Siirry pääsisältöön

Tuoksuilla on suurempi merkitys kuin usein osaamme ajatellakaan

Kaupassa käydessämme kävin hajuvesiosastolla haistelemassa ihania hajuvesiä. Löytyi muutama otollinenkin parfyymi, mutta jätin ne vielä kauppaan. Sen sijaan kolme Weledan tuoksua on melko tuoreeltaan meille majoittunut ja niistä mieleeni tulee kesä, kukat ja makeat sitrukset sekä eksotiikka. Kevät- ja kesäihmisenä sekä eksotiikan ikifanittajana halusin esitellä tuoksut sinullekin. Ehkäpä löydät näistä itsellesikin uuden suosikin.Ihan alkuun valaisen hieman, mikä on Weleda:
Weleda on nyt maailman johtava antroposofisiin hoitoihin tarkoitettujen luonnonmukaisten luomukosmetiikka- ja lääketuotteiden valmistaja.Weledan tavoitteena on tukea ihmisiä heidän henkilökohtaisessa kehityksessään ylläpitämällä, edistämällä ja kohentamalla heidän terveyttään sekä auttaa heitä pyrkimään fyysiseen hyvinvointiin ja tasapainoiseen elämäntapaan. Yritys aloitti vuonna 1921 lääkelaboratoriona ja tänä päivänä on maailman johtava kokonaisvaltaisen luonnonkosmetiikan sekä antroposofisten lääkkeiden valmistaja. (Lue lisätietoa postauksen lopusta)
Weleda lupaa tarjota stimulaatiota ja inspiraatiota kehollesi, mielellesi ja sielullesi. Samanaikaisesti tukee sinua, kun annat oman ainutlaatuisen elinvoimasi tulla esiin ja löydät sisäisen tasapainosi. Tämän positiivisen kumppanuuden myötä sinun oma ainutlaatuinen terveytesi ja todellinen kauneutesi tulevat esiin. Weleda kehittää antroposofisen periaatteen mukaisesti ainoastaan sellaisia vartalon- ja kauneudenhoitotuotteita, jotka on kokonaisuudessaan valmistettu luonnonaineista ja jotka ovat NaTrue:en sertifioimia. (Lue lisätietoa postauksen lopusta) Weleda ei ole koskaan testannut tuotteitaan tai käyttämiään raaka-aineita eläimillä. Sen sijaan Weledan käyttämä itsenäinen instituutti Saksassa, suorittaa dermatologiset testit vapaaehtoisilla henkilöillä, jonka jälkeen tulokset lähetetään Weledalle.
Valmistaessaan tuotteitaan Weleda suojelee aktiivisesti elollista ympäristöämme ja tukee ympäristöstä huolehtimista ja sen säilyttämistä. Mikäli Weleda ei saa raaka-aineita omista Weleda-puutarhoistaan tai sertifioidusta luonnonvaraisten kasvien keruusta, hankkii se tarvitsemansa ainesosat valituilta toimittajilta, usein ihmisiltä, joiden kanssa he ovat työskennelleet jo monia vuosia. Jatkuva Weledan sijoitus tutkimukseen ja kehitykseen auttaa vaalimaan kauneutta ympäri maailman, ja he solmivat  positiivisia suhteita niin tiiminsä sisällä kuin myös asiakkaidensa ja reilun kaupan kumppaniensa kanssa.Luonnonkosmetiikka ja eläinkokeettomuus ovat minulle tärkeitä arvoja. Eritoten jälkimmäinen. Koska Ruohonjuuren kaupoissa arvomaailma on samanlainen, koen järkeväksi olla heidän vakiasiakkaansa. Siellä ei tarvitse kysyä, onko tuotteet testattu eläimillä, sillä vastaus on aina EI. Harmi, ettei Kuopiossa ole Ruohonjuurta, mutta onnekseni on verkkokauppa. Sieltä nämä tuoksutkin ovat.


Ruusu tuossa ylhäällä oli minulle todellinen yllättäjä. Tuoksun inspiraatio on saatu ruusun kauneudesta, harmoniasta ja romantiikasta. Romanttisen kukkaistuoksun pääraaka-aineena on käytetty damaskos-ruusua, jonka pehmeän harmonisia vivahteita täydentää raikkaan pelargonin ja puuterisen ylang-ylangin sävyt.  Toisinsanoen runoutta pullossa.

Tämä tuoksu oli minulle yllättävin. Ruusun tuoksu on miellyttävä ja aisteja hyväilevä, eikä yltiöhempeä ja liika makea. Paras ruusutuoksu aikoihin! Seuraavana yhtälailla upea pullo kauniin punertavan ja oranssin sävyissä. Eau Naturelle Parfumee kuvastaa pullojen kyljessä tuoksujen puhtautta ja vahvuutta. Keveä tuoksupilvi riittää, jonka annat laskeutua yllesi. Kietoutua paljaille olkapäillesi ja jonka annat rakastua ihoosi. Sillä sinä ansaitset parasta! 

Jardin de vie grenade, suomennettuna granaattiomenaparfyymi on yhdistelmä appelsiinin raikkautta, intialaisen davana-öljyn eksoottista hedelmäisyyttä sekä vaniljan lämpöä. Sensuelli, naisellinen ja hienostunut tuoksu.

Tuoksuilla on suurempi merkitys kuin usein osaamme ajatellakaan. Ne vaikuttavat tunteisiimme ja voivat nostaa pintaan kaukaisiakin muistoja. Granaattiomena vie minut aina uudestaan ja uudestaan Turkkiin ja erityisesti meille rakkaaksi tulleeseen "Vitamin bar":iin.Aivoissa tuoksuja käsittelee limbinen alue, joka vastaa myös mm. hormonitasapainosta, immuunipuolustuksesta ja verenpaineesta. Ei siis ihme, että tuoksuilla on kokonaisvaltaisia vaikutuksia niin henkiseen kuin fyysiseenkin hyvinvointiin.

Kolmas tuoksuistani, Jardin de vie agrume, vie ajatukset kesän lämpöön. Tässä on tuoksu, jossa greipin ja mandariinin vivahteet sulautuvat pehmentävään täyteläiseen santelipuuhun. Tuoksun inspiraatio on saatu kesän energisestä auringonvalosta.

Tämän tuoksun kanssa leijailen hiekkarannalle ja upotan varpaat lämpimään puuterihiekkaan. aurinko hyväilee vartaloani bikinien välistä ja saa ihoni ruskettumaan kauniisti. Jostain soi musiikki, jostain kuulen laineiden liplatuksen ja siihen kaikkeen sekoittuu kevyt tuulen humina, joka heilauttaa otsakiehkuran pois silmiltäni. Aistin kesän. Nämä kolme ihanaa luonnonkosmetiikan parfyymituoksua ovat kuin luotu hänelle, joka haluaa käyttää luonnollista, ekologista tuoksua. Jokainen näistä on makea, erilainen, mutta silti samaa sarjaa ehdottomasti. Toki kuten huomaat, jo pakkaukset ja pullot ovat samaa sarjaa, mutta myös tuoksuissa se pohjatuntuma on mielestäni saman kaltainen. Sanoisin, että Grenadine on miedoin ja lämpimin, Rose makein ja romanttisin ja Agrume voimakkain ja aistikkain. Kaikki eri tavalla ihania, joten omaa suosikkia en pysty sanomaan. Näitä tykkään nuuhkia pullostakin siltään, kun taas joitakin hajuvesiä ei viitsi haistella suoriltaan niiden voimakkuuden takia. Näissä tasapaino on kohdallaan ja puhtaus ennenkaikkea. 

Haluatko itsellesikin nämä tuoksut? 

Ruohonjuuresta saat vielä hetken -10€ halvemmalla kuukauden aletuotteena nämä, eli hintaan 29,95€. (normaalisti 39,95€). Hinta on voimassa juuri niin kauan, kuin ne Ruohonjuuressa näkyvät tällä hinnalla. Et siis tarvitse alekoodeja minulta. 

Ruusu löytyy TÄÄLTÄ
Grenadine TÄÄLTÄ ja

Agrume TÄÄLTÄ.

Tuoksut saatu Ruohonjuuresta
*) (Antroposofinen lääketiede on 1920-luvulla syntynyt lääkärien harjoittama, koululääketiedettä laajentava hoitosuunta, jolla on erityiset lääkkeelliset ja ei-lääkkeelliset hoidot. Se käsittää kaikki lääketieteen erikoisalat. Ero puhtaaseen koululääketieteeseen on siinä, että todettuja löydöksiä ja oireita tulkitaan siten, että taustalla on hengentieteellisesti laajennetun ihmiskäsityksen näkemys ruumiista, elämästä, sielusta ja hengestä. Antropologiasta voidaankin sanoa , että se merkitsee sananmukaisesti "viisautta ihmisestä" eli "ihmisen tietoisuutta ihmisyydestään".)

*) (NaTrue on eurooppalainen sertifiointielin, jonka tavoitteena on kansainvälisen standardin luominen. Natrue pyrkii lisäämään tietoisuutta luonnonmukaisten ainesosien merkityksestä kuluttajille ja ympäristölle.)


Kommentit

Granaattiomenan tuoksu on ihanan raikas <3
Ihanaa sunnuntaita!
Viltsu Mari sanoi…
Kiitos Outi. Kivaa alkavaa viikkoa sinullekin. Täällä suursiivous käynnissä
Oi, olisipa ihana tuoksutella <3
Viltsu Mari sanoi…
Katja, näitä kannattaa tuoksutella jos vastaan tulee tai tilaa yksi vaikka kotiin. Esim. Granaattiomena jos tahdot keveimmästä alkaa kokeilla.

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.