Hae tästä blogista

Ekosiivous lasten kanssaLasten kanssa puuhastelu on yleensäkin hauskaa ja erilaista. Samalla kun lapsi oppii tärkeitä taitoja, tulee kotityöt tehdyksi ja lapsen kanssa vietettyä arvokasta aikaa. Vuosienkin päästä voitte nauraa sitä, kuinka "me siivottiin leikkien olevamme Minecraft-supersankareita". Leikki saattaa siirtyä lapsenlapsillekin ja muodostua perinteeksi lapsikodeissa. 

Mitä lapset voivat tehdä ja voiko siivous olla ekologista ja turvallista? 

Lapsen ikä määrää kotitöiden laadun ja määrän. Alkuun siivous hidastuu,  kun seuraat ja korjaat lapsen työtä, muistutat siivoushetkestä tv.n sijaan jne. Eikä kotityöt aina edes innosta. Eihän ne innosta aina aikuistakaan. Puhtaassa kodissa palkkioksi saatu tv.n katselukin on mukavampaa. 

Erilaisiin pinttyneisiin tahroihin voi hyvinkin löytää kotoa ekologisia puhdistusaineita, kuten esim. etikka, sitruuna ja ruokasooda. Näillä kuuraat ja kiillotat niin kylppärin kuin keittiön ja lisäksi koti ja kodin tekstiilit tuoksuvat raikkailta. 

Mitä lapsi voi tehdä? 
Pienimmäiset voivat siivota lelut laatikkoon leikkien jälkeen. Isommilta onnistuu roskapussin vienti, oman huoneen siivous tai vaikkapa tiskikoneen tyhjennys. 


Oman huoneen pikkupöydän tai hyllyn voi lapsikin pyyhkiä äidin tai isän avustuksella. Pieni piirtäjä- Mestari on kenties sutannut tussilla pöytäänkin ja voidellut leivän ihan itse sormia ja pöytaa myöten. 


Pienemmistä lapsista moni rakastaa vesileikkejä. Astioiden käsintiskaus on hauskaa lasten kanssa. Pienikin lapsi osaa huuhdella muovikipot ja teräsastiat. Lapsi voi myös pyyhkiä vesipisarat tiskialtaan reunoilta. Sekin on kivaa kun on kunnolliset välineet. Muistan lapsuudestani kuinka tykkäsin "pestä" pienellä rätillä astioita. 


Etenkin nuorten suosioon nousi aiemmin lahjaksi ostamani moppitossut. Mitenkähän käy moppikäsineen kanssa? Meillä tällä pyyhitään mm. Nukkekodin laajat pinnat kuten katto ja lattiat sekä seinät ja hyllytilat. Oman kodinkin siivouksessa näppärää on laittaa moppi käteen ja suitsait putsata tahrat tai pöly pois. 


Mites, voisikohan tämä toimia puutarhakalusteiden kanssa tai leikkimökissä? Minä en voi sitä testata mutta niin näkisin nämä lasten ja teinien (-kin) käsissä pihalla. 


Tarkkoihin ja ahtaisiin puhdistuskohteisiin on Taikasienelläkin vaikea päästä mutta siihenkin on nyt ratkaisu. Nimittäin uutuus Taikasieni! Uutuustuote Taikasieni Tahranpoisto Arkki-pakkaus sisältää  12kpl ohuita taikasieni-arkkeja, joita voi käyttää ihan samoin kuin ikonista Taikasientäkin, mutta arkki taittuu esim. Pinnojen väliin, saranoiden ympärille, mikroaaltouunin sisä- ja ulkopinnoille, kaukosäätimet ja laskimet, syöttötuolin kiemurat, lattiakaivon kannen urat jne ja myötäilee puhdistettavan pinnan muotoja ja puhdistaa tehokkaasti vaikeatkin raot, nurkat, uurteet, kolot ja saumat muistakin sisä- ja ulkotilojen esineistä moottoripyöristä sukkapuikkoihin. Tykkään siitä, että tosiaan pakkaus sisältää sen 12 kpl joten voin puunata ja tarvittaessa heittää liinan roskiin  ja silti on uusia paketissa. Tai yksi liina keittiöön, yksi isälle autohommiin ja yksi pojan moporemppaan, yksi tytön projektiin. Yhä jää liinoja jäljelle.  


Huomioi kuitenkin, että Taikasienet ovat tehoputsareita, joten ammattikäytössä käytä siivouskasineitä ettet kuivata käsiäsi liikaa ja kotona testaa ensin pienelle alueelle, soveltuuko Liina sille pinnalle. Esim. Lakka irtoaa lattiasta, maali saattaa irrota seinältä jne. Toimii hyvin esim. Nykyaikaisilla tiskipöydillä, kaakeleilla, hanoilla, lasi- ja  kivipinnoilla jne. 


Siivouksessa Akton Taikasieni-tuotteet ja muutkin Akron siivoustuotteet ovat suosikkejani niiden tehon ja helppouden sekä kotimaisuuden vuoksi. 


Olisinpa tiennyt tämän silloin jo, kun poikani oli pieni. Olisimme siivouksessakin leikkineet jotain Runescape - leikkiä. Leikin varjolla kaikki on hauskempaa. Toisaalta Runeilimme metsässä ja siivous oli sitten perinteiset pyyntö-lahjonta-kiristys-metodia. Hih. Vaan minkähänlaiset metodit meidän viidakossa pätevät?? (Kts. Kuva)


Akron siivoustuotteita on saatavilla S-Ryhmän, Keskon ja Tokmannin myymälöistä koko Suomen alueella. Niitä myyvät mm. K-Citymarket, Prisma, K-Supermarket, Sale, K-Market, ABC, Alepa, Kodinterra, Kärkkäinen, Etola, Stockmann, K-Rauta, S-Rauta, RTV, Mini-Mani, Saiturinpörssi ja monet muut jälleenmyyjät. Jälleenmyyntiliikkeitä on noin 2000, ja tuotevalikoimat vaihtelevat liikkeittäin. Voit tilata tuotteita myös K-Ruoka, S-kaupat ja Tokmannin verkkokaupoista TAI suoraan Akrolta


Postaus ei ole yhteistyöpostaus! 2 kommenttia:

  1. Innostavia siivousvälineitä! Tuollainen moppitassu on hyvä ja lystikäs. Ja taikasieni-liina on näistä minun suosikki siivousväline.

    VastaaPoista
  2. Vaikea niistä on suosikkia sanoa, mutta tuo uutuus Taikasieniliina on mainio.

    VastaaPoista

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Kuopio, Suomi Finland

Kuopio on kotini. En voisi kuvitella asuvani jossain muualla, pienessä tai suuren suuressa kylässä tai kaupungissa tällä hetkellä, jos kosk...