Siirry pääsisältöön

Rakkaudella syntynyt

Minulle valo on enemmän, kuin apuväline kirjoittaa tai lukea. Se on enemmän, kuin löytää pimeässä tavaroita. Enemmän, kuin nähdä eteensä kävelytietä pitkin kulkiessa tai autolla ajaessa. Minulle valo on osa sisustusta, osa kotia, mielen harmoniaa ja sielun soljuvaa uiskentelua siinä huoneistossa tai tilassa, jossa valo on tarjolla. Olipa sitten luonnonvalo, sähkövalo tai vaikkapa liekkinä loimuava roihu. 
iltahämärässä

Alunperin meidän kodissamme eteisen valaisimena oli jokin ihan perus-plafondi, joka sinänsä oli ihan ok. Valaiseva ja näkymätön samaan aikaan, kaikella kunnioituksella Plafondeja kohtaan. Meillä edelleen on ja tulee olemaan joissakin huoneissa plafondi, ja niihin ne sopivat täydellisesti.  Kun meille tarjoutui tilaisuus vaihtaa kyseinen eteisen plafondi tällaiseen kattokruunuun, olimme heti myytyjä. Sen lisäksi, että valaisin olisi asiansa ajava kirkkauden lähde ja pimeyden poistaja, se olisi myös näyttävä sisustuselementti ja  myös ns. ikuisuusprojektimme! Rakkaudella syntyvä. 

Ainoa haaste oli, että kyseinen valaisin oli tarkoitettu sellaisen huoneen keskelle, jossa ei kuljettaisi alta tai jossa olisi hurjan paljon korkeampi katto. Siispä Murunen pääsi hommiin ja suunnittelemaan, kuinka sähköjohto ja kettinki saadaan lyhyemmäksi katkaisematta. Ja näppärä likka kun on, siellä ne sykkyrällä ovat, mutteivät roiku sen rumemmin esillä. Tavallaan niinkuin valaisimen juuret, tai linnulle pesä. 


Valo-pisarat

Tässä kattokruunussa ei ollut mitään irto-osia, vaan jokainen kimalteleva osa on itse sinne kerätty ja laitettu. Kaapista löytyivät Pentikin Loiste-tuikkukruunun varaosat, joten peilipisaroita ja kristalleja sain heti uuteen kruunuumme laitettua. Ihastuin ajatukseen, kuinka valo peilaa kristalleista ja peilipisaroista.
Huom. Kuviin EI OLE lisätty mitään valoefektejä kuvankäsittelyohjelmilla, vaan kuvissa välkkyvät pinkit valopalleroiset ovat kuviin tulleita valopalleroisia ihan oikeasti. 

erilainen kristallikruunu
Tämä meidän rakkauslapsi on ripaus vanhaa ja ripaus uutta. Valaisin on maalattu "ruosteiseksi" tai kuluneeksi. Se siis on kaksivärinen ruskea. Tosiaan kaikki roikkuvat osat ovat itse aseteltuja, mutta vaikka kristalleja ja peiliä onkin käytetty, ei ole tarkoitus tehdä kaupoissa näkyvien kristallikruunujen veroista. Ehei. Tämä on ja tulee olemaan tyystin omansa ja uniikki versio. Sellainen meidänlainen ajan kanssa valmistuva sisustuselementti. Eteisen kruunu, joka vastaanottaa kotiimme saapuvat ja toivottaa tervetulleiksi. 

valaisin

Kristallit tai mahdollisesti lasikivet eivät tarvitse olla samanlaisia, vaan nyt jo löytyy myös pyöreä kivi, jonka löysin korutarvikkeistani.  Haaveilemme, että löytäisimme jostakin rikkinäisen kristallikruunun, josta voisi niitä kristallinauhoja ostaa ja viritellä noihin sakaroihin. 

valoa kansalle, joka pimeydessä vaeltaa
Jos oikein tarkkaan katsoo eteiskruunuamme, loistavat siinä valon kanssa kilvan myös ikivanhat korut. Kyllä, ihan oikein luit. Olen saanut isoäidiltäni perinnöksi kaulakorun ja korvakorut, joita en missään nimessä uskalla itse käyttää. Pelkään, että jos ne tipahtavat ja katoavat. Siksi ne vaan ovat lojuneet korutaulullani. Nyt tässä rakkaudella syntyneessä pääsevät loistamaan ja olemaan etuoikeutettuina vastaanottokomiteassa. Kävin katselemassa Taloon.comissa valaisimia, joilla sisutella muitakin huoneita. eihän sitä koskaan tiedä, mille tässä vielä alkaa. Kylppäriremppa on nyt aivan ajankohtaisin, joten silläkin valaisimen hankinta alkaa olla ajankohtaista.

Verstaallani tarvitaan kohdevaloja, joten siellä meillä on tällainen vastaava valkoisena. Kylppäriin mietin jotain tällaista...
Minkälainen valaisin sinua sykähdyttää?
Oletko hankkimassa uutta lähiaikoina? 

Nettirautakauppa www.taloon.com järjestää valaisinaiheisen blogikilpailun osoitteessa http://sisustusniksit.fi/. Meidän erilainen kattokruunumme on mukana kisassa tällä blogipostauksella.
Haastan mukaan hurmaavan Sussun kertomaan hänen valaisintarinansa. Uskon, että hänellä on valaisin tai useampikin, jonka tahtoisi tuoda esille blogissaan.

valaisintarina

Tämä kirjoitus osallistuu nettirautakauppa Taloo.com:in blogikilpailuun http://sisustusniksit.fi/ -valaisinhaaste kutsuttuna.

yhteistyössä Taloon.com

Kommentit

Susanna sanoi…
Onpa kaunis lamppu ja ihanat pinkit rakkaudelliset valopallot siinä näkyy!♥
noora jaakkola sanoi…
Ihana postaus! Pidän erikoisista valaisimista ja kauniista yksityiskohdista! Kauniit kuvat sinulla!
Kaunis valaisin ja ihanat jalokivet siinä hehkuvat.
Kaunis lamppu ja kiva lisä nuo korut ☆
Maca sanoi…
Onpa kaunis tosiaan.
Jenni sanoi…
Blogissani on arvonta, vielä ehtii osallistua, vinkvink!

with love, Jenni
Susanna sanoi…
No hui minä en ollut huomannutkaan tuota lopputekstiä ja haastettasi ;) Yritänpäs vastata haasteeseen viikonlopun aikana ;)
Tuula sanoi…
Minulla on myös mielessä, että koristelen yhden kynttelikön erilaisin kristallein... Katsotaan nyt. Katsopa blogini, mihin ovikoriste päätyi :D
Tiia K sanoi…
Kaunis lamppu ja kivasti koristeltu. Tiffany lamput ja kupariset rouheat teollisuuslamput ja sen sellaiset, blingit eivät ole meikäläisen juttu vaikka meidän pikkuvessaan voisin kristallikruunun haluta. On ainoa romanttinen alue kotona. <3
Viltsu Mari sanoi…
Susanna, sinulla on nuo sanat hallussa. :D
Viltsu Mari sanoi…
Noora, kiitos !Sama maku siis. tusina-asiat eivät ole minua, meitä. toki on asioita, joissa sellainen toimii, mutta yleisestiottaen mieluummin itsetehtyä ja erilaista, kuin että olisi kaikki samaa kuin toisillakin/lehdissä tän vuoden hittinä.
Viltsu Mari sanoi…
enkuli, ja aina vaan paranee, mitä mukaa lisää kiviä löytyy. Kyllä se risa kruunu kohdalle vielä ilmestyy, jonka saamme ostaa pois askartelukäyttöön. Sitten taas uutta postausta. :)
Viltsu Mari sanoi…
Outi, Ja jouluksi kultanauhaa :)
Viltsu Mari sanoi…
Maca, kiitos rakas ystäväni!
Viltsu Mari sanoi…
Jenni, :) Minullakin nyt isompi arvonta. tosin arvontaa taitaa nyt olla kolmessakin paikassa.. Tule mukaan jos tahdot.
Viltsu Mari sanoi…
tuula, sä olet tehnyt siitä koristeesta kokonaisuuden! UPEA!
Viltsu Mari sanoi…
Tiia, yhden perheen olen livenä nähnyt, joilla oli kristallivalaisin vessassa. Olipa ihana näky! Maalaisromantiikkaa muutenkin kullattuine hanoineen ja saippualautasineen. Uuh. Mutta pieni vessa ja sellanen luksus siellä oli just ihana.
teillä jo amme tuo sitä sellaista ihanaa romanttisuutta kylppäriin. tilaakin on laittaa kaikkea, kun on vessan sijaan kylppäri. Anna palaa vaan! :D
Meillä on kylppärin sisustusremppa käynnissä ja vaikka oma työmaansa onkin, on myös ihana laitella sitten valmista omanlaiseksi. Kylppäri kun on ollut ainoita asioita, joista en ole ulkoisesti tykännyt. Kohtapa tykkään. :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Super SaltBalans testissä

5. kesäkuuta 2013

Luin Pirkka-lehdestä mainosta, jossa kerrottiin yhden pillerin auttavan turvotukseen, silmäpusseihin, laihdutukseen, selluliittiin, magnesiumin puutteesta johtuviin kramppeihin tai suonenvetoon, runsaan hikoilun aiheuttamaan mineraalikatoon sekä hillitsemään suolan käytön haittoja. Itse kiinnitin huomiota erityisesti turvotukseen, silmäpusseihin ja kramppeihin. Lisäksi kesäkuumalla hikoilu sekä tietenkin selluliittiäkin löytyy, joten ne myös lisäpotkuna tuossa purkissa. 
En ole mitään laihdutuspillereitä edes halunnut kokeilla, koska niissä yleensä on jokin yhtenevä pointti: Ota tämä pilleri, juo vettä ja liiku paljon ja laihdut 5 kiloa vähintäänkin! Haloo! Ilman sitä pilleriäkin laihtuisi niillä ohjeilla! Mutta tällainen oireita lievittävä pilleri voisi ollakin kokeilun arvoinen. Toimiiko vai ei, sen tietää vain kokeilemalla. Mainos kun ei väittänyt mitään ihmeitä eikä pyytänyt tekemään suolan vähentämisiä tai muitakaan temppuja, jolloin tietenkin se auttaisi itsess…

Exfoliating Socks Lavender Kuorivat sukat käyttökokemukset

Kotimainen kosmetiikan verkkokauppa, Sunrise Cosmetics, joka tunnetaan muovituotteita valmistavana ja kosmetiikkaa maahantuovana yrityksenä, lähti mukaan jalkahoitoni toteuttamiseen Iroha naturen kuorivilla sukilla. 
Syy siihen, miksi tarvitsin apua, oli se, että kaikista voiteista ja raspaamisista, liuottamisista ja muistakin kotikonsteista huolimatta sairauksieni yhteissumma aiheuttaa jalkapohjieni kuivumista, hilseilyä ja paksuuntumista. Muutaman kerran kuukaudessa jopa repeilivät verille saakka. Luulin jo, ettei muuta apukeinoa olekaan, kuin voidella hoitavilla, paksuilla voiteilla usean kerran päivässä. Parhaillaan/pahimmillaan olinkin paksu kerron voidetta jalkapohjissa ja muovipussit päälle. Sillä konstilla ei kuitenkaan kävelä liukastelematta ja muutenkin pussi rullautuu helposti varpaisiin, jos esim. jalat liikkuvat mattoa/sänkyä vasten. Mitä hävittävää minulla siis oli siinä, että kokeilisin vielä yhtä uutta juttua, eli kuorivia sukkia.
Sunrise Cosmeticsin verkkokaupasta lö…

Kahvin ja mandariinin yhteinen liitto

Kahvi on yksi koukuttavimmista nautintoaineistamme, joita käytämme sen enempiä miettimättä, koukuttaako se vai ei. Kuitenkin niinä aamuina, kun heräämme aamupalalle, ja huomaamme kahvin loppuneen kaapista, koukutuksen vieroitusoireet huomataan hetkessä. Kahvia on vain saatava!

Kahvin keksijöinä pidetään arabeja, jotka valmistivat kahvia luultavasti jo 1200-luvun tienoilla Jemenissä. Eurooppaan kahvi tuli 1600-luvulla ja maailman suurin kahvintuottajamaa on Brasilia, joka tuottaa noin 1/3 maailman kahvista. Me suomalaiset olemme  maailman ahkerimpia kahvinjuojia asukasta kohti, sillä suomalainen kuluttaa paahdettua kahvia keskimäärin 10 kiloa vuodessa. Minusta se on hassua, sillä itselleni kahvi tuo ensisijaisesti mieleen ennemminkin turkkilaisen kahvin tai jonkin kahvintuottajamaan, kuin Suomen. Olenko siis liian lähellä...?!


Toinen herkku, joka ainakin minulle maistuu erittäin hyvin, on mandariini. Ihanan mehukas, hedelmäinen ja raikas hedelmä, joka saa auringon paistamaan sisältämme…