Siirry pääsisältöön

Cocovin super-setti


Pitkä syksy ja talvi ajoivat kohti valottoman kauden väsymystä. Kun sen päälle kevätväsymys iski päälle, tuntui kuin olisin nahistuva naatti. Samaan aikaan muut väsyttävät asiat päälle ja yhä vaikeampaa oli päästä ylös sängystä tai pysyä virkeänä iltaan asti. Pelkkä vitamiinipurkki ei riittänyt virkistämään. Siksi kaipasin lisäbuustia oikeasta tehoaineesta, Cocovin Luomu maca-jauheesta. Macan on sanottu olevan tehokas piriste mm. urheilijoille, mutta myös lempeä nostattamaan peiton alle. Kuulostaa riittävän tehokkaalta nostaa myös minut peiton alta jalkeille. :D 


Maca on juures, joka kasvaa Perussa ja on korkeimmalla kasvava tunnettu ravintokasvi. Se on ollut  perulaisessa ruokavaliossa perustana iät ajat. Sillä on hieman mallasmainen maku, ja maca-jauheen voit  sekoittaa melkein minkä muun maun kanssa tahansa. Etenkin kaakaon kanssa sopii erinomaisesti. Voit sekoittaa sitä myös yhdessä kinuskinmakuisen lucuman kanssa - lucuma nimittäin peittää alleen macan maun lähes kokonaan.

Masterchef Vip-tuotteeksi valittu Lucumajauhe on makeutusaine, jota tehdään Perussa kasvavasta mangon tapaisesta trooppisesta hedelmästä. Sopii diabeetikoille ja kaikille, joille normaalin sokerin kalorit aiheuttavat päänvaivaa.

Inkojen kultana tunnettu lucuma täydentää ruokavaliota sisältämällä runsaasti B-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, fosforia ja A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia.  


Viiliin, puuroon, smoothien tai jogurttiin ripoteltava maca on täyttä ravintoa. Se sisältää runsaasti aminohappoja, kalsiumia, rautaa ja vitamiineista mm. B1-, B2-, B12- ja C-vitamiineja. Käytin mm. luonnonjogurtin seassa chian siementen ja lucuman kanssa. Macaa 1tl -2rkl(Minä aloitin puolikkaalla tl ja olen nostanut annostusta pikkuhiljaa) ja lucumaa saman verran. Sekoita jauheet hyvin. 


Täyttävä ja piristävä välipala syntyy siis tästä: 

Pakurikahvi maidolla
Jogurtti chiansiemenillä, macalla ja lucumalla. 


Olen silminnähden energisempi ja pirteämpi aloitettuani ja jo tovin jatkettuani tätä kuuria. Chian siemenet loppuivat jo, mutta pelkkä maca ja lucuma ovat edelleen olleet riittävä piristeruiske arkeeni. Kahvin tarve on pysynyt kohtuudessa, 1-3 kupillista päivässä.

Ruohonjuuren verkkokaupasta löydät paljon muitakin laadukkaita Cocovin tuotteita. Niistä mainittakoon myös Kookosöljy.


Laadukas ja upea setti itselle tai lahjaksi. 
Ihan vain siksi, että arvostat itseäsi ja läheisiäsi. 


Cocovin kylmäpuristettu luomu kookosöljy on kauan ollut toivelistallani. Olen miettinyt, onko kookoksen maku hallitsevaa, aiheuttaako kolesterolia ja käykö tämä edes mihin tahansa paistamiseen. Muutama tarkentava kysymys Ruohonjuuren asiakaspalveluun ja uskalsin ottaa tämän testaukseen. Onneksi! Onhan kylmäpuristettu neitsytkookosöljy terveyden ja kauneuden lähde!

Olen kuullut kookosöljystä pelkkää hyvää, joten siinä yksi syy miksi tuote kiinnosti. toinen syy on siinä, että tätä voi käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti! Kookosöljy on yksi kesto-suosikeista monissa luomu-keittiöissä. Se ei nosta kolesteroliarvoja. 


Cocovin kylmäpuristettu Luomu kookosöljy sopii leivontaan, pirtelöihin ja suklaan valmistamiseen. Kestää kuumentamisen, joten myös paistamiseen soveltuva tuote. Olenkin tykännyt paistaa broilerin lihan tässä öljyssä. Kookoksen tuoksu valtaa keittiön hetkessä, mutta tuoksu on voimakkaampaa, mitä maku. Tykkään kookoksesta, joten lirautankin kookosmaitoa monesti lisäksi ruokaan. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, jos tykkäät miedosta kookoksen mausta mieluummin. Ihan siltään kookosöljyssä paistettuna broikku sopii vaikkapa salaatteihin, ja antaa siinä kivan tropiikkisen vivahteen. 

Voit käyttää kookosöljyä myös leivällä levitteenä tai syödä sellaisenaan, suoraan purkista. Kuulostaa varmasti oudolta, sillä eihän margariiniakaan purkista suoraan syödä, mutta luettuani itsekin lauseen, jossa näin sanottiin, oli ihan pakko maistaa. NAM! Ihan kuin olisin kaivertanut kookosmaitoa suuhuni! Viileässä säilytettynä kookosöljy on kiinteää, huoneenlämmössä juoksevaa. Makuun koostumus ei vaikuta. 

Ulkoisesti käytettynä kookosöljyä on ihoöljynä käytettynä hyvä apu kuivalle iholle ja kookosöljystä saat myös tehokkaan deodorantin ja hiusnaamion tehtyä. Koska yksi purkki ei kauaa kestä jos sitä käytetään päivittäin ruuanlaitossa JA kauneudenhoidossa, suosittelenkin yhden purkin varaamaan keittiöön ja yhden kokonaan kylppärituotteiden valmistukseen tai ihan siltäänkin käytettäväksi. 
Itse tykkään sipaista Kookosöljyä käsiin ja jalkapohjiin suihkun jälkeen iltaisin. 

tuotteet:  Ruohonjuuri
taustalla itse tekemäni art journal-taulu

Kommentit

Kookosöljy on loistava tuote myös auringonoton jälkeen.
Rentoa iltaa!
Iloinen Kulkuri sanoi…
Kiitos tuote-esittelystä! Olen usein näitä tuotteita katsellut, ehkä innostun ostamaan!
Viltsu Mari sanoi…
Outi, eli kesän ehdoton namu siihenkin.
Viltsu Mari sanoi…
Iloinen kulkuri, suosittelen. Niin näitä kuin chiaakin.
Satu V sanoi…
Kookosöljy on ihan paras. Sopii niin moneen käyttötarkoitukseen.
Jaana H-V sanoi…
Kiitos tiedosta, en tiennyt että tuollaisiakin on olemassa. Kivaa päivän jatkoa sinulle!

KUUKAUDEN TOP 3

Hyvän mielen kortit + ARVONTA + ALEKOODI

Mitä sinä haluat elämältäsi?
Oletko onnellinen ja voitko henkisesti hyvin? 


Hyvän mielen kortit toimivat sekä yksistään että erinomaisesti hyvän mielen vuosi-kirjan kanssa. Hyvän mielen vuosi on inspiroiva tehtäväkirja, joka tarjoaa tehtäviä hyvän mielen taitojen harjoitteluun viikottain vuoden ajan. Korttien avulla voi harjoitella 53:a hyvän mielen taitoa, jotka esitellään Hyvän mielen taidot -kirjassa.

Vuodenkaan jälkeen kortit eivät todellakaan jouda roskiin, sillä näitä kortteja voi käyttää niin kauan, kuin vaan kortit ehjinä pysyvät. Ihan heti eivät piloille mene säilytysrasiassaan ja kevyen lakkapinnan ansiosta.Myös kirja kannattaa säilyttää ja hyödyntää uudestaan aina, kun haluat virkistää muistiasi kirjan aiheissa.


Maaretta Tukiaisen upeat ajatukset ja Krista Keltasen kuvitukset yhdessä luovat ihastuttavat, värikkäät ja isokokoiset hyvän mielen kortit. Kortit koostuvat tunnelmallisesta valokuvasta ja vahvistuslauseesta. Yksi pakka sisältää 53 korttia ja mukana on myös ohjekortt…

Syyskuun ARVONTA

Tässä se nyt on. Syyskuun arvonta. Montaa päivää ei arvonta kerkeä voimassa ollakaan, mutta kivahan se on välillä pitää pikaisempikin arvonta ja saada voittaja selville nopeaan. Palkinto on minun itseni ostama apteekista, joten sponsoreita tässä ei ole. Kerron silti tuotteesta hieman, jotta tiedät, mistä on kyse.
Se, miksi tämän tuotteen halusin palkinnoksi hankkia, johtaa juurensa omista kokemuksistani. Jos itse koen jonkun tuotteen tai asian hyväksi ja minua auttaneeksi, niin tokihan tahdon tarjota sinullekin mahdollisuuden tutustua sellaiseen.


Palkinto on täysikokoinen vaahtoamaton Salutem-hammastahna. Minulla on niin herkkä suu, etten tavallisia tahnoja voi käyttää laisinkaan, joten nämä vaahtoamattomat ovat tulleet tutuiksi. Nyt kun löytyi kotimainen tuote, oli pakko sitä testata ja sitten hommata palkinnoksikin yksi tuubi. Sinä voit siis olla pian se, jolle tämä lähtee!


Salutem-erikoishammastahna ei sisällä mitään ylimääräistä. Ei makuaineita, väriaineita, vaahtoa muosostavaa …

Keskimmäisen kutsu

Kesä on kaunista luontoaikaa, mutta niin on syksykin. Haaveilin kauan kunnollisesta järkkäristä, ja kun se vihdoin mahdollistui reilu vuosi sitten, olen innoissani ollut kuvaamassa luontoa ristiin rastiin. Tänä syksynä pakkasimme makuupussit, ruokatarvikkeet ja kameralaukun matkaan ja lähdimme kuvausmatkalle noin 100 kilometrin päähän järven rannalle, jossa tiesimme oleilevan ja asustelevan majavia, laulujoutsenia, kurkia, ilveksiä ja jopa karhujakin. Unohtamatta muitakaan luonnon asukkeja. Suurempiin petoihin emme törmänneet, onneksi, mutta lintuja ja erilaisia ötököitä senkin edestä tuli meitä vastaanottamaan ja majavathan ne pitivät meitä puuhakkaina patojensa kanssa. Nyt pääset katsomaan kuviani tältä Keskimmäisen kuvausreissulta.


Ihan ensimmäisenä meitä tervehti ovelan näköinen ruskea perhonen. Hyvin oli tuttavallista laatua eikä välittänyt laisinkaan siitä, että autosta purimme tavaramme mökkiin ja kuvasin häntä useammankin kuvan verran. Kyseessä on Pietaryrttisulkanen.


Sillat h…