Siirry pääsisältöön

Megalomaaninen marjastus postaus

varpaat

Tuijotan varpaitani ja mietin, kuinka onnekkaita hetkiä elämässä voivat olla ne päivät, kun voin kävellä luonnossa, tuoksutella raitista ilmaa ja tuntea kanervikon kukkivan. Maistaa mättäästä mehukkaan mustikan maun ja katsella itikoiden ahnasta väijymistä, mutta kun ei voi pistää... Autan tehoaa hyvin. marjastus

Minun onneani lisää tämä häkkyrä, joka mahdollistaa sen, että voin ihan oikeasti kerätä mustikoita, puolukoita ja karpaloita ilman valtavaa tuskaa. Ja se, kuinka paljon marjaa voin kerätä! Ennen minulla oli tyhjä hillopurkki mukana, joten saatoin kerätä sankollisen, eli oman pienen purkkini täyteen. Nyt voin kerätä suorilta selin isomman sankollisen. 

marjurin varsi

Isoon Marjuriin laitettava säädettävä varsi on erityisen oiva marjastuskaveri meille, jotka emme voi tai jotka eivät syystä tai toisesta halua kumarrella ja kyykkiä marjojen perässä. Marjurin varsi todellakin toimii ja auttaa saavuttamaan tavoitteeni isosta ämpäristä.

Varressa on säätö, jonka avulla varresta saa oikean mittaisen niin lyhyille kuin pitkillekin marjastajille. Minä kuulun heihin, joilla jalat ovat syvällä pepussa. Se taisi kuitenkin olla toissijainen asia.

marjuri

Iso marjuri itsessään ON iso, jos verrataan "tavallisiin" marjastusrohmuihin. Marjurin varsi käy vain tähän malliin. Pieni marjurikin on olemassa, mutta se ei sovellu varren kanssa.
Marjurit on valmistettu Suomessa kestävästä elintarvikekelpoisesta ABS-muovista.

Marjojen poiminta

Muistutan edelleen Sinisestä jalanjäljestä, eli
OSTAESSASI KYMPILLÄ KUUSSA SUOMALAISIA TUOTTEITA LUOT LISÄÄ 10 000 UUTTA TYÖPAIKKAA. 

Marjuri ja varsi

Marjurin ja varren etu on siis se, että voit poimia marjoja seisaaltaan tai kun kävelet. Ei tarvitse kyykistellä eikä joka mättään kohdalla kumartua. Tai kuten minäkin tein välillä, istahtaa kaatuneelle puun rungolle ja vain kurkotella varren kanssa ja poimia mättäät tyhjiksi mustikoista. Selkään toki sattui koska sattuu joka tapauksessa, teinpä mitä tahansa, mutta mitään lisäkipuja ei tullut siksi, että olin marjassa. Ei todellakaan! Ihan samalta tuntui, kuin olisin ollut kävelemässä metsässä. Enhän minä työtä tehnyt selällä laisinkaan, vaan käsillä! 

mustikat

Minua pelotti ihmisten kauhukertomukset siitä, kuinka marjastajat rohmuavat poimureillaan mättäät juurineen irti ja seuraavina syksyinä ei marjoja enää kasvaisi. Pelotti sekin, kuinka paljon sitä siivottavaa sitten tulee ja onko mustikat kiinni varvuissaan. 

Minun pelkoni oli turhaa! Marjuri mättäälle, mustikkaa vastakarvaan. Yritin alkuunsa hissutella marjurin "huulilla", mutta ihan höpöhöpöhommaksi se semmonen meni.  Kunnon rouhaisu ja se on siinä. Mustikat olivat kyydissä!

mustikkamätäs

Kurkistus Marjurin sisälle. Onko mustikoiden lisäksi juurakkoineen mätäs tai varpuja? No eipä ole! On vain mustikat, jotka niin nätisti marjurin pohjalla. Kuvasta ei ehkä näy kunnolla, mutta pieni pykälä estää jo kyydissä olevia mustikoita karkaamasta, jos rouhaisisin uudestaan. Saan siis koko mättään poimia kerralla, ennenkuin kippaan sankoon.

ämpäri
Sitten varrella koukautus ämpäriin ja kuten kuvasta huomaat, marjuri sujahtaa isoon ämpäriin näppärästi ja kaataa marjat sinne ilman mitään sheikkaamisia. Marjuri ei siis riko varvikkoa eikä myöskään keräämiäni mustikoita. 


Vielä lähikuva siitä, kuinka varpu itsessään sujahtaa etummaisten hampaiden välistä, mutta mustikat irtoavat siitä. Tämä siis Plastexin Marjurin ja Marjurin varren kanssa. En tiedä muiden merkkisistä mitään. Ovat kaikki omanlaisiaan. Plastex on valmistanut marjurin toimimaan juurikin siten, ettei pikkuroskia tulisi paljoa eikä vahingoita varpuja. tällä et tuhoa marjasatoa ensi vuodelta! Jos ne kauhukertomukset ovat totta, eivät ole ainakaan tämän tuoteparin aiheuttamia. Ja tosiaan, saatavana pientäkin marjuria ilman vartta. Sama turvallinen valinta. Mustikkamättäällä muistin senkin, että meillähän on Plastexilta myös veneessä sellainen oranssi äyskäri! 

saalis

Kuten kuvasta näkyy, havunneulasia löytyy mustikoiden seasta. Seuraavan kerran kerron, kuinka ne puhdistin. Se olkoon uusi tarina. ;)

Kesä. Helle. Arvatkaas, onko vointini parempi nyt helteiden aikaan, kuin koleana ja kylmänä kautena!? Niinpä! Saisikohan ulkomaan matkan puoleksi vuotta jonnekin lämpimään, ihan siksi, että silloin olisi talviksin helpompaa!? Jään miettimään sitä samalla, kun kaadan lisää mustikoita kuppiin ja maitoa sekaan.


yhteistyössä Plastexin kanssa

Kommentit

No tuommosella vois tämmönen raskaana oleva muumimammakin poimia mustikoita :D
Viltsu sanoi…
Ihan helposti!
Tuo sopisi tällaiselle polvivaivaiselle tanttaralle myös ;D
Kata Maria sanoi…
Mielenkiintoinen laite taidan vinkata tästä eteenpäin!
Salka sanoi…
Herran jestas, tuohan vaikuttaa toimivalta! Me ostettiin metallipiikkiset ja niillä tuntuu roskaa tulevan mukana. Tässä teidän mallissa on näemmä leveämmät välit, metallipiikkisen välit ovat kapeahkot. Muutama mustikanvarpu lähti kokonsa maasta irti, metallipiikkisellä täytyy tekniikka pitää hellävaraisempana. Mutta tästä teidän mallista vinkkaan kyllä äidilleni, jolla tulee selkä kipeäksi marjastaessa.
Viltsu sanoi…
Salka todellakin roskan määrä on suht pieni. Toki on mustikoita kiinni olevaa märkää roskaa , havunneulasia ja puun oksia muttei varpuja! Aluksi pelkäsin vahingoittavani mustikan Varpuja ja siksi kärkeä vaan käytin mutta ei se niin toiminut. Reilu rouhaisu ja mustikat irtoavat koriosaan. vastakarvaan kun vetää niin parhaiten toimii. Ai niin. Pitääkin tehdä se puhdistuspostaus! Suosittelen senkin lukemaan sitten!
Ciena / Katja H. sanoi…
Mahtavaa lukea sinun postauksia kun niistä saa niin hyviä vinkkejä ja kivasti esittelet hyödyllisiä tuotteita! :)

KUUKAUDEN TOP 3

Joulukalenteri luukku 24 : ARVONTA ja sateenkaarikuusi

On Jouluaaton aika. Hyvää joulua sinulle ja läheisillesi! Olkoon Joulusi kiireetön ja häynnä rakkautta. 
Tänään pääset näkemään meidän tämänvuotisen sateenkaarikuusen ja osallistumaan Ruojonjuuren tarjoaman joululahjan arvontaan! Lahja ei kerkeä tälle eikä huomiselle illalle, mutta taatusti nautit siitä vähän myöhemminkin. 

Vaihtelemme kuusenkoristeiden väriä joka joulu. Viime jouluna oli ruskeaa ja kultaa, nyt sateenkaarikuusi vuorossa. Idea lähti rakkaan soulsysterini, Susannan lahjasta, joka vuosi sitten pursuili ihania värikkäitä kuusen koristeita. 

Osa koristeista on entuudestaan omia ja nähneet jo useamman joulun. Ja vaikka värikäs kuusi onkin nyt, mitään gayprideä tämä ei edustaisi. Sen verran hillitty kuitenkin. Osansa varmasti tekee valkoinen luminen väri pohjalla.


Tällä kertaa jätettiin isot pallot kokonaan pois. Nämä pienet pallot ovat kahdesta eri setistä. Toisessa oli erilaisia kultapalloja ja toisessa värikkäitä matta-ja kiiltäväpintaisia palloja. 

Kuusessa on joka kert…

Dermosil joulukalenteri unboxaus 0/24

Availin joulukuussa Dermosilin joulukalenterin luukkuja ja koska tämä kosmetiikkajoulukalenteri  on ollut vähemmän esillä blogeissa, päätin esitellä sen teille nyt tammikuussa.


Kyseessä on edullinen joulukalenteri verrattuna muihin kosmetiikkaa sisältäviin joulukalentereihin. Hintaa oli vain 40 euroa ja mielestäni rahan arvoinen laadukas paketti.

Monet muut vastaavanlaiset kalenterit maksoivat satasen pintaan. Hinnat toki määräytyvät sisällön mukaan. Dermosilillä tuotteet olivat edullisempaa ja suoraan ilman välikäsiä toimitettuna, ihan yhtälailla käyttökelpoista ja jännitys säilyi koko joulukuun aina aattoon saakka. Toki takakannessa oli sisältö kerrottu ja unboxauksia löytyy netistä, mutta pidin itseni mahdollisimman hyvin pimennossa siitä.


Ostin kalenterin itse, joten mistään blogiyhteistyöstä ei ole kyse. En siis hyödy millään tavoin kalenterin esittelystä.


Vaikka joulukuu onkin jo takanapäin, tulethan silti avaamaan luukut kanssani. Sisältö ei ole maitosuklaata ja tonttuleluja, va…

Kuopio, Suomi Finland

Kuopio on kotini. En voisi kuvitella asuvani jossain muualla, pienessä tai suuren suuressa kylässä tai kaupungissa tällä hetkellä, jos koskaan. Toki joskus haaveilen muutosta Turkkiin, mutta silti Kuopio on ja tulee olemaan minun Suomen kotini. 
Tiedän kyllä, mitä ne kylät ja cosmopolitat pitävät sisällään ja houkutuksia on kaikkialla, mutta on myös nähtävä lähelle ja löydettävä houkutuksia myös omasta kodista. Aina ei pidä olla tarvetta saada lisää ja lisää tullakseen onnelliseksi. Minulla on jo kaikkea! 

Kuopio ei ole syntymäkaupunkini ja olen asunut muissakin kaupungeissa ja elänyt oman aikani pitäjilläkin. Kuopio oli kuitenkin haaveeni jo lapsena ja tänne tulin sen jälkeen, kun olin nähnyt ensin muutakin Suomea. Enkä ole katunut. Täältä löytyi myös elämäni nainen, jota kutsun blogissa Muruseksi. 

Shoppailumahdollisuudet ovat runsaat. Matkus shopping center tunnetaan myös nimellä Ikano tai Ikea. Tämä pitää sisällään muutakin kuin pelkästään ison kaksikerroksisen Ikean. Kauppoja ja…