Suklaa-Appelsiinikakku ohje
Valmistusaika noin 25min.
Paistoaika noin 45-50min.
Uunin lämpötila 175°C
Ainekset:
300 g voita
6 munaa
4 dl sokeria
1 appelsiinin kuori raastettuna
4 rkl appelsiinin mehua
100 g hienonnettua taloussuklaata
5 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
4 dl tomusokeria
4 tl appelsiinin mehua
2 appelsiinin raastetut kuoret
100 g rouhittuja pähkinöitä
Valmistus:
- Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi
- Sekoita munavaahtoon raastettu appelsiinin kuori, sulatettu, hieman jäähtynyt voi ja suklaa. (Hienonna suklaa veitsellä hyvin hienoksi rouheeksi, jottei se painu kakun pohjalle)
- Lisää jauho-leivinjauheseos ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan
- Paista kakkua 45 - 50 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.
- Sekoita tomusokeriin sen verran appelsiinin mehua, että saat tasaisen ja notkean massan. Lisää mausteeksi raastettu appelsiinin kuori.
- Kaada kuorrutus jäähtyneen kakun päälle ja ripota pinnalle pähkinärouhe.
Vinkki:
- Voit ripotella koristeeksi vielä appelsiinin kuorta halutessasi.
- Myös taikinan sekaan voi laittaa pähkinärouhetta, jolloin kakkuun tulee hieman purupintaakin.
Yläkuvassa kuorrute tehty kaupan appelsiinimehuun. Kuorrutetta on vähemmän ja se on lirumpaa. Soveltuu silloin, jos haluat kauniimman ja vähemmän appelsiinin makua. Maistuu se silti appelsiinille.
Alakuvassa kuorrute tehty appelsiinistä puristettuun mehuun ja tanakampi kuorrute ja enemmän. Kuorrute on suht pehmeää, joten halutessasi vahvemman maun ja makeamman kakun, kuorrutetta saa olla reilusti. Toki se vaikuttaa ulkonäköön, mutta onhan se hyvää!
Kommentit
Ihanaa tiistaita sinulle Jael ❤️
Mukavaa Joulun Aikaa Teille Ihanat