Hae tästä blogista

Evogenom

-yhteistyö- 
Sisältää huikean alekoodin 


Oletko koskaan miettinyt sitä, kuka sinä oikeastaan olet? Mitä geenit sinusta kertoisivat, jos voisit niiltä kysyä? 

Jotta pääsisit jyvälle siitä, mitä geenit ovat ja miksi meillä on geenejä, aloitan postauksen kertomalla niistä. Vaikka teksti saattaa vaikuttaa siltä osin kimurantilta, pysyn maan läheisyydessä loppupostauksen ajan. Geenithän ovat tärkeä osa meitä itseämme. Siispä asiaan.

 Perimästä käytetään nimitystä genomi. Se koostuu 23 kromosomiparista, joista toisen parin saamme isältämme ja toisen äidiltämme. Tämän saatatkin muistaa kouluajoilta. Ainakin meille opetettiin X ja Y - kromosomeista. Kromosomit ovat DNA-juosteita, joissa on geenejä, eli kromosomissa olevia alueita, joidenka tehtävänä on olla valmistusreseptinä valkuaisaineille eli proteiineille tai säädellä toisen proteiinin toimintaa. Koska geenimme pysyvät lähes muuttumattomina koko elinikämme ajan, saamme geenejä tutkimalla pysyvää tietoa itsestämme ja voimme hyödyntää tietoa koko elämämme ajan. Eikös olekin mielenkiintoista ja jännittävää!? 


Mutta olisiko minusta tai sinusta  oikeasti lukemaan sellaista koodikieltä, mitä elokuvissakin nähdään laboratorioissa? Eikö siihen tarvita jokin hienolta kuulostava koulutus? Sitä paitsi eikö sellaiset testit ole hirvittävän kalliita? Kuinka edes voisimme olla varmoja, ettei näytteemme katoaisi ulkomailla tai joutuisi johonkin salaiseen kokeeseen, missä näytteistä luotaisiin jokin hirviö? 

HALOO! KUULEEKO VILTSUMARI?? 
ON AIKA PALATA TODELLISUUTEEN ELOKUVIEN LUOMASTA KAUHUSKENAARIOSTA! 


Geenitestejä on jos jonkinlaisia ja niiden kanssa saa toki ollakin tarkkana, kuka kerää mitäkin tietoa ja mihin tarkoitukseen. Geenitestin pohjalta ihmisen geneettisestä perimästä pystytään johtamaan ominaisuuksia, jotka ennustavat mm. sairastumisriskiä tai lääkkeen hoitovastetta, mutta myös paljon muuta. Minua tällainen kiinnostaa kovasti. Halusin jo nuorena Viltsuna tietää ihmisyydestä ja miten me toimimme ja käyttäydymme eri tilanteissa. Kouluttauduin ammattiin, jossa pääsin syvemmälle ihmisen mieleen.  Olenkin nyt intoa täynnä, kun Evogenomilta kysyttiin, tahtoisinko testauttaa geenini. 

Vaikka fyysisiltä ominaisuuksiltani olenkin sairauden vuoksi invalidisoitunut enkä voi harrastaa liikuntaa enää, jos edes liikkua muutenkaan, olisi silti mielenkiintoista kuulla lisää siitä, mitä nämä pienen pienet geenit kertoisivat minulle fyysisistä ominaisuuksistani, terveydestäni, millainen olen...


Mitä oikeastaan edes tiedän entuudestaan? 

Tiedän nimeni, syntymäaikani, missä synnyin ja sukupuustanikin jotain. Tiedän harrastukseni ja intohimoni, lempiruokani...  Kaikkea sellaista ihan tavallista. Tiedän myös henkiseltä puolelta itsestäni jonkin verran sielunmatkaani liittyvää, mutta geeneistäni en yhtikäs mitään. Tai no, sen tiedän, ettei minulla ole  aivoaneurysmaa perittynä, kuulemma. Se tutkittiin muuan vuosi taaksepäin Kysissä. 


Mikä se sellainen Evogenom sitten on?

Vielä kuukausi sitten olisin veikannut Tähtien sota-elokuvan uusiksi hahmoiksi, ehkä Ewokien kehittyneemmäksi muodoksi, mutta nyt vastaus on aivan toinen. Evogenom Oy on suomalainen bioteknologiayritys. Evogenom tuo laajat ja luotettavat geenitestit kaikkien, myös minun ja sinun, saataville. Geenitestit ovat helppo tapa saada uutta tietoa perimästämme. Evogenom toimii Jyväskylässä ja yrityksellä on avainlippuyrityksen status.


Testin tekeminen on todella helppoa: 
 • Tilaa näytteenottopakkaus
verkkokaupasta 

 • Avaa pakkaus varovasti sitä repimättä. Huom. Sinettitarra löytyy sivulta katsottuna "lokerosta". 
 • Anna sylkinäyte pakkauksen ohjeiden mukaan.
 • Laita näyteputkilo takaisin pakkaukseen ja lähetä pakkaus postituskuoressa analysoitavaksi. Postimaksu on maksettu puolestasi
 • Saat tilaamasi raportin 4-8 viikon kuluttua näytteesi palautumisesta.


Lähettämässäsi pakkauksessa ei ole mukana henkilötietojasi, vaan Evogenom tunnistaa näytteen koeputkessa olevan yksilöintikoodin avulla. Genomisi analysoinnissa käytetään Evogenomin omia työkaluja sekä ohjelmistoja, jotka pyörivät heidän omilla palvelimilla irti verkosta. Eli hakkerit eivät pääse myöskään tietoihisi.  Genomidata säilytetään erillisellä tietokoneella vartioidussa tilassa. Genomidata on anonymisoitu, joten sitä ei voi yhdistää tiettyyn henkilöön. Toisinsanoen tutkijat tai kukaan vartija eivät tiedä mikä näyte kuuluu kenellekin tai onko joukossa juuri sinun tai vaikka presidentin näytteet. Kaikki olemme samalla viivalla ja nimettöminä. On vain koodi jonka ansiosta näytteet eivät voi sekoittua.

Elokuva-skenaarioiden sijaan suomalainen yritys.. 
 1. Tutkii sylkinäytteeni
 2. Tuhoaa näytteen tutkittuaan sen ja 
 3. Toimittaa tulokseni minulle
Testi sopii ihan jokaiselle sukupuolesta riippumatta, jos  kiinnostusta on saada itsestään ainutlaatuista tietoa. Minä tilasin premium-testin raakadatan kera.  

Premium pitää sisällään kaiken tämän: 

 • Uni ja lepo
 • Nautintoaineet
 • Painonhallinta
 • Ravinto
 • Vitamiinit
 • Hivenaineet ja mineraalit
 • Urheilu ja suorituskyky
 • Terveys ja oma keho
 • Allergiat
 • ”Fun facts”
 • Persoonallisuus
 • Lääkevasteet

Miten minä maltan odottaa tuloksia!? Toisaalta, mitähän kaikkea minulle selviää vielä? Hmmm... 


Evogenomin analyysi ei anna lääketieteellistä diagnoosia, vaan kartoituksen geneettisistä vahvuuksista sekä ominaisuuksista. Minulle pitäisi selvitä testin kautta mm. miten geenini vaikuttavat unirytmiini, mikä onkin  normaalisti  sekaisin. Lisäksi stressinsietokyky ja palautuminen geenien pohjalta.  Miten nautintoaineet ja lääkkeet toimivat kehossani ja myös saan aktiivisille ihmisille suunnatun laajan tietopaketin itsestäni. Testi sisältää kaikki perustiedot laajennettuna sekä lisäksi hauskoja yksityiskohtia mm. hajuaistini toiminnasta. Saatoit huomata pienen ristiriidan.. Minä ja aktiivisen ihmisen tietopaketti. On huomioitava, ettei geeneihin vaikuta se, liikunko vai en. Toki dnassa näkyy esim. Lihasmassa, muttei geeneissä. Uteliaana tahdon tietää myös sen,  miten asiat olisivat voineet mennä. Olinhan nuorena vähän liiankin liikkuvainen. Tosin Evogenomilla on myös Sport-testi, mikä olisi vieläkin laajempi, mutta ihan niin paljolti en siihen liikkumiseen tahtonut painottaa. 


Evogenomin tarkoituksena on edistää terveyttä ja hyvinvointia genetiikan avulla. He ovat sitoutuneet yhtiönä tuottamaan ensiluokkaista ja eettistä palvelua, ja toimintaperiaatteisiin kuuluukin luottamuksellisuus, yksityisyys, kohteliaisuus sekä tieteellisyys. Heille kaikki ovat tasavertaisia ihonväristä, uskonnosta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai mistään muustakaan riippumatta. Tavoitteena onkin geenianalyysien avulla auttaa ymmärtämään perimäämme ja tuntemaan geneettisiä vahvuuksiamme sekä ominaisuuksiamme. Palvelun tuottamisessa Evogenom Oy vastaa, että analyysi- ja tuotantoprosessit noudattavat Suomen henkilötietolainsäädäntöä.

Geenitestillä tutkitaan perinnöllisiä ominaisuuksiasi, jotka ovat periytyneet Sinulle omilta vanhemmiltasi. Tulokset ovat analysoituja geenejä omasta näytteestäsi, eivätkä näin ollen ota huomioon elämäntapojesi vaikutusta, ympäristötekijöitä tahi liikunnan harjoittelutaustaasi saati mahdollisia sairauksia. Analyysi perustuu olettamukseen, että olet perusterve eikä Sinulla ole mitään lääketieteellistä seikkaa, joka tulisi ottaa huomioon esim. todennäköisyyksiä laskettaessa. Evogenomin tutkimukset perustuvat tämän hetken parhaaseen tieteelliseen tietoon. 
Tarkkuus keskimäärin on huikeat  noin 99,5 %. 


Nyt vaan jään odottamaan tuloksia. Kerron sitten tuliko yllätyksiä. Sinäkin voit nyt tilata oman testisi ja selvittää millainen sinä olet. Saan nimittäin antaa alekoodin sinullekin Premium -geenitestiin, jonka normaali hinta on 290 euroa. Tarjouskoodilla, VILTSUPREMIUM , saat Premium testin hintaan 149 euroa. JA HEI, tällä koodilla tilattaessa Premium -geenitestiin sisältyy myös automaattisesti kaupan päälle
raakadata, joka muutoin maksaa 50 euroa lisää! Eli lähes 200 euroa alennusta!!! Raakadataa älä siis erikseen lisää ostoskoriisi tätä pakettia tilatessasi. Alekoodi on voimassa 20.6.2021 asti. 

Raakadata on valitsemasi analyysin kokonainen, satoja tuhansia datapisteitä sisältävä jalostamaton analyysikohtainen datapaketti DNA:stasi. Säilyttämällä sen, voit myöhemmin hyödyntää omaa henkilökohtaista tietoasi esim. tulevaisuudessa lääkärin kanssa terveydenhuollossa. 

Minä olen näytteeni lähettänyt ja nyt vain jään odottamaan tuloksia. Jännää! Jännitetäänkö yhdessä myös sun tuloksia?? 

-Viltsumari-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Äitiydestä

Onni on köyhälle tonni, rikkaalle milli, mulle tunne villi! -Timo Aaltonen Äitienpäivänä lapset heräilevät sängyissään, hierovat rähmäisiä ...