Itsetehty leipä ohje
Pääsiäisenä söimme perinteisiä pääsiäisherkkuja ja itsetehtyä leipää marmorimunien kera. Nam.
Leipä on helppo leipoa itse. Jo lapsena sain pyöritellä oman kakaran leivinuuniin mummon pikku-apurina. Tuore leipä maistuu niin hyvälle, että haluan antaa sinullekin ohjeen, jolla valmistat itsellesi vaalean, rapeakuorisen kaura-vehnäleivän. Siispä ohje seuraavaksi.
RAPEA KAURA-VEHNÄLEIPÄ
Tarvikkeet:
5dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa tai ½ pkt tuorehiivaa
2,5dl kaurahiutaleita
2tl suolaa
1rkl sokeria
7-8dl vehnäjauhoja
Tee näin:
Liota hiiva veteen.
Laita kaikki aineet joukkoon ja vaivaa hetki.
Kohota noin 30 minuuttia.
Vaivaa ja leivo 2 leipää.
Kohota vielä 20 minuuttia.
Tee viillot leipiin, sivele kylmällä vedellä ja ripottele jauhoa päälle.
Paista 225°C noin 25 minuuttia.
Kommentit