ja mausteet todellakin saatiin buzzaamistarkoitukseen. Hieman meinasi kiire tosin tulla, sillä paketti oli matkalla kauan, ja kampanja-aika oli jo loppumassa, kun pääsimme paketin avaamaan. 


Me valitsimme Santa Marian Street food-tuoteperheestä Smoky Pepper Burgersin. Perheeseen kuuluvat myös Jamaican Jerk Tacos ja Pulled Salmon Wraps.
PIKKELÖIDYT PUNASIPULIT JA TUOREKURKUT

Tarvikkeet:
1 sipuli (punainen tai keltainen)
0.5 kurkku
1 pussi Santa Maria Pickling Spices -mausteseosta

Tee näin:

Siivuta kurkku omaan astiaansa ja silppua sipuli omaan astiaansa esim. renkaiksi.
Sekoita puolet Pickling Spices -mausteseoksesta kurkun ja puolet sipulin kanssa. 
Anna tekeytyä 15 minuuttia.
Tuoreet pikkelöidyt sipulit ja kurkut ovat valmiita burgerien väliin. 



Samaan aikaan, kun pikkelöityminen on käynnissä, voit valmistaa loput burgereista. 
Onko sinulla kotigrilli? Se sopisi erinomaisesti sämpylöiden lämmittämiseen, mutta toki saat ne tehtyä myös uunissa, pannulla tai mikrossakin. Parhaan maun saat paistopinnalla paistinpannulla. 

Smokey Pepper Burgers 4kpl

Tarvikkeet: 

500 g jauhelihaa
1 pussi Santa Maria Burger Spices -mausteseosta
1 rkl voita tai ruokaöljyä
4 kpl hampurilaissämpylöitä
4 juustoviipaletta
1 tomaatti, siivuina
ketsuppia
4 kpl salaatinlehtiä
1 pullo Santa Maria Chipotle Dressing -kastiketta

Tee näin:

Ota jauheliha jääkaapista huoneen lämpöön noin puolituntia ennen paistamista.
Sekoita Burger Spices -mausteseos jauhelihan joukkoon ja anna maustua hetken.

Kun sipulit ja kurkku on laitettu pikkelöitymään, tee jauheliha-mausteseoksesta pihvejä, neljä kappaletta. Helpoiten saat tehtyä samankokoiset pihvit tekemällä ensin neljä lihapullaa, jotka painelet pihveiksi.


Paista voissa tai ruokaöljyssä keskilämmöllä 2-3 minuuttia molemmilta puolilta. Valurautapannu antaa voilla paistettaessa upean paistopinnan ja tasaisimman lämmön.


Lämmitä sämpylän puolikkaat ja  nosta kypsät pihvit sämpylän pohjalle.


Lisää juusto valmiille, lämpimälle pihville. Sen jälkeen pesty ja kuivattu salaatinlehti, tomaattisiivut, ketsuppi ja pikkelöidyt kurkut ja sipulit. Laita sämpyläkannen pinnalle hieman Chipotle dressingiä, makusi mukaan. Kansi päälle ja eikun syömään! 


Voit toki halutessasi soveltaa ohjetta tekemällä vege-annoksen vaikkapa TÄMÄN ohjeen mukaisesti. 




Näillä kiekkoeväillä kannustimme Kalpan upeasti hopealle. Kiitos Santa Maria, Kiitos Buzzador ja Kiitos Kalpa!

Mausteet Santa Maria ja Buzzador.

Kommentit

Piiuli sanoi…
Näyttää herkulliselta! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pari tilaustyö-korttia ja vappua

Pohja tehty gelli platella. Inka Goldilla viimeistelty ja runo tuloste. 

Tämä kortti onkin mielenkiintoinen, sillä kortista löytyy paljon kierrätysmateriaalia. Lisäksi koristeet olen tehnyt itse. 


Wapun tunnelmia...

Ilmapalloja... 

sekä häälahjaksi saamamme saunajuoma, ranskalainen kuohuviini. 

Silpputehtaalle romua ja roskaa

Otsikko voi aiheuttaa hieman kummastusta, ellet ole intohimoinen askartelija, tai lähinnä kierrätysaskartelija. Meille kierrätysaskartelijoille tuo kuitenkin kertoo, että taas on Viltsu käynyt työstämään toisten mielestä roskiskamaa uudeksi ja entistäkin hienommaksi? esineeksi. Tämä toimii ennenkaikkea ATC-askartelussa, jossa kortin koko on keräilykortin kanssa samaa luokkaa. 


Silpputehtaalla haastettiin jälleen ATC-askarteluun ja vaikken usein ennätä mukaan, haluja olisi. Siispä innoissani nyt kirjaan tätä postausta ja kohta pääsen linkittämään tämän Siskolle. Mukana mukana mukana!!!

Näissä korteissa on gelliplatepohjat, joissa apuna käytetty sapluunoita ja eri musteita ja maaleja. Roiskua saa ja levitä saa. Se on vain plussaa! Samalla tuunasin muutaman paljetin, jotka tippuneet itämaisen tanssin asuistani. Tässä niistä yksi. Tuo ei siis ole ruosteessa, vaan Inka goldilla maalailtu ruostuneeksi.

Halusin myös tekstiä leimata kortteihin, ja löytyikin sopivasti italialais-englantilainen te…

Lisää vihreitä ja leimattuja ATC-kortteja

Lisää Belgiaan lähetettyjä atc-kortteja, joilla osallistun Silpputehtaan haasteeseen. ATC:t on tehty kartongille ensin gelli platella pohjat maalaillen.

Onko gelli plate sinulle vieras vai tuttu käsite? 

Kun maalit ovat kuivuneet, leimasin, väritin, stanssasin ja liimasin kuvia ja kuvioita. stanssikuviot on kiva tehdä jämäpaloista, sillä pienestäkin palasesta saa kokonaisia kuvioita. Samoin leimata voi pienehköönkin palaseen paperia, kuten nämä tytöt olen leimannut. Musteilla olen tehnyt korttien reunat ja Sticklesillä kimalteet. Kuvan nappi on saatu, muut irtohärpäkkeet olen itse työstänyt vanhannäköisiksi. 

Teksti leimattu suoraan korttiin. Leiman leviäminen ei sillai haittaa, sillä kortin teemahan on hyvinkin kuluneen oloinen ja vanha. Mitään priimaa ja kiiltävää kirkasta tähän ei vaan voisi laittaa.