Siirry pääsisältöön

Cocovin super-setti


Pitkä syksy ja talvi ajoivat kohti valottoman kauden väsymystä. Kun sen päälle kevätväsymys iski päälle, tuntui kuin olisin nahistuva naatti. Samaan aikaan muut väsyttävät asiat päälle ja yhä vaikeampaa oli päästä ylös sängystä tai pysyä virkeänä iltaan asti. Pelkkä vitamiinipurkki ei riittänyt virkistämään. Siksi kaipasin lisäbuustia oikeasta tehoaineesta, Cocovin Luomu maca-jauheesta. Macan on sanottu olevan tehokas piriste mm. urheilijoille, mutta myös lempeä nostattamaan peiton alle. Kuulostaa riittävän tehokkaalta nostaa myös minut peiton alta jalkeille. :D 


Maca on juures, joka kasvaa Perussa ja on korkeimmalla kasvava tunnettu ravintokasvi. Se on ollut  perulaisessa ruokavaliossa perustana iät ajat. Sillä on hieman mallasmainen maku, ja maca-jauheen voit  sekoittaa melkein minkä muun maun kanssa tahansa. Etenkin kaakaon kanssa sopii erinomaisesti. Voit sekoittaa sitä myös yhdessä kinuskinmakuisen lucuman kanssa - lucuma nimittäin peittää alleen macan maun lähes kokonaan.

Masterchef Vip-tuotteeksi valittu Lucumajauhe on makeutusaine, jota tehdään Perussa kasvavasta mangon tapaisesta trooppisesta hedelmästä. Sopii diabeetikoille ja kaikille, joille normaalin sokerin kalorit aiheuttavat päänvaivaa.

Inkojen kultana tunnettu lucuma täydentää ruokavaliota sisältämällä runsaasti B-vitamiineja, rautaa, kalsiumia, fosforia ja A-vitamiinin esiastetta beetakaroteenia.  


Viiliin, puuroon, smoothien tai jogurttiin ripoteltava maca on täyttä ravintoa. Se sisältää runsaasti aminohappoja, kalsiumia, rautaa ja vitamiineista mm. B1-, B2-, B12- ja C-vitamiineja. Käytin mm. luonnonjogurtin seassa chian siementen ja lucuman kanssa. Macaa 1tl -2rkl(Minä aloitin puolikkaalla tl ja olen nostanut annostusta pikkuhiljaa) ja lucumaa saman verran. Sekoita jauheet hyvin. 


Täyttävä ja piristävä välipala syntyy siis tästä: 

Pakurikahvi maidolla
Jogurtti chiansiemenillä, macalla ja lucumalla. 


Olen silminnähden energisempi ja pirteämpi aloitettuani ja jo tovin jatkettuani tätä kuuria. Chian siemenet loppuivat jo, mutta pelkkä maca ja lucuma ovat edelleen olleet riittävä piristeruiske arkeeni. Kahvin tarve on pysynyt kohtuudessa, 1-3 kupillista päivässä.

Ruohonjuuren verkkokaupasta löydät paljon muitakin laadukkaita Cocovin tuotteita. Niistä mainittakoon myös Kookosöljy.


Laadukas ja upea setti itselle tai lahjaksi. 
Ihan vain siksi, että arvostat itseäsi ja läheisiäsi. 


Cocovin kylmäpuristettu luomu kookosöljy on kauan ollut toivelistallani. Olen miettinyt, onko kookoksen maku hallitsevaa, aiheuttaako kolesterolia ja käykö tämä edes mihin tahansa paistamiseen. Muutama tarkentava kysymys Ruohonjuuren asiakaspalveluun ja uskalsin ottaa tämän testaukseen. Onneksi! Onhan kylmäpuristettu neitsytkookosöljy terveyden ja kauneuden lähde!

Olen kuullut kookosöljystä pelkkää hyvää, joten siinä yksi syy miksi tuote kiinnosti. toinen syy on siinä, että tätä voi käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti! Kookosöljy on yksi kesto-suosikeista monissa luomu-keittiöissä. Se ei nosta kolesteroliarvoja. 


Cocovin kylmäpuristettu Luomu kookosöljy sopii leivontaan, pirtelöihin ja suklaan valmistamiseen. Kestää kuumentamisen, joten myös paistamiseen soveltuva tuote. Olenkin tykännyt paistaa broilerin lihan tässä öljyssä. Kookoksen tuoksu valtaa keittiön hetkessä, mutta tuoksu on voimakkaampaa, mitä maku. Tykkään kookoksesta, joten lirautankin kookosmaitoa monesti lisäksi ruokaan. Se ei kuitenkaan ole välttämätöntä, jos tykkäät miedosta kookoksen mausta mieluummin. Ihan siltään kookosöljyssä paistettuna broikku sopii vaikkapa salaatteihin, ja antaa siinä kivan tropiikkisen vivahteen. 

Voit käyttää kookosöljyä myös leivällä levitteenä tai syödä sellaisenaan, suoraan purkista. Kuulostaa varmasti oudolta, sillä eihän margariiniakaan purkista suoraan syödä, mutta luettuani itsekin lauseen, jossa näin sanottiin, oli ihan pakko maistaa. NAM! Ihan kuin olisin kaivertanut kookosmaitoa suuhuni! Viileässä säilytettynä kookosöljy on kiinteää, huoneenlämmössä juoksevaa. Makuun koostumus ei vaikuta. 

Ulkoisesti käytettynä kookosöljyä on ihoöljynä käytettynä hyvä apu kuivalle iholle ja kookosöljystä saat myös tehokkaan deodorantin ja hiusnaamion tehtyä. Koska yksi purkki ei kauaa kestä jos sitä käytetään päivittäin ruuanlaitossa JA kauneudenhoidossa, suosittelenkin yhden purkin varaamaan keittiöön ja yhden kokonaan kylppärituotteiden valmistukseen tai ihan siltäänkin käytettäväksi. 
Itse tykkään sipaista Kookosöljyä käsiin ja jalkapohjiin suihkun jälkeen iltaisin. 

tuotteet:  Ruohonjuuri
taustalla itse tekemäni art journal-taulu

Kommentit

Kookosöljy on loistava tuote myös auringonoton jälkeen.
Rentoa iltaa!
Iloinen Kulkuri sanoi…
Kiitos tuote-esittelystä! Olen usein näitä tuotteita katsellut, ehkä innostun ostamaan!
Viltsu Mari sanoi…
Outi, eli kesän ehdoton namu siihenkin.
Viltsu Mari sanoi…
Iloinen kulkuri, suosittelen. Niin näitä kuin chiaakin.
Satu V sanoi…
Kookosöljy on ihan paras. Sopii niin moneen käyttötarkoitukseen.
Jaana H-V sanoi…
Kiitos tiedosta, en tiennyt että tuollaisiakin on olemassa. Kivaa päivän jatkoa sinulle!

KUUKAUDEN TOP 3

VUODEN 2016 PARAS LUONNONKOSMETIIKKA TUOTE ja ELÄINKOKEET

Paljon puhututtanut eläinkokeiden käyttäminen kosmetiikkateollisuudessa on ollut minulla mielen päällä taas jonkun aikaa. EU:ssa astui voimaan kosmetiikan ja hygieniatuotteiden koe-eläinkielto 3 vuotta sitten. Sitä ennen voimaan astunut direktiivi kielsi kosmetiikka- ja hygieniatuotteiden testaamisen eläimillä vuodesta 2009 alkaen. Kielto koski myös raaka-aineita ja esti EU:n ulkopuolella (esim. Kiina) eläinkokein testattujen kosmetiikkatuotteiden maahantuonnin EU:n alueelle.

Hyppäävällä pupulla merkitty tuote ei saa olla myynnissä Kiinassa, missä eläinkokeet ovat pakollisia kosmetiikalle (uudistuneen lakipykälän mukaan heinäkuusta 2014 alkaen shampoita ja hajuvesiä ei enää testata eläimillä.). Kosmetiikkateollisuuden tekemät eläinkokeet eivät ole ainoastaan eettisesti tuomittavia, vaan myös tarpeettomia ja kyseenalaisia. Eläintestit voidaankin korvata eläinkokeettomilla menetelmillä, jotka ovat usein eläinkokeita luotettavampia ja edullisempia.

Jos kiinnostuit aiheesta, löydät Animal…

Aurinko ja HeyDay Sunbeam

Aurinko on tähti, jota Maa kiertää. Aurinko syntyi vajaa 5 miljardia vuotta sitten. Auringonvalo on Suomessa kesällä merkittävin D-vitamiinin lähde ja lisäksi auringonvalo vaikuttaa pimeähormoni melatoniinin eritykseen, joka on suurimmillaan öisin ja talvisin. Melatoniinilla on unettava vaikutus, joten auringonvalon puute päiväsaikaan voi aiheuttaa väsymystä ja häiritä uni-valverytmiä. Luonnollisen valon puute voi myös aiheuttaa kaamosmasennusta. Noin vajaan 5 miljardin vuoden kuluttua auringon energia ehtyy ja aurinko katoaa kokonaan pois. Mutta mitä tehdä, jos meidän oma energia meinaa ehtyä pimeänä kautena eikä auringon energiasta ole tietoakaan?! 

Joku vastannee lähtevänsä etelään aurinkoon, jollekin energiaa tulee kirkasvalolla ja joku ottaa D-vitskut purkista. Kaikki ihan oikein! On myös huolehdittava siitä, että nautimme terveellisiä aterioita ja hellimme ja huolehdimme omasta hyvinvoinnistamme. Hemmottelua, nautintoa, iloa, hymy päivässä ja mitä ikinä keksitkään piristääksesi…

Joulukortti kääreestä kierrättäen

Kun kierrätys on sydämen asia, löytää mitä merkillisimmätkin asiat tiensä askarteluun mukaan. Tällä kertaa pysytään kuitenkin ihan perus kierrätyksessä ja sujautetaan suklaalevyn kääreestä pala korttiin. Lisäksi leimattua, leikattua, teipattua ja yhteen liimattua.Tämä kortti on tilaustyönä tehty.