Talven makuja

Helppoa, mutta hyvää. Leipä sopii joka tilanteeseen! 


Pågenin kanssa yhteistyössä saamani Jouluisa-leipä kruunaa uudenvuoden kattauksemme. Jouluisa on täynnä upeita talven makuja, jotka sopivat tähän Joulun aikaan parhaiten. Siksi se onkin kausimaku, eli kesällä tätä leipää ei kaupoista löydä. Tällaiset erityiset kausituotteet ovatkin meidän perheen toiveherkkuja, sillä niitä perinteisiä makujahan saa aina. Kausituotteilla saa vaihtelua ja tyystin uusia elämyksiä. 


Jouluisa on elämys, sillä se on perinteinen vehnä- ja ruisjauhoista leivottu leipä, joka saa ihanan makunsa jouluisista mausteista. Näitä jouluisia mausteita ovat inkivääri, mausteneilikka, pomeranssi ja kaneli. Leivässä maistuu myös rukiin pehmeys, vierteen makea mausteisuus sekä rusinoiden ja siirapin makeus. 

Jouluisa viettelee minut paikkaan, jossa Joulumuori vaivaa leipätaikinaa tuvan hämyssä. Tonttulapset kirmaavat ja muori hymyilee ja naurahtaa ääneen. Muori ripsauttaa purkista mausteneilikkaa taikinan sekaan, raastaa inkivääriä ja  heittää hyppyselliseen pomeranssia taikinaan. Vielä puurolta jäänyt kaneli mukaan. Kyllä pukki ilahtuu! Tuvassa on lämmin maata poron taljan päällä "pottulaatikossa", eli vanhan ajan vetosängyssä. Pakkanen paukkuu vuorten huipuilla ja lapin tuuloset puhaltavat lumiharson taivaan kannen tieltä pois. Revontulet, ne ketturepolaisten tulihännät, vilkkavat sysipimeällä taivaalla. Odotan, että muori saa Jouluisan leivottua ja päästään syömään! 

Käy lukemassa Jouluisa illanistujaisleipä-ohje Pågenin reseptivihkosta. 



Vaan entäpä jälkkäri!? 
Makean ystävänä Pågenin Gifflar-piparkakku katoaa suuhuni hetkessä. Lempeä piparkakun maku tutun vehnäisen Gifflarin kanssa on juurikin sopiva makeapala talvipäivänä. Pieni pulla mahtuu pieneenkin käteen tai suuremmalle sopivaksi suupalaksi. 



 Ensi yönä siirrytään ulkona rakettien räiskeessä Uuteen vuoteen . Maahan sateli jo taas lumiharso ja odotettavissa pakkasia ja lisääkin lunta. Tällainen talvipäivä tarvitsee sisäistä lämpöäkin ja yllä mainittujen herkkujen kanssa sopii mainiosti Ruohonjuuresta yhteistyönä saamamme Yogi tean Choco mint-tee. Ruohonjuurelta löytyy paljon muitakin Yogi tean teemakuja, joista löytyy sinun suosikkisi ihan varmasti. Valikoimaan pääset KLIKKAUKSELLA


Choco Mint on nimensä mukainen elämys. Se on herkullista tuoksuvaa suklaata ja viilentävää minttua. Mintun sisältämät eteeriset öljyt lumosivat aistini hetkessä. Päädyin tuhannen ja yhden yön satujen palatsiin, jossa olin pukeutunut itämaisiin vaatteisiin. Siellä tuoksui voimakas minttu ja maistui maailman paras suklaaviettelys. Siellä haaremin naiset kuiskuttelivat ja kikattelivat keskenään ja upein sulttaani etsi mielitiettyään.

Vanilja, ripaus kardemummaa ja mustapippuria ovat viimeinen silaus tälle herkulliselle teenautinnolle. Uskoisin, että jos mielikuvani olisi totta, ja pyytäisin kaunista haaremin Chaymaea tarjoamaan tätä juomaa sulttaanille, rakastuisi sulttaani Chaymaeaan välittömästi.

Raskaan päivän jälkeen suo itsellesi rentouttava ja aistikas teenautinto! Testaa ja ihastu ikihyviksi!

Yhteistyössä Pågen ja Ruohonjuuri

Kommentit

Ihanaa Alkavaa Vuotta Sinulle Ja Muruselle
Lady of The Mess sanoi…
Hyvää uutta vuotta myös sinulle ja rakkaillesi! Tuokoon se mukanaan paljon kaunista ja hyvää - ja herkullisia makuja;)