Matkalla värittämisen ihanaan maailmaan

Jos minulta olisi kysytty 10 vuotta sitten, minkälainen ihminen olen 10 vuoden päästä, tai jos olisi kerrottu, että tulen olemaan zen-ihminen, olisin katsonut alta kulmieni ja kysynyt vastakysymyksen: Oletko nyt ihan varma!?

Valkosuklaalla, marjoilla ja banaanipaloilla maustettu kaurapuuro. Tasapainottaa vatsan toimintaa ja pitää nälän kurissa.

Zenin pääpaino on meditaatiossa, oman buddhaluonnon havaitsemisessa ja omakohtaisen tietämyksen kehittämisessä. Zen auttaa monessa asiassa ihan arkielämässäkin. Lisäksi perimmäisenä tarkoituksena on kyetä auttamaan muita. Zenissä käytäntö on se, mikä opettaa paljon enemmän, kuin vain lukea kirjoista siitä.

Tänä päivänä olen kuitenkin vahvasti kiinni kundaliinijoogassa, ja ajatuksettoman itsetutkiskelun avulla pyrin löytämään niin mielenrauhan, kehon hyvinvoinnin kuin vastauksia erinäisiin kysymyksiinikin. Ja ennen minä kuvittelin meditaation olevan se ainoa oikea tie. Että meditoimalla saisin hyvinvoinnin. No, olihan se aikansa sitäkin, mutta nyt olen paljon onnellisempi ja tasapainossa itseni ja luonnon kanssa. Zen siitä saa, kun avoimesti uskaltaa kokeilla uutta ja kulkee parempaa kohti. Ei vain tuskaile, että olisihan se kiva, mutta. Tai jossittelua.


Kerroin sinulle aikaisemmin Mielikuvia-värityskirja aikuisille puuhastelustani. Voit lukea siitä TÄÄLTÄ. Kerroin aiheeseen liittyen mielikuvamatkoistani ja aivojen tyhjentämisestä paperille. värittäminen on jotain niin rentouttavaa puuhaa, etten osaa sitä selittää edes paremmin. Sain kommentteja, joissa joku tykkäsi värittää laajoja aloja, joku taas pienempää piperrystä. Mielikuvia-kirja on sekä että sopiva. 


Insta-ystäväni, Päivi Vesala, jonka käsialaa värityskuvat ovat, antoi minulle mahdollisuuden myös toteuttaa itseäni Mielikuvia 2-kirjan avulla. Kaikki se stressi ja kipuilu on ihan hyvä laittaa joskus syrjään ja tehdä jotain sellaista, mikä vie ajatukset muualle. Tällaiset laadukkaat värityskirjat ovat omiaan siihen.Mielikuvia 2-kirja on myös kierrekantinen ja se mahdollistaa sen, että voin vaan kääntää sivua ja väritellä ilman, että toinen sivu pomppaa aina eteen takaisin. Ei myöskään taitu ne vastapuolen sivut. Lisäksi tausta on aina tyhjä. Tyhjää puolta voi käyttää esimerkiksi puhelimessa istuessaan töherrellen zentagles-kuvioita, tai kirjaten äkkiä muistiinpanoja tai vaikka kirjoittaisi kuvaan liittyen runon. Miksikäs tällaista aarretta ei säilyttäisi valmiinakin! Tyhjä taustapuoli mahdollistaa myös vesiväri- tai tussivärittämisen. 


Kaikille meille, jotka tykkäämme pienempiä aloja väritellä sen suuremmin ajattelematta, löytyy kirjasta näitä mielenkiintoisia värityskuvia. Antaa vaan kynän viedä, kuin valssatessa parketilla. 


Löytyy hyvinkin tarkkaa yksityiskohtaa, mutta myös niitä laajoja pinta-aloja. Sellaisia laajempia kuvia on kiva värittää vaikkapa liiduilla. Minulla on käytössäni myös Denwerset, eli vesiväri-puukynät. Niillä saa elävää pintaa kuviin. Ja hei, kirja on kooltaan A4, eli puuhaa riittää! 


Päivi on tehnyt ylläreitä näihin värityskuviin. Ei mikään pikku homma tehdä tällaista kirjaa! Äkkiseltäänhän tämäkin kuva näyttää siltä, että kunhan viivoja ja palloja on sikin sokin ja väritän jollain vaan. Mutta tarkemmin kun alkaa kuvaa katsomaan, tulee löytämisen iloa ja jännitystä, löytyykö lisää! 


Kuviin on nimittäin kätketty aarteita! On lintuja, maisemakuvia, vuoristoa, kukkia... Nämä värityskuvat tuovat löytämisen ilon ja saavat aivan eri tavalla ajattelemaan värittämisestä. Onhan niitä lapsillekin saatavana erilaisia puuhakirjoja, mutta näissä aikuisten värityskirjoissa on aikuisempaan makuun ja haasteellisempia asioita. Ei kuitenkaan liian vaikeaa. Sopii niin vasta-alkajalle, kuin jo kauemmin värittäneille. Ja jos mietit lahjaa ystävällesi, jolla on jo kaikkea, niin Mielikuvia 1 ja 2-värityskirjat aikuiselle kynäpaketin kanssa ovat hurjan suosittuja ja kivoja lahjoja! Minäkin ostin äidilleni viime jouluna joululahjaksi sellaisen setin. 


Kun saan käteeni tällaisia KOTIMAISIA herkkuja, niin minä vaan innostun täysillä ja pakko alkaa kirjoittamaan sinullekin. en tahdo itselläni pitää näitä salassa, vaan toivon sinunkin löytävän mielenrauhan ja ilosanoman tällaisessa muodossa. 

Esimerkiksi, kenelle tällaisen kirjan suosittelisin, olisi nämä kymmenen henkilöä. Löydätkö tästä itsesi?: 

  1. Pienten lasten äiti, joka kaipaa omaa aikaa
  2. Uraa tekevä nainen tai mies, joka tarvitsee hengähtää kiireiltä
  3. Juuri työttömäksi jäänyt, jolla seinät kaatuvat päälle 
  4. Nuori, jolla ensikoti ja asuu yksin
  5. Askartelija, joka voi hyötykäyttää korttipohjina värittämänsä kuvat
  6. Runosielu, jonka sisimmästä kumpuaa upeita runoja kuvista ja tahtoo säilyttää kirjan aarteenaan
  7. Keskittymisvaikeuksista kärsivä henkilö, joka tarvitsee rauhoittavaa tekemistä
  8. Hän, jolla on jo kaikkea, eikä tahdo turhaa krääsää. Laadukasta ja antoisaa tekemistä. 
  9. Muotitietoinen bloggaaja. Tietää, että nämä kirjat ovat nyt NIIIN MUST HAVE! 
  10. Perhe. Esim. Veskipuuhaksi tai mökille. Puhelimessa ollessa puuhastelulle. Ns. täytepuuhaksi.
Kuten huomaat, melkeinpä kuka tahansa sopii Mielikuvien uudeksi omistajaksi. Minä olen treenannut vatsallaan makuuta väritellessäni, ja selkälihakseni ovat saaneet jo hieman lisää voimaa. Voin siis kokemuksesta sanoa, että värittäminen on terapeuttista ja kuntouttavaa puuhaa. :D 

Ihanan värikästä viikkoa sinulle, ystävä rakas! 

Kirjan saa ostaa täältä ja Päivin löydät täältä. Myös facebookissaKirja: Päivi Vesalalta saatu
Kynät: Itse hankittu

Kommentit

Mä tykkään värittämisestä. Olen oikeastaan rakastanut sitä jo lapsuudesta asti. Joskus sain värityskirjan, niin piti nuukasti värittää kun ei niitä jatkuvasti ostettu. Nykyään lapsilla on vaikka kymmenen värityskirjaa, toi olis ollut mulle pyöryttävä asia.
Hyvää loppu elokuuta, pian on syksy ja kynttilät palamaan :)
Susanna sanoi…
Värittäminen on toden totta meditatiivista puuhaa! Kivat värityskirjat! Mullakin on pari kirjaa ;))
Upeita kuvia. Itse olin niin pettynyt, kun värittäminen ei ollutkaan mun juttu. Ajattelin koko ajan, että olen siinä varmasti hyvä kun tykkään näperrälläkin. No en ollut :D
Pitäydyn lasten värityskuvissa :D
Ostin mummilleni 91v syntymäpäivälahjaksi värityskirjan ja puuvärit. Mummi tykkäsi kovasti. :) Itselleni ostin aikuisten tehtäväkirjan, joka toimii myös samalla vieraskirjanamme. Koukuttavaa rustailua, mutta ihanan rentouttavaa. :D http://koivikonkatveessa.blogspot.fi/2016/08/vieraskirjamme.html
Tuija, kuin myös, jo lapsena piti saada värityskirjoja, pisteestä pisteeseen kirjoja ja niitä pahvisia ompelukuvia, joita sai värittää. Että sinänsä ei uusi asia ole.
Pitääkin ottaa tuikkuastiat esille kohta. Huoh, se tarkoittaa taas suursiivousta.
Susanna, miksi en yllättynyt ollenkaan?! :D
Outi, ehkä se sun juttu on enemmänkin vielä isompien alojen maalaaminen? Oletko kokeillut vesiväreillä värittää kuvia? Sekin voisi toimia sinulla
Jenspa, Toi on huippu idea! Taas opin uutta!