Siirry pääsisältöön

Menneisyyttä kaivellen

Sanotaan, ettei menneisyyttä pitäisi alkaa kaivelemaan. Se mikä on mennyttä, on mennyttä ja eletään tätä hetkeä. Olen vahvasti samaa mieltä yleensä, jos ajatellaan ikäviä asioita, riitoja, kaunaa... Se, mikä on sovittu, on sovittu ja siitä ei enää jauheta. Mutta on myös asioita, jotka jäävät selvittämättä ja palautuvat mieleen uudestaan ja uudestaan. 


Olen myös sitä mieltä, ettei auringon pidä antaa laskea riidan ylle. siksi kaikki mielen päällä oleva tulisi sanoa nyt ja riidat sopia heti. Ennen iltaa, yötä. Tai vastaavasti ennen, kuin erotaan vaikka töiden tai reissun tms takia. 


Ajatelkaa, kuinka kamala tilanne se onkaan, kun olet riidoissa jonkun kanssa ja sattuu jotain kamalaa! Jotain lopullista! 
Et koskaan, ikikuuna päivänä pääse pyytämään anteeksi, sopimaan, aloittamaan alusta! 

Sillä ei ole mitään väliä, onko kyseessä puoliso, lapsi, vanhempi, ystävä tai vaikka naapurin sedän kummin kaima! 
Ne asiat voivat jäädä selvittämättä ja kun mieleesi tulee myöhemmin, että nyt olisi sopiva aika, se ei enää saatakkaan olla mahdollista! Naapurin sedän kummin kaima onkin ajanut kolarin ja makaa tajuttomana, menehtynyt tai ihan vaikka vaan muuttanut niin kauas, ettet koskaan saa tietää, minne hän meni. Meitä on olemassa, joiden osoitteet muuttuvat ajoittain, eikä niitä saa mistään väestörekisterinkään järjestelmistä selville. 


Tarkoitukseni ei nyt kuitenkaan ollut alkaa kaivella tällä tavalla menneitä, vaan penkoessani Picasan valokuva-albumeita, löytyi kansio, jossa oli jotain ikivanhoja korttejani. Ai että! Katsotaanko niitä yhdessä?!


Kierrätyshän se mun juttuni on ollut alusta asti. Ruukku-silkkikukka palasiksi korttiin ja kakkupaperista kääreet siihen... Tuo vintage-hääkortti oli yksi omista suosikeistani. 
Joskus tagitkin olivat hyvin yksinkertaisia... 


Oi, mummin mekosta tehty eriskummallinen kortti! Se on tuo ylhäällä keskellä oleva sekamelska! :D Jokin haaste oli, missä piti olla eri muoto ja kierrätystä. LUULIN, että eri muoto tarkoittaa mielikuvitusmuotoa ja kierrätys sitä, että KAIKKI on oltava kierrätettyä! Siispä kortti tuli tehtyä pakkauskartonkiin jopa! :D
Leimauksetkin hakusessa vielä...


Alalaidassa oleva afrikkalais-korttisarja on kokeiluni tehdä valokuvista kortteja ja toimi! 

Kyllä täytyy sana, että tämä vanhojen, menneisyyden korttien kaivelu esille oli surkuhupaisa kokemus! en nyt mikään mestari ole vieläkään, mutta nämä vaan ovat niin surkeita suurin osa NYT ajatellen itsenikin mielestä, että itku tulee! :D 


Tiedätkö muuten postin pakettiautomaattien kisat, joista voit voittaa millon mitäkin? Minulla oli tuuria ja voitin pari viikkoa sitten 2 marjajuomaa! Vielä ovat maistelematta, mutta ei hätää! Säilyvyys 8kk. :D
 Näitä tällaisia vanhempia kuvia löytyi nyt tuolta kuvakansiosta tietokoneeltakin ja onhan nämä jo aika esitellä poiskin! Eikä tässä vielä kaikki! (Jos nyt katsot seuraavatkin kuvat, saat kaupan päälle extramateriaalia! :D :D )Jep jep... Sarjassamme: Mennyttä, mutta en ole vaan saanut aikaiseksi kertoa. 

Ihanalta maistuva Capuccino-hyytelökakku! 
Ostin tuon tossa viikko taaksepäin, kun Murunen pääsi kotiin sairaalasta. Hän kun sai anafylaktisen shokin ihan yks kaks ja oli teholla ja sitten osastolla jonkun aikaa. (Itseasiassa samalla viikolla oli myös 2 muutakin lähisukulaistani sairaalassa, joista toinen pääsi eilen kotiin). 
Voin sen sanoa, että olin itsekin levoton ja pelokas. Valvottuja öitä, huolta... Samaan aikaan yritin hoitaa pakolliset hommat pois ja saada ajatuksiakin muualle. Edes hetkeksi. Oli vaikeaa! 
Onneksi kaikki hyvin nyt!


Enpäs muistakkaan, milloin meillä syötiin näin hyvää ruokaa, mutta sen muistan, että tämä oli HYVÄÄ!
Harvoin sanon possusta niin, sillä possunliha ei ole mun juttuni. Syön toki sitäkin mielummin, kuin näen nälkää, mutta jos saa valita... Tämä kuitenkin maistui aivan ihanalta! Savustettua mureaa lihaa! Viherpippurikastike ja omatekoiset lohkoperunat. Mansikka-Mascarpone-rahkapiirakka! AAAAH! NAM!
Sulaa suuhun! Tätä on nautittu nyt kahdesti. Vastikää oli ystävä käymässä ja tarjottiin hänelle hemmottelua. Kävimme kätköilemässä, saunottiin, syötiin italialaista ruokaa ja jälkkäriksi vahva kahvi ja tätä piirakkaa. 

Nyt en enempää vanhoja kaivele tähän postaukseen. 
Lokakuu... Hmm... Mitäs tässä kuussa olikaan? 

KIRJAT!

Ok, niitä tulossa siis tässä kuussa enemmän. :)

Lokakuun taikaa! 
Vilimarika
Kommentit

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…