Kirjasuositus



Olen kausilukija, ja välillä luen taukoamatta kirjoja putkeen. Toisinaan taas en millään saa otetta kirjoista, tai että alkaisin lukea. Nyt on lukukausi.. hassu sana sinänsä.. menossa. Viimeisin lukeman i kirja on Marian Keyesin Nainen, joka varasti elämäni. Sen verran mielenkiintoista hömppäluettavaa, että ostin jo jemmaan odottamaan tarjouksesta toisenkin Keyesin kirjan. 

Aluksi kirja vaikutti jotenkin vaikeahkolukuiselta. Kappale kertoi tästä hetkestä ja kohta oltiinkin viikko ennen ja sitten jo tulevaisuudessa.. Mutta luettuani tovin, pääsin hyvin kiinni siihen, missä ajanjaksossa elettiin ja miksi niin. Enää se ei siis häirinnyt. Kannatti jatkaa, sillä tykkäsin kirjasta ja odotin kovasti pääosan henkilölle onnea ja parempaa elämää. suurempaa jännitystä kirja ei kuitenkaan tuo mukanaan. 

Kirjan päähenkilö, Stella, on keski-ikäinen äiti, vaimo ja kosmetologi. Hän kamppailee samojen ongelmien kanssa, kuin moni meistä. Olenko liian lihava? Mitä laittaa päälleni? Kuinka elämä voi jatkua miehen rinnalla, jonka kanssa mikään ei toimi? Nuorten kasvattaminen, tunnemyrskyt, kun Stella ihastuu, rakastuu ja haluaa kieltää sen itseltään. Entä sitten, kun Stellan elämä järkkyy täysin, ja aivan puun takaa hän sairastuu erittäin vakavasti ja halvaantuu. Ainoa asia, mitä hän voi tehdä, on liikuttaa silmiään ja ajatella. Mitä on olla äiti ja huolehtia murrosiän kuohunnassa kylpevästä tyttärestään, joka on luisumassa kohti tyystin vääriä polkuja, kun äiti ei voi edes kommunikoida tyttärensä kanssa. Ja se tunne, kun lääkäriksi tulee mies, joka osaa lukea Stellaa silmien kautta! 

Kirjan loppupuolella käsitellään Stellan uran vaihdosta yhtäkkiseksi kirjailijamenestyjäksi, jonka koko elämä muuttuu. Ehkä lopulta odotin jotain enemmän, ehkä loppu oli hyvä näin. En ole ihan varma. Olisinko halunnut sittenkään täysin valmiita vastauksia, vai oliko sittenkin hyvä, että saan itse päättää, kuinka Stellan lopulta kävi? Vai onko tulossa/olemassa jo kirjalle jatkoa?! 

Kommentit