Kosmetiikkalahjan tuunaus

Tänä vuonna useampi läheiseni ja ystäväni täyttivät joko puolipyöreitä, eli esim. 55 vuotta, tai pyöreitä, kuten 50 vuotta. Niinpä erilaisia kortteja ja lahjoja sai miettiä urakalla. 
Tänään esittelen tuunauksen, joka syntyi oikeastaan ohimennen vitsailusta. Pahoittelen kuvien huonoa laatua kuvaushetken kiireestä johtuen. 

Olin juuri hankkinut erään brändin yleisvoiteita useamman tuubin ja mietin, keille antaisin testiin niitä. Tiesin voiteen laadukkaaksi, mutta jota monikaan ystäväni ei ostaisi itse. Brändi tunnetaan jostain ihan muusta, kuin kosmetiikasta puhekielessä, joten ihan kuka tahansa ei innostu edes testaamaan sitä. Harmi, sillä voide oikeasti on hyvä ja hajusteeton "jokapaikan voide" päästä varpaisiin. Myös inkontinenssin hoidon yhteydessä. Silti liian moni etsii hyvää yleisvoidetta, käsivoidetta tai atooppiseen ihoon hajusteetonta voidetta. Halusin siis tarjota ilmaisen mahdollisuuden parantaa elämänlaatua. 

En muista tarkemmin, mitä puhuimme ystäväni kanssa, mutta hän nauroi ja sanoi jotain sen suuntaista, että entä jos olisi julkisessa paikassa ja tarvitsisi pikaisesti käsiinsä voidetta. Tiedäthän, kun kuivat kädet halkeilevat yhtenään ja mikään "liru" voide ei tehoa. Hän ottaisi tämän voiteen käsilaukustaan ja kaikki tuijottaisivat brändin nimeä ja häntä vuoronperään ja kikattelisivat mielleyhtymälle. (Itseasiassa se olisi törkeää ja typerää, sillä kuka tahansa voi vuorollaan joutua kärsimään inkontinenssista. Mutta kun intiimiasiat koetaan jotenkin tabuina ja noloina, niille mielummin kikatetaan kuin ollaan ihan vaan hiljaa).  Nolous saisi ystäväni posket punoittamaan. Haluaisi vajota maan alle. 

Yritin kyllä perustella väitteen vääräksi ja kertoa tosiasiat tosiksi mutta turhaan. Niinpä uhkasin leikkisästi peittää voiteen nimen, jotta ystäväni saisi hyvän voiteen käsilleen. Idea jäi kytemään mieleeni. 


Tein itseasiassa kahdelle 55 vuotiaalle tuunatut tuubit. Halusin täysin tekstit piiloon, väriä, huumoria ja juhlahumua. Jotain, mikä saisi tuubin huokumaan riemua ja jonka voisi reilusti jättää näkyville. 

Niinpä alkuun käytin gessoa peittämään vahvimmat värit tuubista ja sen jälkeen servettitekniikalla lakkasin tumman servetin pohjaksi. Tämä tekniikka on suotuisa epäsymmetriseen muotoiltuun.

 Halusin etiketin, josta käy ilmi mitä tuubissa on. Siispä stanssasin sellaiset. Kuvien oton jälkeen parantelin tekstejä, joten lopputulos oli vähän nätimpi. Olisin tulostanut tekstit, mutta muste on loppu. 
Stanssasin myös ikää osoittavat kultaiset tarrat. Sitten vielä koristeita, kuten nauhoja ja akryylitimantteja. Kunhan liimaukset olivat kuivuneet, lahjat olivat valmiit.  

Mitä tuubit sisälsivät? 

Kirjoitin erilliset kortit voidepakkauksien sisällöistä mukaan. Korteissa kerroin oikean tuotemerkin, tuotekuvauksen ja mihin sitä käytetään. Laitoin mukaan linkin tuotesivulle ja kerroin tuotteen sopivan koko perheelle. 

Jokapaikan kosteusvoide 
-sensitive- 
  • Hoitava perusvoide. 
  • Sopii koko perheelle.
  • Myös intiimialueen kuivalle iholle.
  • Päivittäiseen käyttöön soveltuva.
  • 150 ml
  • Tekee erittäin kuivasta ihosta sileän ja pehmeän.
  • Hajusteeton. 
  • Sopii myös herkkäihoisille.
  • Dermatologisesti testattu.
  • Sisältää hoitavia luonnollisia öljyjä ja E-vitamiinia.
  • Skin Health Alliance -organisaation hyväksymä.
  • Joutsenmerkitty tuote.
  • Täyteläinen koostumus.
  •  Kosteuttaa ja pehmentää ihoa.


Teetkö sinä koskaan vastaavanlaisia ylläreitä kosmetiikasta tai vaikkapa ruokaan liittyen? 

Häpeäisitkö sinä käyttää tuotetta julkisesti, jos siinä lukisi suurin kirjaimin esimerkiksi kondomimerkki, inkontinenssisuojien valmistajan nimi tai vaikkapa jos olet vegaani, niin jonkin makkaratehtaan brändi? Miksi? 


Kommentit

Jaana H-V sanoi…
Hei! Onpas kiva idea tuo tuubituunaus!! Ei ole tullut mieleenkään, mutta nyt otan tuon idean ja ehkä jo piankin toteutan sen. Kiitos ideasta! Hyvää Joulua!
Olipa hauska idea. Olen nähnyt jotain vastaava tehtynä viinipulloihin. Kiva idis tehdä myös kaikenlaiselle kosmetiikalle.
Ihanaa viikkoa sinulle Viltsu <3