SYÖMÄÄN! JUOMAAN!

Olen armoton herkuttelija ja sen kyllä huomaa niin kotona ruokakaapissa kuin lantiollanikin. Hih. Rakastan hyvää ruokaa, jälkiruokia ja ihania juomia. Ihanilla juomilla en kuitenkaan tarkoita drinkkejä, vaan hyvää kahvia ja teetä vaikkapa. 

Minulla ei myöskään ole mitään laihdutuskikkoja käytössä vaan ainoa ruokavalio, jota noudatan jotenkin, on vähälaktoosinen ja herkullinen. Sana , jotenkin, ihan sillä, että laktaasientsyymien avulla lipsahtelen laktoosin kanssa. Suklaa on tullut tutuksi ja moni ihana maitopohjainen kiisseli tai vanukas. Hih. 

Kuten olen blogissanikin kertonut, elämässäni on suuria huolenaiheita ihan tarpeeksi yhdelle ihmiselle, tai useammallekin. Kyllähän perheeni ja läheiseni kantavat huolta ihan samalla lailla. Siksi en koe mitään tarvetta alkaa rääkkäämään itseäni tai perhettäni enää millään ruokavaliolla, jossa jätettäisiin vaikka vehnä pois tai sokerit. Syömme hyvin ja riittävästi. 


tumma viettelys

Leipä on ruokapöydässämme lähes kaikilla aterioilla. Niin aamupalalla paahdettuna kuin päiväruualla siltäänkin. Päiväkahvillakin voi leipäpalan ottaa, tai illalla teen kanssa. Mutta samaa leipää ei vaan jaksa mussuttaa yhtenään. Saman firman leipää kylläkin. 

Kun minulle tarjoutui mahdollisuus maistella Pågenin Tumma viettelys-leipää, olin enemmän kuin valmiina maistiaisiin. (Löydät Pågenin myös facebookista)
Tumma viettelys on nimensä veroinen tumma leipä. Taikinajuureen leivottu viipale- leipä, joka maistuu tummemmalle, kuin yleensä paahtikset. Leipä on pehmeää ja kiinteää eikä  siis murene käsiin. Se on valmistettu rouhitusta täysjyvärukiista ja maltaasta ja sisältää kokonaisia jyviä. Mielestäni erinomainen vaikkapa Joulupöytään! Sopii myös arkeen tuomaan vaihtelua ja juhlan tuntua. Pågenin leivät tunnistaa myös kevyestä makeudestaan. Rakastuin! Ei liikaa imelyyttä kuitenkaan! 

Tumma vai vaalea leipä sinulle?

joulupullaa
Kahvin kanssa tai ihan siltään leffaherkkuina jo aikaisemminkin hehkuttamaani Pågenin Piparkakku-Gifflaria! tätä on vain nyt saatavana, sillä tuote on kausituote, joten aion nauttia niin kauan kuin tätä herkkua saa! 

Kevyt piparkakun maku ei hyökkää silmille, ja siksi sopii heillekin, jotka eivät välitä piparkakuista kovinkaan. Gifflarit ovat edullisia, mutta riittoisia itselle tai jakaa, joten täysin sopiva vierasvaraksi, viemisiksi, leffaan, kotisohvalle värityskirjan kaverina,... 

Missä sinä popsisit Piparkakku Gifflarit? Kenen kanssa?


Ilahduin suuresti myös kun minulle tarjottiin Ruohonjuuressa myynnissä olevaa Pukkan teetä. Olemme teefriikkejä, joten nämä uudet teemaut oli ihan pakko kotiuttaa meille. (lisää makuja tuonnempana). Mielestäni sekä ylläesittelemäni leipä että pullat sopivat niin täydellisesti Pukkan teen kanssa yksiin. (Ruohonjuurikin on facebookissa)


Tämä erityisesti naisille suunnattu tee, Womankind, sisältää karpaloa, ruusua, vaniljaa ja shatavari-yrttiä. Mielialoja tasapainottava Womankind-tee tuo tyyneyttä naisen elämän aallokoissa ja saa puhkeamaan kukkaan. Kaikki tämän teen sisältämät ainesosat ovat luonnollisesti kofeiinittomia ja eettisesti tuotettuja - ja luomulaatua. Sopiva tee iltaankin valvottamatta sen enempää. 


Maku on sensuelli, laadukas ja hienostunut. Herkullinen teevalinta myös vieraille tarjottavaksi. Ulkoa talvipakkasten jälkeen tullessa sisälle mikään ei maistu niin hyvältä, kuin marjaisa lämmin juoma. Meille se on teejuoma ja kevyesti karpaloinen makuhan on just omiaan silloinkin.

Anna kehosi voida paremmin!

Sponsoitu postaus: Ruohonjuuri ja Pågen

Kommentit

Pullaa ja teetä ja leipää ja voih. Pitäisköhän lähteä tekemään iltapalaa :)
Nyt tuli nälkä. Oli pitkä yö taaperon kanssa, joka kriiseilee korviaan. Nyt nukkuu vihdoin, mutta en uskalla nousta, ettei varmasti herää. Vatsa kuitenkin kurnii ja herkullinen postauksesi ei muuten yhtään auttanut! :D Leipä on hyvää. :) Aurinkoista päivää! <3
KataMaria sanoi…
Mullakin kotona odottomassa toi tumma viettelys, saa vielä siis nähä viekö kiellen mennessää vai ei!? :)
Outi, nälkä tulee itsellekin, kun postailen tällaisia asioita, joten leipälautanen ja teekuppi otettava TAAS esille. :D
Maria, auts! Korvakipu on kamalaa ja äitinä se lapsen kipu on kaksinkertaista tuskaa. voimia!
Kata, kerrohan sitten oma mielipiteesi myös. :)