Marjastajat HUOMIO! VINKKI!




Marjastuskausi on parhaillaan. Toiset menevät marjaan, toiset keräävät pois ne marjat, joihin ei kukaan ole mahtunut... Ehhehe. Tänään kirjoitan asiaa marjojen siivoamisesta pakkaseen. Kannattaa lukea, sillä enää ei marjastus tästä helpommaksi mene muutoin, kuin ostamalla valmiissa pakasterasioissa! 

Minun lapsuuteni mummolassa oli samanlainen marjanpuhdistin, kuin yläkuvassa. Pienelle Viltsulle se oli iso hiekkasiivilä, mutta kyllä minä mummon apulaisena siivosin myös mustikat ja puolukat. ainakin kourallisen tai kaksi. Tänä päivänä tuo kulkee matkassani mukana metsäretkillä ja kun Murunen yhä kerää marjoja, minä istun kannon kupeessa ja siivilöin jo kerättyjä marjoja. Tai istun auton takaluukussa, tai kaatuneella puunrungolla.. Vaihtoehtoja on, mutta istunpahan jossakin ja siivilöin. :D Näitä siivilöitä saa alle 5 euron esim. Plastexin verkkokaupasta. Samasta, josta saa sitä marjuria ja marjurin varttakin, josta kirjoitin vasta. Kiitos palautteestanne niitä kohtaan. Kiinnostuneita tuntuu olevan, eikä ihme. 

Tämä siivilä toimii minulla sellaiseen yhden piirakan marjojen siivoamiseen, sillä isomman satsin kanssa teen toisin. 


'

Hankin Plastexin verkkokaupasta tällaisen paketin. Alle 15 eurolla näppärä kasa erinäisiä putkia...


Joista kasasin ikioman ponupannun...



ööö.. Hetkinen! Miksi ponupannussani on imurin suutin yhdessä aukossa, eikä piipustakaan nouse savua!?

Koska kyseessä on ihan oikea marjanpuhdistin imuriin!
Putki ruuvataan esim. pöydän laitaan kiinni, imurin suutin yhteen aukkoon ja imurin tehot asetetaan siten, että se imee roskat, muttei marjoja!


Sitten vaan aletaan kauhoa hissukseen sankosta marjoja JA roskat "piippuun". Kyllä, nimenomaan roskineen kaikkineen. 


Toisesta putkesta tulee puhtaat marjat astiaasi, toinen suunta vie roskat imurin pölypussiin! 
Huomaathan, ettei tässä mitään analyysiä ole, joten toki rupimarjat ja raa´at marjat tulevat "puhtaiden" seassa kuppiin, mutta vannon, että sinun on helpompi noukkia ne pois astiasta, kuin että KAIKKI roska olisi yksitellen siivottava pois.

Imuri imee myös kosteista marjoista roskat pois. Kaikki sellainen irtoroska, havunneulanen ja muu, mitä on sattunut tulemaan marjurin kanssa sankoon. Jos mustikassa on kanta, ei se sitä pois repäise, mutta mennen tullen nopeampaa on tällä pelillä siivota mustikat ja puolukat jne. pakkaseen, kuin millään muulla tavalla! Älä kuitenkaan kaada kerralla liian suurta määrää tuutista sisään, ettei putki tukkeudu. toki avautuuhan se kun esim. kauhan varrella koukkaset, mutta se ei ole tarpeen jos tahti on oikea.

Siivosin mustaviinimarjatkin tällä, mutta se oli hitaampaa, koska piti tertut käsin nyppiä. Silti veikkaisin, että nopeammin ja siivommin homma sujui kuin ilman tätä laitetta.

Jos innostuit, löydät Plastexilta niin siivilän, imuriin tulevan marjanpuhdistajan, pienet ja isot marjurit sekä marjurin varret ja pakasterasiat. Kaikki samalla kertaa!


Yhteistyössä Plastexin kanssa. 

Kommentit

Tosi kätevän oloinen vempain tuo imuriin liitettävä roskankerääjä.
Mukavaa alkanutta viikkoa Viltsu ♡
KataMaria sanoi…
Johan on vempain! :)
Unknown sanoi…
Ompa jännä vekotin. :) Kätevää että sen saa imuriin kiinni. Millonkahan olen itse viimeksi käynyt marjassa? Varmaankin vierähtänyt 4-5 vuotta. O_o Todella rentouttavaa olla keskellä metsää ja nauttia metsän tuoksuista ja äänistä.
Se on. Helppoa kuin Heinänteko...
Näitä on ollut iät ajat. Todella näppärä "vempain" :D
Metsä rauhoittaa kummasti, saatikka se kun talvella syöt itse poimimia metsän antimia.