Siirry pääsisältöön

Elämästä pitääkin nauttia


Jokin aika sitten kävimme poimimassa mustikoita pakastimeen. Oli kiva olla ulkona ja nauttia luonnon rauhasta ja puhtaasta ilmasta. Järvellä kuului välillä joutsenen ääni, välillä joku ajoi perämoottoriveneellä ohi. ylemmässä kuvassa on minun saaliini. Suuria, meheviä mustikoita! 


Murusen saalis oli reilumpi, mutta roskaisempi. Johtuu ihan siitä, että hän kyykki pienemmällä marjurilla pitkin poikin metsää. Minä keräsin isommalla Marjurilla joka oli liitetty varteen kiinni. Näin ollen minun ei tarvinnut kumartua laisinkaan. 


Kuva minun saaliistani oli otettu makrona. Todellisuushan ei ollut mikään hurja minun kohdallani, mutta minulle on tärkeää päästä ulos ja nauttia elämästäni täysin rinnoin. Minä olen erittäin ylpeä saavutuksestani! Kotona sitten puhdistimme marjat vielä imuriin tulevalla marjanpuhdistimella. Se vaan on niin kätevä, kun ei laita niitä imutehoja täysille!


Pidin tuon saalistamisreissuni aikana useammankin tauon, sillä montaakaan askelta tai kauaakaan en voinut seistä tai kävellä. Mutta eihän sillä ole mitään väliä! Meillä on aikaa! Taukooni kuului mm vesitilkka. Meillä kummallakin roikkui matkassamme pienet vesipullot


Kun marjastus oli loppu, siirryimme hetkeksi laiturille. Siellä termarista kahvit kuksaan ja kuppiin ja eväskeksit esille. Voiko elämä olla ihanampaa, kuin se hetki, kun keksipaketti löytyy repusta ja kuuma kahvi on kupissa?!


Ihanat Luomu matcha-voi-pikkuleivät ovat kermaisen täyteläisiä aidon voin ansiosta. Mukana on heraa ja vihreää luomu Matcha-teetä. Makeutta pikkuleipiin tuo ruskea luomutäysruokosokeri. 

Matcha-kasvi tuottaa valtavia määriä lehtivihreää, ja näin ollen on täynnä antioksidantteja, aminohappoja ja katekiinia. Matcha onkin väriltään heleän vihreä ja sen huomaa näistä pikkuleivistäkin. Matchahan juomana on ollut tuttu entuudestaan, mutta nyt tosiaan kiinteässä muodossa. Eikä ollut pettymys laisinkaan.  


Tämän luomulaatuisen ihanuuden voi pakkauksen vuoksi tosiaan reppuun ottaa, eikä pikkuleivät siitä olleet moksiskaan. Ja koska nämä eivät sisällä soijaa, löytyi kerrankin pikkuleivät joita voimme tarjota myös soijattomalle vieraallemme. 


Nämä ovat niitä elämän pieniä nautintoja, joista tahtoo ammentaa itselleen voimaa. Näiden hetkien ansiosta jaksaa kotona katsella neljää seinää taas. Ja kun minulta on kysytty, kuinka minä jaksan sairauden riuduttamana, niin tässä on yksi syy. Elämä on annettu lahjaksi, ei taakaksi. Seuraavalla Helsingin reissulla astelen kyllä Ruohonjuuren myymälään ja ostan lisää näitä testiin saatuja herkkuja. Näillä eväillä saa herkutella luvan kanssa.. toisinaan. ;)


Eikä se ilta siihen päättynyt. Perinteisesti nurinkurin-perheenä söimme siis ensin pikkuleivät ja sitten vasta laitoimme tulet nuotioon lounasta varten. Elämästä kuuluukin nauttia!


Pikkuleivät saatu Ruohonjuuresta testiin


Kommentit

Sude sanoi…
Aivan oikein, elämästä pitää nauttia ja useimmiten se nautinto tulee pienistä asioista, kun ne vaan huomaa ympärillään.
Teillähän on ollut kunnon retkipäivä.
Ihanaa alkanutta viikkoa <3
Esther Helmiä sanoi…
Juuri niin,elämästä pitää nauttia! Se on annettu meille lahjana joka on päätttyvä joskus, sen aikaa elämää on arvostettava ja itseään. Hyvä postaus!
Metsässä on aina ihanaa ja rauhoittavaa. Enpä tiedä parempaa kuin mustikkapiirakka tai mustikkamaito.
Silkku sanoi…
Voi että miten mukava päivä teillä onkaan ollut:) Mikä sen rauhoittavampaa kuin tuoksutella metsän tuoksuja ja sitten nauttia kunnon kahvit luonnon helmassa;)
Mä en olis saanut noinkaan paljon mustikoita. Kiva nauttia kahvi tai tee luonnonhelmassa. Hieno toi kuksa.
Viltsu Mari sanoi…
Sude , hitain askelin näkee kauemmas.. ja lähemmäs.
Viltsu Mari sanoi…
Outi , onneksi auto on aina liki, ja mihin ikinä menemmekään, niin autolla liki. Pääsee huilimaan välillä.
Viltsu Mari sanoi…
Esther, juurikin noin.
Viltsu Mari sanoi…
Enkeli , mustikkapirakka ja siihen vaniljajäätelö tai -kastike. Ah
Viltsu Mari sanoi…
Silkku , luonnossa mieli rauhoittuu ja siltä osin auttaa jaksamaan myös kipujen kanssa paremmin. Ihmistä ei vaan ole luotu sänkyyn makaamaan hiljaa ja masentuneena
Viltsu Mari sanoi…
Tuija, suosittelen oikeasti tuota vartta marjuriin ja aikaa. Ilman niitä en kesäisin yhtään marjaa. En edes desiä
SatuKoo sanoi…
Metsässä samoilu on niin terapeuttista, teillä on ollut kiva retkipäivä :)
Satu V sanoi…
Hyvä saalis mustikoita! Mukavaa sunnuntaita!

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.