Taikaluuta moppi kissataloudessa

Yhteistyössä Akro


Esittelyssä Akron Taikaluuta moppi 3 in 1. Esittelen Taikaluuta mopin erityisesti lemmikkitalouden (kissat) näkökulmasta. Luvassa myös paljon söpöjä kissakuvia. 

Tämä Taikaluuta lennättää Halloweenin jälkeenkin. Luis testasi sen jo pakettivaiheessa. On kuulemma hyvä, kun lähetyslaatikko on riittävän suuri hänen makuunsa. 

Taloudessamme on 3 kissaa, Lella 7v, Luis 6v ja Carlos 5v. 
Jos tämä monitoimimoppi toimii lemmikkien kanssa, kliinisempi ympäristö on taatusti leikkiä vain. 


Luisin valtavan upea tassu, josta maininta tuonnempana. 

Aloitetaan ihan ensin siitä, mitä on kissatalous perus kotisiivouksen näkökulmasta. 


Yläkuvassa hellupari, Lella ja Luis. 

Kissojen karvat ja hilse tulevat ainakin minulle ensimmäisenä mieleen samoin, kuin monille muillekin. Eikö totta?  

Kissojen turkissa on kolmenlaisia karvoja:
 • peitinkarvoja
 • jäykkiä harjasmaisia aluskarvoja
 • pehmeitä, kiharaisia untuvakarvoja
Perheessämme on pienikokoinen Lella, suurikokoinen Luis sekä tavallisen kotikissan kokoinen Carlos. Jokaisella heistä on erilainen turkki, joskin Lellan ja Carlosin turkki ovat hyvin toistensa kaltaisia. Onhan kysessä äiti ja lapsi. Kaikkia kolmenlaisia karvoja suorastaan sataa kotiimme leikin tiimellyksessä, kilpaa juostessa, maatessa... ihan joka hetkessä. Etenkin kausiturkin vaihtuessa. 


Meidän jokainen kissa on tavallaan terapeuttejani, mutta etenkin Carlos (yläkuva) on kipukissa. Hän hoitaa kipukohtaani, olipa kyse jaloista, lantiosta tai selästä, omatoimisesti. Ja jos tuskanhiki virtaa ja tarvitsen viilennystä lämmön sijaan, Carlos silittää hiuksiani ja poskeani tai on muuten vaan lähellä.

Puolipitkäkarvainen Luis on norjalaista metsäkissaa suurimmaksi osaksi, joten hänen turkkinsakin on pakkasta hyvin kestävän norjalaisen metsäkissan kaltainen. Toisinsanoen turkki on tiheä ja kaksikerroksinen. 
Yksi hauska piirre norskeilla on turkin suhteen, nimittäin kastuessaan ne ravistavat itsensä kuivaksi samaan tapaan kuin koirat pelkän nuolemisen sijaan. Vaikkei Luis puhdasrotuinen olekaan, hänen norskiutensa on vahvaa monelta osin. Esim. karvojen suhteen. (Kts. Alempi kuva)


Hilseily ja karvan irtoaminen kuuluvat tavalliseenkin kausittaiseen karvanlähtöön. Useat sairaudet ja allergiat lisäävät niitä. Myös kausittaisten turkin vaihtojen välillä terveistäkin kissoista irtoaa kuolleita karvoja ja hilsettä, joskin huomattavasti vähemmän. 

Karvat suorastaan imeytyvät niille pinnoille, joissa materiaalina on esim. sähköistyvä kangas tai patja. 
Irtokarvojen poistaminen harjaamalla kissaa helpottaa kodin puhtaanapitoa, mutta usko pois, silti karvoja kertyy niin lattioille kuin tekstiileillekin. Esittelenkin tässä postauksessa myöhemmin yhden kissojemme lempi makuupaikan ennen ja jälkeen Taikaluuta moppauksen. Kyseinen patja ei ole alunperin valmistettu lemmikkejä silmällä pitäen, joten siinä hyvä esimerkki karvoja keräävästä materiaalista. Taikaluudan myyntipakkaus. Kuva Akron sivulta. 

Miksi kissat oksentavat?

 • Liian iso kerta-annos ruokaa
 • Ahmiminen
 • Sulamattomat jätteet mahalaukussa esim. hiiristä
 • Ruohon syöminen elimistön puhdistamisen vuoksi
 • Karvapallot
 • Sairaus 
Oksentaminen on kissalla tavallista, sillä kissan ruuansulatuskanava reagoi hyvin herkästi ärsykkeisiin.  Pieniä pukluja limaa sekä kokonaisia ruoka-, karva- ja heinäoksuja tulee kolmen kissan kanssa usein. Onneksi varsinaiset oksenteluun johtavat sairaudet ovat olleet nyt poissa. Alakuvassa Luis oksennustaudissa eläinsairaalassa vuosi sitten. 


Kolmanneksi sanoisin hiekan, jota kulkeutuu kissojen tassuissa ja turkissa kaikkialle, mihin ikinä kissat liikkuvatkaan. Erilaiset matot hiekkalaatikoiden vierustalla on toki käytössä, mutta pientä hippua kulkeutuu silti. Etenkin ison Luisin valtavissa tassuissa. 


Karvojen, hiekan ja oksennusten lisäksi toki kissat irrottavat huonepölyn juoksemalla kilpaa, saattavat kaataa kukkaruukun tai vahingossa maljakko särkyy. Ruuan muruja, kynsittyä raapimapuun nöyhtää, revittyä paperia (etenkin Luis nauttii silkkipaperin ja sanomalehtien luvallisesta repimisestä)... Kissojen kanssa lista on yllättävän pitkä ja kasvaa, jos kissat kävisivät ulkona. Normaali siivous on tärkeää, mutta joskus kaipaa nopeaa kättä pidempää.Taikaluuta moppi on todella näppärä kättä pidempi apuväline, jolla saa nopeasti siivottua niin kuivat roskat kuin pois pestävätkin tahrat. Hyvin kompakti työväline kodin siivoukseen lemmikkitaloudessa, mutta myös ilman lemmikkejä. Kyseessä on aivan uuden tyyppinen moppi, millä puhdistat lemmikkien karvat tekstiilipinnoilta kuten matoista, huonekaluista, ratsastusvaatteista, auton takakontista ja penkeistä.


Taikaluuta mopin ruostumaton teräsvarsi on säädettävä 80cm.stä aina 140cm.iin. Näin ensinnäkin eri pituinen käyttäjä voi työskennellä ergonomisesti, mutta myös saat lisäpituutta silloin, kun sitä tarvitset. Erinomainen esim. sängyn ja sohvan tms huonekalun alle, nurkkiin, joihin muuten vaikeampi päästä, kissoille rakennettujen korkeammalla olevien telineiden putsaamiseen jne jne. 


Varsi lukkiutuu lukon avulla haluttuun mittaan, joten liike ei saa vartta höllättyä ja painumaan kasaan, niinkuin kierrettävissä varsissa on tapana ajastaan käydä. Lisäksi kädensija on pehmeä, joten kädet eivät väsy ja kipeydy niin helposti, mitä kovien varsien kanssa. Taikaluuta mopin saa lisäksi roikkumaan varren päässä olevasta reiästä naulakkoon tai jos tarve vaatii, siihen saa helposti minkälaisen lenksun tahansa solmittua esim. mökin omatekoiseen ja paksuun puukoukkuun. Näin siivousväline on helposti saatavilla, muttei loju tielläsi kaatuneena. 3 in 1-ominaisuuden ansiosta Taikaluuta moppi soveltuu hyvin pieneenkin tilaan, kun useita välineitä ei välttämättä tarvita. 


Lastaosassa on 3 in 1-toiminto. Lastalla voit kuivapyyhkiä, pestä ja kuivata ilman erillistä välineiden vaihtoa. Käännät vain lastan toisinpäin kädessäsi tai vaihdat asennon niin, että lastan kuivain osuu lattiaan. Just niinkuin tahdot. 

Taikaluudan mikrokuituliinalla peset kovat pinnat kuten lattiat, seinät ja katot. Taikaluudan lastalla lakaiset ja kuivaat lattiapinnat.


Lastaosakin on taipuisa, jolloin siivoaminen on entistäkin helpompaa ja miellyttävämpää. Lisäksi lastan saa irrotettua varresta tarvittaessa. 


Harjaliinan saat tarvittaessa jättää paikalleen ja irroitat vaan karvat mukana tulevan pienen harjaliinan avulla. 


Sekä harjaliina, että mikrokuituliina irtoavat helposti ja myös kiinnittyvät helposti tarrojen avulla ja näin peseminen on helppoa.  (konepesu pesupussissa 60 astetta)


Taikaluuta® moppi 3 in 1 -setti sisältää:

 • 1 kpl Teleskooppivarsi lukitusmekanismilla
 • 1 kpl Moppilapa, missä molemmin puolin tarranauhat ja yhdellä sivulla lastaosa
 • 1 kpl Musta harjaliina pintojen karvojen, hiusten yms. puhdistamiseen
 • 1 kpl Musta pikku liina harjaliinan puhdistamiseen kertyneistä karvoista yms.
 • 1 kpl Imukykyinen mikrokuituliina 
Erikseen on saatavilla varaliinapaketit: 
Harjaliinat 1+1 ja Mikrokuituliina


Ja näin homma käytännössä toimii. Kuvasarjasta jäi hiekkojen harjaus pois, mutta periaate sama. Hyvästi tahrat. 


Ja makuupaikka, jota ei ole tarkoitettu lemmikille kangasmateriaalin ja patjan puolesta, sillä nämä suorastaan imaisevat kaiken itseensä. Siinä vaiheessa, kun materiaali imee karvat kuitujen sisään, niitä todellakaan et irti saa muuta kuin yksitellen nyppimällä, jos sittenkään. Siksi lemmikkitalouteen suositellaankin nimenomaan lemmikeille tehtyjä patjoja ja helppohoitoisia materiaaleja. 

Mutta tässä nyt kuitenkin haasteellisempi esimerkki. Yläkuvassa näet pienemmissä kuvissa:

0 = alkutilanne
1 = harjattu kerran pystysuunnassa harjamopilla patja kokonaan.
2 = harjattu kerran vaakasuunnassa harjamopilla patja kokonaan. 
Oikeastaan kolmas kohta olisi näyttää tuo karvojen määrä ja että tosiaan sisällä on imukykyinen vaahtomuovipatja. 
3 = vielä kerran patja pysty- ja vaakasuunnassa harjaten. 


Tässä vielä alku- ja lopputilanne suuremmassa vertailukuvassa. Kuten huomaat, ero on huomattava. Mietippä, kuinka paljon helpompaa on puhdistaa peti, joka on tehty kissoja tai koiria silmällä pitäen! Tai matto, auton penkki jne. Voin kertoa, että kaikki muut makuupaikat, ne "oikeat", ovat puhdistuneet nopeasti ja kätevästi ilman, että olisi pitänyt jyystää jollain  karvoja poistavalla kintaalla rystyset valkoisina. Onpa kyllä! Tästä Taikaluudasta emme luovu! 


 Ps. Löydät Akron Taikaluudat mm. Prismoista. Voit katsoa listan muista myymälöistä paikkakunnittain Akron omilta Taikaluuta moppi-sivuilta skrollaamalla sivun loppuun TÄÄLTÄ  . 

Kiitos, kun jaksoit lukea loppuun asti. Kiva kommentti olisi tervetullutta. 

Viltsumari ja Trio HupakotKommentit

Onpa kätevä! Tuollainen on kätevä sekä lapsi- että eläinperheissä erityisesti.
Ihanaa viikkoa sinulle Viltsu <3
Silkku sanoi…
Ihanat kissat 💖 ja kiitos esittelystä, kuulostaa hyvältä 😊 Voisi toimia meillä kahden kissan ja ukkelin taloudessa, pistetään harkintaan 😉 Mukavaa viikkoa sinne teille 💖
Kyllä. Ja ompeluhuone tai askarteluhuone. Toimii. Kiitos, Outiliini. Upeaa viikkoa sinullekin.
Aivan taatusti toimii. Lähtee karvat matostakin yhtälailla, mitä tuosta patjasta. Toki materiaalista riippuen joistakin paremminkin vieläpä. Suosittelen. Meillä lähes kaikki mahdollinen siivousvälineistö on Akron Taikasieniä ja muita Akron tuotteita, sillä kotimaisuus ja hinta-laatu-toimivuus ovat kompaktina pakettina.
Ihanaa loppuviikkoa sinullekin.
Aino sanoi…
Kuulostaa toimivalta. Itse olen joitain moppeja ottanut töistä, jotka olen todennut hyväksi. Meille on nyt tulossa töihin esipuhdistuskone mopeille, joten uskon että sillä saa vieläkin puhtaammaksi. Lisäksi, kun meillä on myös toisenlaisia moppeja käytössä, jotka yleisesti ottaen puhdistetaan vain pudistelemalla. Tätä moppia täytyy kyllä kokeilla. Karvaa meinaa olla joka nurkassa.
Suosittelen lämpimästi. Meillä kotona laadukkaat muut mopit ja harjat eivät voittaneet tämän taikaluudan näppäryyttä siinä, kun nopeasti tahtoo siivota esim. Kissan oksennuksen pois tai kaatuneen kukkapurkin mullat tai vastaavaa. Tämä on niin kätevä, helppo, kevyt ja monikäyttöinen. Toki jos pesemme kaikki lattiat, käytämme toista moppia apuna, mutta sinulle esim. Töihin pukuhuoneelle tms tämä olisi täydellinen.