Hae tästä blogista

Joulukalenteri 2021

Ihan äsken oli kesä ja nyt ollaan jo joulumietteissä. Miten aika rientää nykyisin näin nopeasti?! Paljon nopeammin, minun mielestäni, kuin aiemmin. Mutta totta se on. Joulukuu on huomenna ja joulukin on kohta ovella. Siispä on aika paljastaa tämän vuoden Inspis-joulukalenteri. 


Tänä vuonna avaamme blogissani Hidasta elämää -sivuston kautta saamani 
Kiitollisuusjoulukalenterin   luukkuja sekä avustajani kanssa yhdessä tehdyn tavarakalenterin luukkuja. Osa tavaroista on askarteluun liittyvää ja osa mineilyyn. 

Hidasta elämää on  kokonaisvaltaisen  hyvinvoinnin media, ja ehdottomasti yksi minun suosikki verkkopuodeista. Rakastan niitä self-help kirjoja ja hurmaavia korttipakkoja. On siis suuri ilo saada julkaista heidän joulukalenterista luukku joka päivä aattoon asti. Ja Instagramissa on joka päivälle päivän kortti Jouluun asti. 

Kuva: https://hidastaelamaa.fi

Mitä on odotettavissa? 

Kuten kalenterin nimikin kertoo, kyseessä on ihastuttava joulukalenteri, jonka teemana on kiitollisuus.  Kiitollisuusjoulukalenteri auttaa keskittymään kaikkeen siihen hyvään, mitä elämässä jo on. Mikä voisikaan olla Jouluun parempi teema, kuin kiitollisuus!? 

Kuva: https://hidastaelamaa.fi

Kiitollisuusjoulukalenterin luukut sisältävät sekä viestin, että tarroja. Näet blogissa minkälaisia ajatuksia luukkuihin on kätketty ja halutessasi voit joko nauttia kanssani päivittäisistä kiitollisuuden aiheista siltään tai voit kirjoittaa kalenterin luukkujen avulla halutessasi myös kiitollisuuspäiväkirjaa. Tätä varten tarvitset vain hyvän kynän ja päiväkirjan tai vihkon. 


Tuunaa aamukampa 

Kaikista taidoistamme juuri kiitollisuus lisää hyvinvointia ja onnellisuutta. Kun kiinnität tietoisesti huomiota hyvään, alat nähdä enemmän kiitollisuuden aiheita ympärilläsi. Tästä syystä kiitollisuusjoulukalenteri on mitä mainioin tuote joulun ajalle, tai osta vaikka jemmaan ja tuunaa tästä kiitollisuusaamukampa syntymäpäivää odottamaan, eläkkeelle jäämistä odotellessa tai vaikka tulijaisiksi. Kuvitus sopii mielestäni muulloinkin esillä pitoon, sillä joulupukkeja ja tonttuja tässä ei ole. Koristele vaikka ihanalla pitsillä yläreunaan ja taakse kaunis yksivärinen tai kuvioitu paperi. 


Negatiiviset asiat myös helposti paisuvat päässä suuremmiksi kuin ovat. Siksi tietoinen kiitollisuus on tärkeää.Negatiiviset asiat myös helposti paisuvat päässä suuremmiksi kuin ovat. Siksi tietoinen kiitollisuus on tärkeää.oulukalwnteri

Ohje kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittamiseen

Voit käyttää esim. Vihkoa tai valmista Hidasta elämää-Kiitollisuuspäiväkirjaa. Tarkoituksena olisi saada sinut oivaltamaan arjen keskellä kiitollisuudenaiheita. Saada kiinnittämään huomion niihin asioihin, jotka ovat hyvin tässä hetkessä. 

Kun joulukalenterin luukku avautuu ja päivän teksti paljastuu, tehtävänäsi on kirjoittaa 5–10 minuuttia aiheesta. Älä kiirehdi vaan mieti jokaisen kiitollisuuden aiheen kohdalla, miksi olet siitä kiitollinen. Huomaa iloiset yllätykset. Mitä odottamatonta tapahtui tänään? Mikä pelkäämäsi asia jäi tapahtumatta? Ajattele päivän aikana kokemiasi asioita lahjoina, jotka sinulle on annettu. Ajattele ihmisiä joille ja joista olet kiitollinen. Mieti mitä he ovat tuoneet elämääsi? Kirjaa ylös sellaisia asioita elämästäsi, joita pidät helposti itsestäänselvyyksinä. Mieti ja tutkiskele aiheita hetki. Saman kiitollisuuden aiheen voi kirjata ylös vaikka joka päivä, mutta laajenna ja syvennä teemaa päivä päivältä ja kirjaa ylös yksityiskohtia siitä. Älä ajattele kiitollisuudella pelkästään heitä, jotka ovat auttaneet sinua vaan myös heitä, joilta läheisesi ovat saaneet apua. Laajenna näin kiitollisuuden kehää. Muista olla kiitollinen myös negatiivisista asioista, jotka onnistuit välttämään. Tai mieti, voisiko niistäkin oppia jotain ja täten löytää kiitoksen aiheen. 

  • Kirjoita usein ja säännöllisesti
  • Etsi sinulle sopivin väline esim. Puhelin, kynä ja vihko, tietokone... 
  • Mitkä asiat ovat itsestäänselvyys sinulle?
  • Huomaa kielteiset asiat, jotka eivät toteutuneetkaan
  • Ole kiitollinen myös läheistesi kohtaamasta hyvästä


Kiitollisuuspäiväkirjassa on merkitystä sillä, että todella tunnet kiitollisuuden. Päiväkirjaa on hyvä pitää silloinkin, kun päivä on ollut täys floppi.  Silloin kannattaa miettiä omaa elämää, ihmisiä ympärillä ja yleisesti sitä, mitä näet ympärilläsi. Jokaiselta löytyy jotain, josta tuntea kiitollisuutta. Esim. Kivuttomuus, kaunis lumisade, ajallaan tullut posti, se ettet hermostunut asiasta... 
Voit aloittaa päivittäisen kirjoittamisen esim. Näin: ”Tänään olen kiitollinen…”. 

Haastan sinut kokeilemaan  kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittamista vähintään  jouluaattoon saakka. Suosittelen kirjoittamaan iltaisin, jotta myös unenlaatusi paranee. Julkaisen kalenterikuvat päivän mittaan. Olisi kiva kuulla täällä blogini kommenteissa kuinka sinulla päiväkirjan pito lähtee käyntiin ja kuinka se sujuu jatkossa. 

Kiitollista Joulua! 

XOXO 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Sitku-Isistä to doksi

Karantteenitehtäviin oivallinen postaus. Tämä jokaisen kannattaa tehdä nyt. Ei sitku sinulla olisi sellainen fiilis. Laitamme sinun sitku-is...