Tulijaiseksi teelajitelma



Jos kysymme Googlelta, mitä askartelu on, se vastaa : 

-Askarteleminen on käsityön alalaji, jossa tehdään käsin useimmiten koriste-esineitä tai postikortteja. Käsitöistä askartelun erottaa yleensä askartelussa käytetyt helposti työstettävät materiaalit, kuten paperi, kartonki, liima tai silkkipaperi, sekä yksinkertaiset ja melko vaarattomat työvälineet. Askarteluvälineinä voidaan käyttää esimerkiksi kynää, saksia tai puikkoa.

Askartelua käytetään usein motoristen taitojen kehittämiseen kasvatuksen tai terapian yhteydessä. Työn vaatiman keskittymisen vuoksi se on suosittua myös mielenterveystyössä.

Vaativan askartelun yhteydessä puhutaan yleensä käsityöstä tai taidekäsityöstä.


Entäpä sitten tuunaus? Onko uudelleen työstämisestä mainintaa Googlessa?  Onpa hyvinkin. 

-Tuunaaminen. Valmiiden esineiden ja tekstiilien muokkaaminen itse siten, että vanhasta tai tavallisesta saadaan uutta ja yksilöllistä. Tuunaus on sitä, että turhille asioille keksitään käyttötarkoitus, vanhaa uudistetaan tai valmistetaan vanhoja tuotteita hyväksikäyttäen ja yhdistellen kokonaan uusi tuote. Kierrätys on tuunauksessa tärkeä lähtökohta.
"Vaatii pientä tuunausta".


Tänään esittelen tulijaislahjan tuunaamalla tehtynä. Tämä lahja meni pariskunnalle, jolla on jo kaikkea. He kuitenkin tykkäävät pussiteestä.  Aivan kuten mekin.


Meillä kotona oli sopivasti sen verran vajaa, sivulta avattava teepakkaus, että saatoin tyhjentää sen sisällön puiseen teelaatikkoon. Sen jälkeen tuunasin tämän tyhjän, pahvisen rasian talvisella teemalla. Kaikki materiaalit löytyivät kotoa. 

Oli kiire saada paketti kasaan, joten jouduin turvautumaan nopeisiin hätäratkaisuihin. JOS olisi ollut aikaa, olisin ihan ensimmäiseksi pohjamaalannut rasian. Eli kaikki kuvat ja tekstit piiloon. Aikaa ei tosiaan ollut tähän rasiaan, joten tärkeä pohjustusvaihe hypättiin yli. Luonnossa tekstit eivät ihan niin selvästi paistaneet läpi, mitä salamavalon loisteessa, mutta silti... 


Etsin lukuisten paperiteippieni joukosta sopivan, eli tarpeeksi leveän ja teemaltaan ystäväperheelle parhaimman washiteipin. Teipillä päällystin rasian kauttaaltaan. Sen jälkeen nopea etiketti rasian päälle.

 Tämä rasia sai nimekseen savolaisittain "täätee ahettu teelajitelma". Täyteen ahdettu rasia tästä tulikin, kun jokaista pussiteetä tuli 2kpl. En tajunnutkaan aiemmin, että meillä oli niin paljon erilaisia teelaatuja, ettei yksi rasia millään riittänyt tällaiseen projektiin. Siispä valitsin mahdollisimman erilaisia makuja sen mitä mahtui. Laitoin vielä silkkinauhan rusetille rasian päälle. 
Lahja oli valmis. 


Entä jos kiirettä ei olisi ollut? 

  • Pohjustus
  • Siistimpi jälki
  • Erivärinen nauha (sininen tai valkoinen)
  • Toisenlainen etiketti
Olen kuitenkin hurjan tyytyväinen tähän "alle 30 minuutissa valmista"-työhöni, kun huomioi aikaan mukaan tarvikkeiden etsimisen ja teepussien valikoimisen. Tässä kohtaa kiitin selkeitä säilytysratkaisuja. Sitä että tiesin suunnan mistä etsiä mitäkin. 




Kommentit

Waude miten ihana tuunausidea. Rakastan teetä ja erilaisia löytyy kaapistani. Olisikin kiva idea antaa teelajitelmia lahjaksi ja tuunata pakkaukset.
Enkuli, kiitos. Mikä sen kivompaa, kuin testata kymmenkunta eri teemakua. Toki kahvipaketinkin voi tuunata, mutta eri laatuja ei kannata sekoittaa.