Georganicsin kolme hiilen kovaa tuotetta hampaille

Mikä tekee ihmisestä, olipa mies tai nainen, kauniin? 

Varmasti vastauksia on useampia, mutta ainakin kaunis hymy. Sellainen aito, vilpitön hymy, jolla ei tavoitella mitään hyödykkeitä eikä ivata ketään. Hymy, jossa sielu valaisee temppelinsä kauneimmalla valollaan. Ihan sama, onko hampaita tai ei, raudat tai ei, koriste ja kultahammas tai ei tai vaikka suu ei aukeaisi edes. Mutta oikein kauniista, puhtaiden hampaiden hymystä ei ole haittaakaan.. 😁


Koska minun suuni reagoi tavallisiin hammastahnoihin, on käytössäni oltava aina sellaista tahnaa, mikä ei aiheuta kipua ja aftoja, ientulehdusta tai haavaumia. Koska myös seuraajissani on herkkäsuisia, esittelen kolme upeaa valkaisevaa tuotetta, jotka eivät satuta herkkää suuta. Annetaan hampaiden näkyä hymyillessämme!

Tuotteet olen saanut lahjaksi Ruohonjuuresta eikä minua velvoiteta esittelemään näitä. Teen sen ihan sinua ajatellen.


Georganics oli minulle uusi tuttavuus, mutta aktiivihiili valkaisevana jauheena on tuttua. Nyt pääsin testaamaan eroja jauheen ja tahnan välillä. Kerrottakoon, ettei näistä postauksen tuotteista mikään aiheuttanut minulle suuhun haittoja.

Kaikki Georganicsin tuotteet valmistetaan korkealaatuisista vegaaneista aineista ilman turhia lisäaineita tai muoveja. Tuotteet ovat PETA-sertifioituja ja täysin eläinkokeettomasti valmistettuja. Myös pakkaukset ovat 100% kierrätyskelpoisia. Näin suuhumme laitetaan puhtaita tuotteita eikä mitään turhaa ja vahingollista ihan vaan siksi, jotta tahna olisi kauniimpaa tai maistuisi joltain muulta. Alunperin perheessä kehiteltiin tuotteet itselle. Kysynnän vuoksi syntyi Georganics.


Hampaiden luonnollinen väri on jokaisella omanlainen, ja iän myötä tummempi kuin pienen lapsen. Lisäksi pinttynyt lika tekee niistä tummemmat. Sanotaan nyt yhdessä hyvästit lialle ja värjäytymille hampaidemme pinnoilta. Olipa tummentumat sitten tulleet kahvista, teestä, colasta, punaviinistä, tupakasta, nuuskasta, nestemäisestä raudasta, lääkkeistä tai ihan mistä tahansa. 

HYVÄSTI TUMMENTUMAT!


Georganics Hampaidenvalkaisujauhe Aktiivihiili on syvän mustaa jauhetta, jossa säihkyvät pienet kirkkaat "tähdet". Tuote sisältää valkaisevaa aktiivihiiltä ja tehokasta ruokasoodaa sekä ripaus raikastavaa ja tulehduksia estävää appelsiiniä ja piparminttua. Kaikkea juuri oikeissa mittasuhteissa. Aktiivihiili imee itseensä jopa tuhatkertaisen määrän massaansa nähden likaa, myrkkyjä, haitallisia aineita jne. samalla tehokkaasti valkaisten hampaiden pintaa. 


Huomasin hieman tuloksia jo heti ensimmäisen pesun jälkeen ja reilun viikon jälkeen hymyni oli puhdas. Aloitin siis ekan viikon pesemällä tällä jauheella päivittäin. 

En voi sanoa lopputuloksen olevan puhtaan valkoinen enkä hohtavan valkoinen, sillä hampaani ovat enemmän nudea luonnostaan. Tuote ei siis värjää hampaitasi valkoisiksi eikä itsessään tuhoa kiillettä. Ethän kuitenkaan paina hammasharjalla liikaa, sillä se rikkoo kiilteen vaikkei mitään muuta olisi kuin harja ja vettä. 

Mainittavaa myös, että hinta-laatu sekä isompi purkki verrattuna muihin törmäämiini aktiivihiilijauheisiin nähden tämä on löytö! 

INCI
Charcoal Powder^, Sodium Bicarbonate^, Citrus Sinensis Peel Powder*^, Mentha Piperita Oil*^. *Botanical Origin, ^Food grade.


Tauon jälkeen otin testiin Georganicsilta Aktiivihiili-hammastahnan. Hauska hiilenharmaa tahna on lasipurkissa, josta sitä otetaan harjaan tarvittava määrä esim. jätskitikulla tai lusikalla. Hygieniasyistä en itse suosittele suoraan harjaan pyöräyttämistä purkista.

Muutes, tahna tuoksuu kivan raikkaalle ja on suussa miellyttävän tuntuinen ja -makuinen, vaikka näyttääkin päiväkoti-lasten löllömutakakulta. :D Tämä tahna ei vaahtoa.

Tuomenkukat Muruselta minulle; "Pääset nauttimaan tuomen tuoksusta ja keväästä vaikket ulos pääsekään juurikaan"

Aktiivihiili toimii hammastahnassa samoin kuin lääkehiili elimistössä; imee itseensä epäpuhtauksia. Myöskään tahnana aktiivihiili ei siis värjää hampaita, vaan puhdistaa ja poistaa niistä pinttyneen lian. Näin ollen hampaidesi sävy on puhtaampi ja omasi. Samalla hampaasi ovat pesty puhtaaksi ilman muovihelmiä, jotka joutuisivat mereen tai muita tarpeettomia, mielikuvia lisääviä kemikaaleja. Kookosöljy-aktiivihiiliyhdistelmällä hammaskiille mineralisoituu samalla, kun peset hampaasi. Tehokasta luonnosta. Pesun jälkeen hampaat eivät ole samoin yltiöliukkaat niinkuin tavallisilla tahnoilla pestynä, mutta siihen auttaa lopuksi esittelemäni oil-pulling. Puhtaat ne ovat kylläkin. Purkki on 60 milliä ja riittoisampi kuin moni muu valkaiseva tai pinttymiä poistava aine.

Valkoinen narsissi kuvaaja; Murunen

Koska tässä hammastahnassa ei ole fluoria, niinkuin ei niin monessa muussakaan herkän suun tahnassa, on tärkeää ottaa ruokailujen jälkeen fluoritabletteja. Näin voidaan minimoida fluorittomuuden haitat.

Jos mietit, ettet viitsi säätää tahnan ja tablettien kanssa, niin mieti sitäkin, kuinka luonnollisin keinoin ja luontoa kunnioittaen peset ja valkaiset hampaasi. Samalla hyödyt pitkin päivää ruokailujen jälkeen happohyökkäyksiltä, jos valitset tabletit monipuolisesti. Minä ostan yleensä fluori-ja Xylitol yhdistelmätabletteja. Herkkäsuisena tämä on minulle normaalia arkea. Äkkiä tähän tottuu.


INCI:
Calcium Carbonate^, Cocos Nucifera Oil*^, Caprylic & Capric Triglyceride^, Kaolin, Diatomaceous Earth*^, Sodium Bicarbonate^, Charcoal Powder^, Mentha Spicata Herb Oil*^, Foeniculum Vulgare Dulce Fruit Oil*^, Citrus Reticulata Peel Oil*^, Commiphora Myrrha Oil^, Tocopherol^.
*Organic Farming, ^Food Grade


Viimeisenä herkkuna on Georganicsilta Aktiivihiili-kookosöljy oil pulling eli öljypurskuttelu, joka on 100 ml.n pullossa. Tämä toimii suuveden tavoin, muttei ole suuvettä, vaan kookosöljyä ja aktiivihiiltä. Todella hauska ja uusi tuttavuus kaikin puolin. Onhan Georganicsin oil-pullingit ainoita Suomessa myytäviä kookosöljyä, joissa on aktiivihiiltä.

Mitään ihmekikkaa tämän oil pullingin kanssa ei tarvita. Näin helppoa se on;

 • Tee oil-pulling mieluiten aamulla ennen aamupalaa. Ravistele pulloa ennen käyttöä, jotta hiili ja öljy menevät sekaisin. 
 • Ota öljyä ruokalusikallinen suuhusi 
 • Purskuttele 5-20 minuuttia. Purskuttelun ei tarvitse olla voimakasta koko aikaa, vaan voit välillä vaikka vain pitää sitä suussasi ja pyöritellä kielellä hieman. Tätä ei siis purskutella niinkuin tavallista suuvettä. 
 • Sylje pois mielellään roskikseen
 • Huuhtele suu ja harjaa hampaat

Luulin 20 minuutin olevan liian pitkä aika pitää öljyä suussa. Itseasiassa ajatus yleensäkin öljystä suussa sai aluksi karvat nousemaan pystyyn. Mutta turhaan. Eihän kyse ole rypsiöljystä eikä voista, vaan miellyttävästä, kevyestä kookosöljystä. Tosin makuasioista ei voi kiistellä.  Se aika menee nopeasti, kun samaan aikaan puen päälleni, laitan aamupalaa valmiiksi tai ihan vaan  luen blogeja.

Kuva on otettu aiemmin vastaavanlaisesta aktiivihiilijauheella pesusta

Se, miksi tämä oil-pulling minuun vetoaa, johtuu siitä,  kuinka hyvältä suussa tuntuu tämän jälkeen. Hampaat ovat sileät, suu on puhdas ja samettinen ja ikenet tuntuvat nauttineen osansa kookosöljykylvystä. Lisäksi poskiontelotkin ovat puhdistuneet huomaamattani. Se onkin yksi Oil-pullingin etuja.

Aktiivihiili lupaa poistaa värjäämiä myös tässä muodossa, mutta yhtä tehokas tapa tämä öljypurskuttelu ei ole, kuin pesu tahnalla tai jauheella. Plussaa kaiken jo mainitsemani lisäksi se, ettei tämä "suuvesi" kirvele niinkuin monet tavalliset alkoholipitoiset suuvedet ja suu tosiaan tuntuu silkkiseltä, ei nipistelevältä. Tuoksukin on miedompi ja siedettävämpi, kuin suuvesissä.


Jos aiemmin minulle olisi sanottu, että tulen pesemään hampaani hiilellä ja purskuttelemaan kookosöljyllä , olisin nauranut ja sanonut ; "älä hulluja puhu!". Mutta tässä sitä nyt ollaan ja tykkään!

Georcanics-tuotteet saatu lahjaksi , ei mitään esittelypakkoa 

4 kommenttia:

 1. Tuli lapsuus mieleen. Ihmeellistä, muistan, että hampaita pestiin joskus hiilellä ja olen pessyt hampaani myös suolavedellä jostain syystä???? Ja koulussa hampaita fluorattiin???? Kaikki muuttuu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta? Eli hiili on sitten perinteinen valkaisuaine. Wau. Muistan ne fluorikurlaukset koulussa ja hammaslääkärissä. Ne piti sylkeä lavuaariin koululla ja h-lääkärissä tuolissa kiinni olevaan altaaseen. ja pinkit väritabletit, oletko pessyt hampaat huolella. :D

   Poista
 2. Aktiivihiili kuulostaa mielenkiintoiselta. En olekaan sellaista koskaan kokeillut, enkä mustaa hammastahnaakaan :)
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen. Aktiivihiili on tosellinen lahja luonnosta

   Poista

Koskettaako aihe sinua?
Onko sinulle tuttua tai heräsikö mielenkiinto?
Kiitos, kun kommentoit!
Sinä olet syy siihen, että Inspiration on olemassa.
Jatkossakin..

Ystävyydellä Viltsumari

Blogitekstisuositus

Taidenäyttely kolmasluokkalaisilta

Tapahtui niinä päivinä, kun lääkärini Kysistä antoi piikkejä päästä nilkkaan asti. Tarkemmin sanottuna akupunktiota, puudutusta ja kortison...