Pusupullat
Valmistusohje
5 dl vettä tai maitoa
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 dl sokeria
50 g hiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
1 kg vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
1 kananmuna voiteluun
täyte:
uuninkestävää omena- tai vadelmahilloa tai -marmeladia
koristeluun:
sulatettua voita ja sokeria tai
vettä, tomusokeria ja kakunkoristeita
Tee näin:
Valmista taikina tavallisen pullataikinan tapaan. Leivo taikinasta pikkupullia ja kohota ne. Kauli tai taputtele pullat soikioiksi ja laita lusikallinen hilloa tai marmeladia päälle ja taita soikio kaksin kerroin. Ummista leivonnaiset lautasen reunalla painamalla noin 1 cm reunasta. Anna kohota.
Voitele kananmunalla ja paista uunissa 225°C:ssa 10–12 minuuttia.
”Pusuhuulten” on tarkoitus hieman avautua uunissa.
Koristele pusut kastamalla reunat ensin voisulaan ja sitten hienoon sokeriin.
Kommentit