Hae tästä blogista

Pohjaan palanut kattila

Yhteistyössä Akro 

Välillä on todella vaikeaa löytää hyviä asioita elämästä. Tuntuu kuin kärsimyksellä ja surulla ei olisi mitään pohjaa. Silloin on vain pakko alkaa miettiä ihan tarkoituksella, mitä hyvää minulla on yhä. Mistä löydän mielihyvää tai iloa ja mikä pitää kiinni siinä asenteessa, mikä yleensäkin on minussa.


Suljen silmät ja pyydän ohjausta ja neuvoja korkeimmalta taholta. Kysyn, mitä minun oikein pitää tehdä!? Mikä on minun itseni korkeimman parhaaksi? Miten voin olla hyvä itseäni kohtaan ja nöyrä palvelija muille?
Yksi haasteistani kun on tyypillinen valon jakajille: mitä enemmän valoa annat muille, sitä enemmän pimeyttä keräät ympärillesi.
On siis tehtävä selkeät rajat omien voimavarojen suhteen ja siihen, etten muutu toisten roskakasaksi. Ei se sitä tarkoita, ettenkö yhä halua kuunnella toisten huolia. Auttaa. Tottakai haluan. En vaan voi ottaa koko maailman tuskaa kannettavakseni. Eikä siihen ole edes tarvis.

Mutta kuinka voin siivota huolet roskiin ja valita, mitä teen ja mitä en? Siinäpä se onkin. On kuunneltava vain ja ainoastaan omaa sydäntä ja omia voimia.


Kodin siivoaminen on onneksi helpompaa ja hauskempaa, kuin henkisten taakkojen siivous. Kotiin riittää oikeat välineet, hyvin nukuttu yö ja iloinen mieli. Mankkaan soimaan siivousmusiikkia ja jääkaapissa odottaa siivousjuomana kylmä soodavesi. Taikasienet esiin ja siivous alkakoon.


Onko sinulle käynyt niin, että laitat ruuan "tulille" ja ihan vaan nopeasti teet jotain muuta? Ja kas kummaa, kohta keittiöstä kuuluu outo kahina ja samasta suunnasta leijuu kilvan harmaa savu sekä palaneen ruuan haju? Meille on ja tämä postaus on nyt just niin sitä itseään. Näin ei kuitenkaan saisi käydä, mutta..

Tässä kohtaa muistutus:

Älä ikinä jätä hellaan virtaa päälle ja...
  • mene pitkälleen hetkeksikään
  • jätä pieniä lapsia ja liettä vahtimatta
  • lähde ulos edes pikaisesti jossain käymään
  • mieluusti ei kirjaa, puhelinta tms keskittymistä vaativaa, missä ajantaju heikkenee
Pitkälleen käydessä voi nukahtaa yhenäkkiä ja herätys voi koitua kohtalokkaaksi. Lapset saattavat uteliaisuuttaan kurkata kattilaan tai haluavat auttaa ja tulikuuma neste on niin helposti sylissä. Olen nähnyt sisarukset, jotka paloivat juurikin näin ja heillä kummallakin on elinikäiset arvet ja pitkä hoitoprosessi edessä. Surullista. 

Ulos lähtiessä lähikaupassa voi ollakin joku tuttava tai pitkä jono. Saatat myös kiireessä unohtaa kotiavaimet kotiin. Saatat muistaa toisen pikkujutun jonka teet samalla. Ja kolmannen..
Ja kun vaikka alat vaan selaamaan instaa tai facea, juuri silloinhan ne parhaat keskustelut ja videot tulevat esiin, kun käyt siellä pikasesti vain. Nettiinkin uppoaa ajatuksineen täysin. 


Mutta kun vahinko sattuu, jossittelut ei auta. Silloin on ryhdyttävä hommiin. Minä sain Akrolta erilaisia Taikasienituotteita, joista Tiikerinkieli on hyväksi koettu jo vuosien varrella. Niinpä nytkin kattila sai Tiikerin kielestä lipaisunsa. 

Tiikerinkieli on 40 % Agave-kasvista ja 60 % kierrätetystä materiaalesta valmistettu  ekologinen tuote. Tästä ei siis kerry luontoon metalleja. 


Kattilan koosta riippuen voit joko käyttää Tiikerinkieltä siltään tai voit leikata siitä tarpeisiisi sopivia palasia. 
Tiikerinkielellä voit puhdistaa helposti mm. padat, kattilat, pannut, uunit, grillit, aterimet, työkalut... 

Pesuaineitakaan ei tarvitse käyttää, koska liinan puhdistava vaikutus perustuu Agave-kasvin kuituihin. Mahtavaa! Puhdistuksen jälkeen voit tarvittaessa huuhdella ja kuivata pinnat. Se on siinä. Meidänkin kattilasta tuli jälleen puhdas eikä aikaa mennyt kauaa. Joitakin minuutteja. Toki kaikki riippuu siitä, kuinka tiukassa ruoka on, paljonko sitä on jne. Jos mahdollista, yritä ensin kaapia varovasti enimmät palaneet ruuat pois. Näin tiikerinkieli pääsee hankaamaan ruokaa kattilasta irti, eikä ruokaa  ruuan seuraavista kerroksista. Älä raaputa kattilaa koskaan veitsellä tai vastaavalla.


Huom! Tiikerinkieli Hankausliina on tehokas puhdistaja, joten kokeile aina ensin pienelle huomaamattomalle alueelle, ettet pilaa koko tuotetta, mitä sitten ikinä keksitkään tällä putsata.

Akron Taikasieni-tuotteet löytyvät siivousosastoilta tai pesuaineosastoilta hyvin varustetuista kaupoista ja messuilta. Meillä päin esim. City market, Tokmanni ja Halpahalli myyvät Taikasieniä. 

1 kommentti:

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Kiitos vinkistä. Olen tuskastellut yhden uunivuoan kanssa ja voisinkin tätä testata, että saisinko vielä ne reunat puhtaan näköisiksi.
Ihanaa perjantaita ja viikonloppua sinulle Viltsu <3

JOKO LUIT TÄMÄN?

Bumerangityynyllä selkäkipuja vastaan

-Yhteistyö- Oletko koskaan miettinyt sitä, miksi me oikeastaan nukumme? Miksi keho sanoo, että nyt väsyttää, nyt on aika käydä nukkumaan? Mi...