koti kullan kallis


Onpa aika mennyt nopeasti. Tänään loppuu positiivisuusviikko, vaikka juurihan se alkoi! Jos tämän viikon postaus-sarja on ollut mieleisesi, niin iloksesi kerron, että huomenna tulee Inspiksessä vielä yksi postaus aiheesta, seitsemäs postaus. Eikä blogi senkään jälkeen hiljene, ei toki. Tahti vain hidastuu postaus per päivä-vauhdista. Vielä on vaikka mitä kerrottavaa ja näytettävää ja uusi aihealue, nukkekoti, tulee myös niin pian, kuin voimia on. 

Kaikki on jo sinänsä valmista, mutta itse nukkis-postauksen teko on tekemättä. Ideani on niin huikee (mielestäni), ja täpinöissäni olen jo, mutta postaus vaatii työtä enemmän, enkä vielä ole aivan valmis kuvien kanssa, joten yritän miettiä, miten kaiken saan parhaiten sinulle esiteltyä. Se tässä on viivyttänyt minua. Nyt vielä menin tilaamaan jotain, mikä muuttaa aloituksen täysin. 

Ystävälleni kerroin tästä kaikesta ja palaute oli innostunut ja kehuja sateli mielikuvituksestani, joten uskoisin idean olevan napakymppi. Kohta paljastan jo liikaakin, joten..  aletaan siivouspuuhiin! 


(Yläkuvassa taitaa siivoukset olla jo käynnissä, vai liekkö muutto nukkikseen?)

   Eilen siivosimme sielumme, tänään siivoamme kodin. Postaus on tehty yhteistyössä Akron kanssa. Linkkien klikkaaminen ei kuitenkaan tuo millään muotoa minulle hyötyä eli en saa niistä maksua tai muuta vastaavaa. 


Kerron ensin lyhyesti Akrosta. Sen jälkeen syyn sille, miksi siivouksen tuon tähän positiivisuus-sarjaan mukaan. Saat myös hyviä vinkkejä ja loppuun tutuksi tullut aurinko, jonka tarkoitus on tuoda sieluusi valoa. Aloitetaan. 

Vantaalainen Akro tunnetaan parhaiten Taikasienestä.  Taikasieni, eli se valkoinen ja tehokas hankaus-sieni, mikä vie lian kuin lian mennessään, on ympäristöystävällinen ja suomalaiseen kotiin suunniteltu näppärä siivousväline jo vuodelta 2001.  Lähes kaikki ovat kuulleet joskus Taikasienestä ja moni sitä on kokeillutkin jo. 

Kuulutko sinä heihin? 


Akro Oy:n siivoustuotteet helpottavat puhdistustyötä kodissa, harrasteympäristössä, työpaikoilla, kaikkialla, missä siivous on tarpeellista.  On huomioitava se, että Akron valmistamat tuotteet ovat tehokkaita, joten sinun on ensin testattava johonkin pieneen kohtaan, mielellään pohjaan tai taakse, voiko taikasientä käyttää juuri siihen materiaaliin. Jos kerran puhdistus-sieni irrottaa lian tehokkaasti, voi se yhtälailla irrottaa myös maalin, lakan tms pinnoitteen. Esim. Vanhat tiskialtaat ovat huhujen mukaan voineet menettää kiillon, mutta nämä nykyajan altaat on tehty kestäviksi, samoin kuin suihkut, wc-lavuaarit ja tiskipöydätkin. Niiden kanssa ongelmia ei pitäisi syntyä enää 2020. Siitä huolimatta testaa aina ensin pienelle alalle. 

Meillä Akron tuotteet ovat käytössä arjessa jatkuvasti ja vain muutama tuote on heillä myynnissä, mitä emme ole vielä testanneet kotimme tarpeisiin. Uusia tulee sopivin väliajoin markkinoille, joten kauppareissulla on kiva pyörähtää siivousosastolla kurkkaamassa, mitä löytyy tällä kertaa. 


Akron siivous- ja Taikasieni-tuotteita myyvät mm. K-Citymarket, Prisma, S-market, K-market, K-Supermarket, Alepa, Kodinterra, Etola, Stockmann, Tokmanni, K-Rauta, S-Rauta, RTV, Mini-Mani ja Akron verkkokauppa, johon pääsen klikkaamalla TÄSTÄ

Eko-kertakäyttökäsineitä ja Taikasieni-tuotteita löytyy myös S-ryhmän verkkokaupasta osoitteesta foodie.fi, Tokmannin verkkokaupasta osoiteesta tokmanni.fi. sekä k-ruoka.fi verkkokaupasta (valikoima vaihtelee).

Laadusta tinkimättä Akro panostaa tuotteisiin, joiden valmistus ja käyttö kuormittavat mahdollisimman vähän luontoa. Näillä tuotteilla tottavie pärjää kotona vaikka suursiivoustakin tehdessä tai autotallissa puunatessa vähän likaisempaakin pölykapseli- ja vannesarjaa.  

Jokaisen Akron tuotteen ostolla annat työtä suomalaisille. Se on erityisen tärkeää nyt pandemian aikana, kun työttömyys uhkaa meitä suomalaisia. Tuetaan yhdessä läheisiämme yrityksiä ja yrittäjiä ja varmistetaan, että Suomi pysyy pystyssä eikä virus vie nurin ihan kaikkea. 
Kaikki Akron tuotepakkaukset suunnitellaan Suomessa. Samoin jokainen yksittäinen Taikasieni- ja myyntieräpakkaus suunnitellaan, valmistetaan ja pakataan Suomessa. Kaiken lisäksi tuotepakkauksista löytyy tuotteiden selkeät ohjeet ja vinkit niin, että saat tuotteista kaiken mahdollisen hyödyn siivoustyöhösi. Sinä onnistut varmasti! 


Mutta miksi siivouspostaus tänään? Jo vanha sananlaskukin sen kertoo: Puhdas koti, hyvä mieli.

Vaikka kuinka kehtuuttaa, tympii ja ärsyttää aloittaa siivous, tee se. Kun koti on siivottu, sielullasi on heti parempi olla. Aloita vaikka viemällä roskat ulos ja keräät kaiken turhan lattioilta ja pinnoilta roskiin. Miksi säilyttää jokainen kuitti ja kerätä pulloja kaappi täyteen? 
Pullokassin sisällöllä saatat saada ostettua vaikka mitä suklaalevystä aina uusiin vaatteisiin. Ihan kiva palkka siivouksesta, eikö?! 

Nyt on tullut Taikasienestä myös reilun kokoiset palat. Pussissa paloja on paljon. Tämä on mun mieleen, sillä Taikasienihän kuluu, tottakai. Se ei ole mikään karhunkieli. Sitä varten on Tiikerinkieliliinat. Mutta kun joskus tarvitsin vain palan Taikasientä, niin harmitti ottaa iso sieni siksi mukaan esim. Autoon tai veneeseen, tai leikata sieni palasiksi. Nyt on taikasienipalat kauniisti esillä ja se inspiroi käyttämään niitä ja mahdollistaa impulsiivisenkin putsauksen. 

Toinen mun suosikki on mukiharja. Silikoninen harja pesee kahvijäämät, teen ym mukien ja lasien tai miksei juomapullonkin pintaan kerryneen lian. 

Oi, pakko hehkuttaa myös Akron  tiskiharjaa, jossa mm. kavennettu kärki, kädensija ei luista ja peukalollekin jopa on liukastuseste, jos jotain tarvitsee vähän kovempaa harjata. Tässä on huomioitu niin monia eri asioita ja silti hinta on alhainen. Olen nähnyt markettien alle euron tiskiharjojen kunnon muutaman tiskauksen jälkeen. Silti niillä yrittää venyttää uuden ostoa ja lopulta pakko ostaa uusi, uusi, uusi.. ja siinä välillä jälki on.. no.. arvatenkin sellainen kuumassa vedessä sulava muoviharjas hankaa astian pinnan naarmuille ja alttiiksi bakteereille. Yäk. 

Ostan mielummin alle 3€ (kaupassamme katsottu hinta) maksavan tiskiharjan, jonka tiedän kestävän ja olevan astioille hyväksi. Akrolla kun  harjasosa on TPR-materiaalia. Ihan älyttömän hyvä käyttötarkoitukseensa ja tosi helppo pitää puhtaana! TPR-materiaali kestää hyvin venyttämistä ilman murtumia tai harjasten katkeamista. Se kestää hyvin erilaisia lämpötiloja, olipa kuumempaa tai kylmempää vettä, ja säilyttää joustavuutensa myös alhaisissa lämpötiloissa. Lisäksi TPR kestää hyvin monia kemikaaleja, eikä naarmuta pintaa. Yksi tosi iso ero tavan harjoihin on se, ettei pehmeä TPR harjasosa roiski tiskatessa niin paljoa! Voit ajatella, että "ei kai nyt tiskiharja roiski. Tiskaa hiljempaa ja altaan sisällä". 
Joo-o. Eron huomasin heti, kun testasin samalla tavalla Akron harjaa JA saman hintaluokan tavallista tiskiharjaa. Näilläkin on eroja! Etkä välttämättä edes tarvitse pesuaineita puhdistamaan Akron harjalla, jos peset vaikkapa niitä auton vanteita talviteloille tai lasimaljakon. Tiskissä käytän Akron luontoystävällistä tiskiainetta. 

Olipa sitten karanteenikoti, kiireisen uraa tekevän koti, poikamiesboksi tai iäkkään lesken pikumökki, kaikki me haluamme samaa asiaa: Elää puhtaassa, hyvältä tuoksuvassa kodissa, syödä lempilautaselta tai juoda lempimukista, mikä on hygieeninen ja haluamme sieluumme auringonpaisteen. Siivoatpa usein tai kerran pari kuussa, siivous ON nopeampaa, helpompaa ja hauskempaa välineillä ja aineilla, jotka oikeasti toimivat ja ovat tehokkaita, mutta silti meitä, kotiamme ja luontoa kunnioittavia. 



Love, peace and Taikasieni magic,

Viltsumari



Kommentit

Taikasieni on minun ehdoton suosikkini. Olenpa jopa töihin vienyt aina taikasienen mukanani.
Ihanaa ja puhdasta :) viikkoa sinulle Viltsu <3
Tuo on hyvä idea, töihin viedä Taikasieniä. . Iloa päivääsi.