Itsetehty leipä ohje



Pääsiäisenä söimme perinteisiä pääsiäisherkkuja ja itsetehtyä leipää marmorimunien kera. Nam. 
Leipä on helppo leipoa itse. Jo lapsena sain pyöritellä oman kakaran leivinuuniin mummon pikku-apurina.  Tuore leipä maistuu niin hyvälle, että haluan antaa sinullekin ohjeen, jolla valmistat itsellesi vaalean, rapeakuorisen kaura-vehnäleivän. Siispä ohje seuraavaksi. 




RAPEA KAURA-VEHNÄLEIPÄ

Tarvikkeet: 

5dl lämmintä vettä
1pss kuivahiivaa tai ½ pkt tuorehiivaa
2,5dl kaurahiutaleita 
2tl suolaa
1rkl sokeria
7-8dl vehnäjauhoja

Tee näin:

Liota hiiva veteen. 
Laita kaikki aineet joukkoon ja vaivaa hetki. 
Kohota noin 30 minuuttia. 
Vaivaa ja leivo 2 leipää. 
Kohota vielä 20 minuuttia.
Tee viillot leipiin, sivele kylmällä vedellä ja ripottele jauhoa päälle.  
Paista 225°C noin 25 minuuttia. 




Kommentit

Kiitos ohjeesta. Rakastan tuoretta itsetehtyä leipää <3
Viltsumari sanoi…
Kuin myös. Ihana tuoksu ja maku.