Siirry pääsisältöön

Tuoksuilla on suurempi merkitys kuin usein osaamme ajatellakaan

Kaupassa käydessämme kävin hajuvesiosastolla haistelemassa ihania hajuvesiä. Löytyi muutama otollinenkin parfyymi, mutta jätin ne vielä kauppaan. Sen sijaan kolme Weledan tuoksua on melko tuoreeltaan meille majoittunut ja niistä mieleeni tulee kesä, kukat ja makeat sitrukset sekä eksotiikka. Kevät- ja kesäihmisenä sekä eksotiikan ikifanittajana halusin esitellä tuoksut sinullekin. Ehkäpä löydät näistä itsellesikin uuden suosikin.Ihan alkuun valaisen hieman, mikä on Weleda:
Weleda on nyt maailman johtava antroposofisiin hoitoihin tarkoitettujen luonnonmukaisten luomukosmetiikka- ja lääketuotteiden valmistaja.Weledan tavoitteena on tukea ihmisiä heidän henkilökohtaisessa kehityksessään ylläpitämällä, edistämällä ja kohentamalla heidän terveyttään sekä auttaa heitä pyrkimään fyysiseen hyvinvointiin ja tasapainoiseen elämäntapaan. Yritys aloitti vuonna 1921 lääkelaboratoriona ja tänä päivänä on maailman johtava kokonaisvaltaisen luonnonkosmetiikan sekä antroposofisten lääkkeiden valmistaja. (Lue lisätietoa postauksen lopusta)
Weleda lupaa tarjota stimulaatiota ja inspiraatiota kehollesi, mielellesi ja sielullesi. Samanaikaisesti tukee sinua, kun annat oman ainutlaatuisen elinvoimasi tulla esiin ja löydät sisäisen tasapainosi. Tämän positiivisen kumppanuuden myötä sinun oma ainutlaatuinen terveytesi ja todellinen kauneutesi tulevat esiin. Weleda kehittää antroposofisen periaatteen mukaisesti ainoastaan sellaisia vartalon- ja kauneudenhoitotuotteita, jotka on kokonaisuudessaan valmistettu luonnonaineista ja jotka ovat NaTrue:en sertifioimia. (Lue lisätietoa postauksen lopusta) Weleda ei ole koskaan testannut tuotteitaan tai käyttämiään raaka-aineita eläimillä. Sen sijaan Weledan käyttämä itsenäinen instituutti Saksassa, suorittaa dermatologiset testit vapaaehtoisilla henkilöillä, jonka jälkeen tulokset lähetetään Weledalle.
Valmistaessaan tuotteitaan Weleda suojelee aktiivisesti elollista ympäristöämme ja tukee ympäristöstä huolehtimista ja sen säilyttämistä. Mikäli Weleda ei saa raaka-aineita omista Weleda-puutarhoistaan tai sertifioidusta luonnonvaraisten kasvien keruusta, hankkii se tarvitsemansa ainesosat valituilta toimittajilta, usein ihmisiltä, joiden kanssa he ovat työskennelleet jo monia vuosia. Jatkuva Weledan sijoitus tutkimukseen ja kehitykseen auttaa vaalimaan kauneutta ympäri maailman, ja he solmivat  positiivisia suhteita niin tiiminsä sisällä kuin myös asiakkaidensa ja reilun kaupan kumppaniensa kanssa.Luonnonkosmetiikka ja eläinkokeettomuus ovat minulle tärkeitä arvoja. Eritoten jälkimmäinen. Koska Ruohonjuuren kaupoissa arvomaailma on samanlainen, koen järkeväksi olla heidän vakiasiakkaansa. Siellä ei tarvitse kysyä, onko tuotteet testattu eläimillä, sillä vastaus on aina EI. Harmi, ettei Kuopiossa ole Ruohonjuurta, mutta onnekseni on verkkokauppa. Sieltä nämä tuoksutkin ovat.


Ruusu tuossa ylhäällä oli minulle todellinen yllättäjä. Tuoksun inspiraatio on saatu ruusun kauneudesta, harmoniasta ja romantiikasta. Romanttisen kukkaistuoksun pääraaka-aineena on käytetty damaskos-ruusua, jonka pehmeän harmonisia vivahteita täydentää raikkaan pelargonin ja puuterisen ylang-ylangin sävyt.  Toisinsanoen runoutta pullossa.

Tämä tuoksu oli minulle yllättävin. Ruusun tuoksu on miellyttävä ja aisteja hyväilevä, eikä yltiöhempeä ja liika makea. Paras ruusutuoksu aikoihin! Seuraavana yhtälailla upea pullo kauniin punertavan ja oranssin sävyissä. Eau Naturelle Parfumee kuvastaa pullojen kyljessä tuoksujen puhtautta ja vahvuutta. Keveä tuoksupilvi riittää, jonka annat laskeutua yllesi. Kietoutua paljaille olkapäillesi ja jonka annat rakastua ihoosi. Sillä sinä ansaitset parasta! 

Jardin de vie grenade, suomennettuna granaattiomenaparfyymi on yhdistelmä appelsiinin raikkautta, intialaisen davana-öljyn eksoottista hedelmäisyyttä sekä vaniljan lämpöä. Sensuelli, naisellinen ja hienostunut tuoksu.

Tuoksuilla on suurempi merkitys kuin usein osaamme ajatellakaan. Ne vaikuttavat tunteisiimme ja voivat nostaa pintaan kaukaisiakin muistoja. Granaattiomena vie minut aina uudestaan ja uudestaan Turkkiin ja erityisesti meille rakkaaksi tulleeseen "Vitamin bar":iin.Aivoissa tuoksuja käsittelee limbinen alue, joka vastaa myös mm. hormonitasapainosta, immuunipuolustuksesta ja verenpaineesta. Ei siis ihme, että tuoksuilla on kokonaisvaltaisia vaikutuksia niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin.

Kolmas tuoksuistani, Jardin de vie agrume, vie ajatukset kesän lämpöön. Tässä on tuoksu, jossa greipin ja mandariinin vivahteet sulautuvat pehmentävään täyteläiseen santelipuuhun. Tuoksun inspiraatio on saatu kesän energisestä auringonvalosta.

Tämän tuoksun kanssa leijailen hiekkarannalle ja upotan varpaat lämpimään puuterihiekkaan. aurinko hyväilee vartaloani bikinien välistä ja saa ihoni ruskettumaan kauniisti. Jostain soi musiikki, jostain kuulen laineiden liplatuksen ja siihen kaikkeen sekoittuu kevyt tuulen humina, joka heilauttaa otsakiehkuran pois silmiltäni. Aistin kesän. Nämä kolme ihanaa luonnonkosmetiikan parfyymituoksua ovat kuin luotu hänelle, joka haluaa käyttää luonnollista, ekologista tuoksua. Jokainen näistä on makea, erilainen, mutta silti samaa sarjaa ehdottomasti. Toki kuten huomaat, jo pakkaukset ja pullot ovat samaa sarjaa, mutta myös tuoksuissa se pohjatuntuma on mielestäni saman kaltainen. Sanoisin, että Grenadine on miedoin ja lämpimin, Rose makein ja romanttisin ja Agrume voimakkain ja aistikkain. Kaikki eri tavalla ihania, joten omaa suosikkia en pysty sanomaan. Näitä tykkään nuuhkia pullostakin siltään, kun taas joitakin hajuvesiä ei viitsi haistella suoriltaan niiden voimakkuuden takia. Näissä tasapaino on kohdallaan ja puhtaus ennenkaikkea. 

Haluatko itsellesikin nämä tuoksut? 

Ruohonjuuresta saat vielä hetken -10€ halvemmalla kuukauden aletuotteena nämä, eli hintaan 29,95€. (normaalisti 39,95€). Hinta on voimassa juuri niin kauan, kuin ne Ruohonjuuressa näkyvät tällä hinnalla. Et siis tarvitse alekoodeja minulta. 

Ruusu löytyy TÄÄLTÄ
Grenadine TÄÄLTÄ ja

Agrume TÄÄLTÄ.

Tuoksut saatu Ruohonjuuresta
*) (Antroposofinen lääketiede on 1920-luvulla syntynyt lääkärien harjoittama, koululääketiedettä laajentava hoitosuunta, jolla on erityiset lääkkeelliset ja ei-lääkkeelliset hoidot. Se käsittää kaikki lääketieteen erikoisalat. Ero puhtaaseen koululääketieteeseen on siinä, että todettuja löydöksiä ja oireita tulkitaan siten, että taustalla on hengentieteellisesti laajennetun ihmiskäsityksen näkemys ruumiista, elämästä, sielusta ja hengestä. Antropologiasta voidaankin sanoa , että se merkitsee sananmukaisesti "viisautta ihmisestä" eli "ihmisen tietoisuutta ihmisyydestään".)

*) (NaTrue on eurooppalainen sertifiointielin, jonka tavoitteena on kansainvälisen standardin luominen. Natrue pyrkii lisäämään tietoisuutta luonnonmukaisten ainesosien merkityksestä kuluttajille ja ympäristölle.)


Kommentit

Granaattiomenan tuoksu on ihanan raikas <3
Ihanaa sunnuntaita!
Viltsu Mari sanoi…
Kiitos Outi. Kivaa alkavaa viikkoa sinullekin. Täällä suursiivous käynnissä
Oi, olisipa ihana tuoksutella <3
Viltsu Mari sanoi…
Katja, näitä kannattaa tuoksutella jos vastaan tulee tai tilaa yksi vaikka kotiin. Esim. Granaattiomena jos tahdot keveimmästä alkaa kokeilla.

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…