Hae tästä blogista

ARVONTA +Kiitollisuus

Arvonta yhteistyössä Hidasta elämää kanssa.


Sinulla on mahdollisuus voittaa joulukalenteri täynnä kiitollisuutta. Saat nyt myös lukea, miten saat lisää kiitollisuuden aiheita ja mitä kiitollisuus tuokaan tullessaan. 

Oletko sinä kiitollinen? 
Tai mistä olet ja mistä voisit olla kiitollisempikin?
Mitä realistista  vaadittaisiin siihen, että olisit kiitollisempi tulevaisuudessa?

Liian usein kuulee sanottavan, ettei tässä elämässä voi kiitollinen olla mistään.  Korona ja kaikki. Liian usein kuulee senkin, että kiitollisuus löytyy vasta, kun sairastuu vakavasti, vammautuu tai joutuu jonkin muun suuren kriisin keskelle. Minun tekisi mieli huutaa niin suureen megafoniin, että koko universumi kuulee. Ai mitäkö huutaisin? Kaikilla kielillä, niinkuin paavi sanoo "Hyvää Joulua" joulupuheessaan, minä huutaisin; 

"Ole nyt kiitollinen, kun vielä voit elää täyttä elämää! Älä kadehdi tai ole mustasukkainen toisten onnesta. Tee asioita jotka lisäävät juuri sinun kiitollisuuttasi itseäsi, kanssaeläjiä, elämää tai vaikka Jumalaa kohtaan. Elä ja tule kiitolliseksi ".

Mutta sellainen megafoniin pauhaaminen ei auttaisi ketään. Kyllähän jokainen sen on kuullut ennenkin, että kiitollinen tulee olla. 


Mitä kiitollisuus on?

Kiitollisuuden ja tietoisen läsnäolon voisi oikeastaan niputtaa yhteen. Onhan kiitollisuus tunne ja tapa tarkastella elämää, ihmisiä tunnetiloja ja tapahtumia jne. Kiitollisuus on sitä, että elämme tässä hetkessä ja arvostamme sitä mitä meillä on. 

Kuten tuolla alussa kirjoitin, jotkut löytävät kiitollisuuden vasta kriisin kohdattuaan. Tätä sanotaan epävirallisesti ”posttraumaattiseksi kasvuksi”. Kyseessä on siis myönteinen henkinen kehittyminen kriisin jälkeen. Tässä kasvussa kiitollisuudella on osansa. Kiitollisuuden voi liittää myös iloon ja sen tuntemiseen. 
Oletko huomannut omalta kohdaltasi iloitessasi olevasi kiitollinenkin? 


Kellä onni on, sen piilottakoon

Pyh,  sanon minä. Tokihan olen itsekin kokenut sen, kuinka jotkut ovat kateuksissaan alkaneet kiukuttelemaan, jos jotain hyvää on elämääni tullut. Alussa se sattui ja vaikenin. Sellainen elämän hyssyttely toi apeutta, apaattisuutta, ilo hiipui. Sitten ymmärsin jotain. Toisten ongelmat eivät ole minun ongelmia.  Jos joku toinen ei edes yritä löytää elämäänsä iloa ja hyvää, se on hänen valinta. Minun ei pidä sen vuoksi heittää omaa elämääni hukkaan. 

On ihan oikein olla kiitollinen siitä, että on terve tai että tilillä on katetta. Se ei ole pois keneltäkään toiselta. On ihan oikein ajatella, että olen onnekas. On ihan oikein ostaa jotain kivaa itsellekin. Ei vain toisille. Ota kaikki irti siitä mikä tulee, sillä usko pois, kyllä sitäkin on vielä, mikä menee. Ota kaikki irti kohdallesi osuneesta onnesta, saamistasi lahjoista ja ilon hetkistä.  Ole kiitollinen elämälle elämästä. 

Positiivisuus vastaa positiviisuudella, negatiivisuus vastaa negatiivisuudella.
Innostus vastaa innostuksella. 
Kiitollisuus vastaa kiitollisuudella, kiittämättömyys vastaa kiittämättömyydellä.
Saat sitä, mitä itse annat.

Kuva: Hidasta elämää-sivustolta

Miten kiitollisuutta voi lisätä

1. Kiitollisuuspäiväkirja on myönteisen ajattelun harjoitusväline. Sen vaikutus perustuu myönteisiin muistoihin ja se suuntaa huomion pois pettymyksistä sekä epäonnistumisista. 

Pidä päiväkirjaa asioista, joista olet elämässäsi kiitollinen. Tee seuraavan ohjeen mukainen merkintä päiväkirjaasi joka sunnuntai-ilta kymmenen (10) viikon ajan:

"Elämässämme on monia asioita, pieniä ja suuria, joista voisimme olla kiitollisia. Mieti kuluneen viikon tapahtumia ja kirjoita päiväkirjaasi viisi asiaa, joista olet kiitollinen."

2. Kiitollisuuskirje osoittaa toiselle ihmiselle kiitollisuutta. Se vähentää yksinäisyyden kokemusta ja syventää ihmissuhteita.

Elämässäsi on ollut henkilöitä, jotka ovat vaikuttaneet elämänkulkuusi ja elämänlaatuusi teoin, läsnäololla tai uskoa ja toivoa luomalla. Tietävätkö he sen?

Kysy itseltäsi, kenelle voisit kirjoittaa kiitollisuuskirjeen ja ketä haluaisit kiittää?

Kerro kirjeessä konkreettisesti ne asiat, joissa hän on sinua auttanut. Lisäksi voit kirjoittaa, kuinka kiitollinen hänelle olet, sekä sen, että arvostat hänen tekojaan. Kirjeen kirjoitettuasi anna kirje hänelle. Kirjeen sanoma välittyy parhaiten kasvokkain, ääneen luettuna. Mikäli se ei ole syystä tai toisesta mahdollista, voit lukea kirjeen esimerkiksi puhelimessa, kuvallisen etäyhteyden välityksellä tai postittaa. 

3. Kiitä kohdatessasi muita ystävälliseen sävyyn. Kiitoksen antamista ei pidä pihdata, sillä kyse on toisen ihmisyyden tunnustamisesta ja sen arvostamisesta, mitä hän tekee.

3. Aloita tai lopeta päiväsi kiitollisena. Tämä on yksi tärkeimmistä keinoistani ylläpitää korkealla positiivista energioiden värähtelyäni. Sinäkin saat värähtelytajuuttasi nostettua, kun muistat kiitollisuuden merkityksen ja erityisesti olla kiitollinen. Lopulta tiedostat, että sinä itse oletkin se upea tunne ja voima, jonka saat kiittäessäsi muita. Näin ollen ymmärrät myös, että oletkin kiitollinen itsellesi. Tätä seuraa itsesi rakastamisen oivaltaminen.

Aloita tai/ja lopeta päiväsi miettimällä 1-5 asiaa, mistä tänään voit olla kiitollinen. Voit myös miettiä niin, mistä haluat kiittää itseäsi juuri tänään. Tai Kiitä aamulla itseäsi ja illalla mietit päivää ja kiitollisuuden aiheita. Muistithan kiittää myös perhettäsi tai ystäviäsi päivän mittaan!? 

4. Kiitollisuuspurkki kerää sisäänsä kiitollisuuden aiheita, joita voi myöhemmin muistella hymyssä suin. 

Ota puhdas, tyhjä purkki kiitollisuuspurkiksesi. Voit halutessasi koristella sen kauniisti tai jättää sen sellaiseksi, kuin se on. Purkki voi olla lasipurkki tai vaikkapa vanha kahvipurkki tai aarrearkku. Kunhan se on riittävän suuri täytettäväksi. Minulla on ollut kiitollisuuspurkkina uusiokäytössä  joulusinappipurkki, ateriakastikepurkki, suklaakonvehtirasia... 

Kirjoita yksi kiitollisuuden aihe paperilapulle, taittele lappu ja laita se kiitollisuuspurkkiin. Voit tehdä näin päivittäin tai viikottain. 
Kun purkki on täynnä tai kun tarvitset hyvän mielen buustausta, voit ottaa lapun tai useamman ja lukea sen. Esim. Vuoden päästä et enää muista kaikkea ilman muistutusta, joten purkissa sinulla on monta ihanaa muistilappua. 

Vinkki: Aloita uusi kiitollisuuspurkki esim. Jouluna tai syntymäpäivänäsi. Kun vuosi on kulunut, voit aloittaa uuteen purkkiin uuden keräilyn ja vanhasta purkista lukea yhden lapun päivässä. Laita luetut laput syrjään, jottei ne mene lukemattomien kanssa sekaisin. Näin sinulla on hauska "vuosikampa" kiitollisuutta. 


Hidasta elämää on Suomen suurin kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin media, jonka sisällön tuottajina toimivat asiantuntijat ja bloggarit.  Hidasta elämää sai alkunsa Facebookista vuonna 2007. Artikkeleiden, blogien ja muiden tekstien lisäksi Hidasta elämää -medioissa voit osallistua hyvinvoinnin verkkokursseille ja jakaa kokemuksia somekanavissa. Hidasta elämää -uutiskirje ilmestyy viikottain tilaajille ilmaiseksi meilillä. Hidasta elämää tuottaa myös hyvinvointia lisääviä tuotteita, joita voi shoppailla Hidasta elämää -puodista. Löydät kaiken tämän klikkaamalla tästä .  


Hidasta elämää antoi Kiitollisuusjoulukalenterin arvottavaksi kahdelle onnekkaalle voittajalle, sekä minulle oman kappaleeni. Alempana kalenteri eri sävyjä vasten, joten voit vertailla, kuinka ihana tuo olisi just sinun seinälläsi tai piirongin päällä.  Kokoahan tuolla on, joten ihan ei a4-kuoreen mahdu, mutta äläpä huoli siitä. Maksan kyllä postituksen. Olen voittajiin yhteydessä arvonnan jälkeen,  niin saan osoitteet ja laitan kalenterit vielä ennen joulukuuta sinulle. 


Minkälainen joulukalenteri on kyseessä? 

Kiitollisuusjoulukalenteri auttaa keskittymään kaikkeen siihen hyvän, mitä elämässä jo on. Voit kirjoittaa kalenterin avulla halutessasi myös kiitollisuuspäiväkirjaa. Anna kiitollisuuden johdattaa sinut tänä vuonna joulun ja elämän taian ääreen. Luukut sisältävät sekä viestin että tarroja. 

Jos kiinnostuit, ja haluat varmistaa tämän ihanuuden itsellesi, voit tilata Kiitollisuusjoulukalenterin 
TÄÄLTÄ . (klikkaa)


Haluatko voittomahdollisuuden? 
Arvonta pitää sisällään todellakin 2 voittajaa. Kumpikin saa yhden kiitollisuusjoulukalenterin. 
Arvontaan ei ole muut osallisena, kuin minä sekä palkinnot jo luovuttanut Hidasta elämää-verkkosivusto. Arvonta-aika on 02.11.2021- 07.11.2021. Eli kuluvan viikon loppuun. Arvon palkinnot heti alkuviikosta ja julkaisen voittajat blogissa tiistaina 09.11.2021
Voitot lähetetään vain Suomen mantereella sijaitsevaan osoitteeseen. 

KÄY KATSOMASSA OLETKO VOITTAJA!

NÄIN OSALLISTUT:

-Halutessasi pysyä ajantasalla, liity lukijaksi sivupalkissa olevan lukijat-laatikon ohjeiden mukaan. 
-kommentoi tätä postausta
-Jaa, jos haluat kavereidesikin voivan osallistua kiitollisuuden arvontaan. 
-Tule tarkistamaan oletko voittaja 

Ja hei!!
Löydät myös muita ihania kiitollisuustuotteita Hidasta elämää-puodista klikkaamalla haluamaasi tuotteen nimeä: 

Mitä paremmin pysyt kiitollisuuden tilassa ja keskityt kaikkeen, mikä on hyvin, sitä voimakkaammaksi suhteesi alkuenergiaan muodostuu. Sitä nopeammin ja vaivattomammin pystyt manifestoimaan näkymättömiä asioita todellisuuteesi.” 
– Jen Sincero


Postaus sisältää suosittelulinkkejä. Linkin klikkaamisesta ei tule sinulle menoja, eikä minulle tuloja. Voit kaikessa rauhassa vierailla sivulla ja miettiä ostopäätöstäsi niin pitkään kuin haluat. 

20 kommenttia:

 1. Tiina kinn.tii@gmail.com2. marraskuuta 2021 klo 3.18

  Kiitollisuuden aiheita löytyy tosiaan elämästä paljon,kun vain avaa silmiä huomaamaan ne.

  Osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Kuinka kiitollisia voimme ollakaan näkökyvystä, siitä ettei meitä ympärileikata, että on toimiva netti...

   Poista
 2. Oi että tämä olisi hieno kalenteri esimiehelle lahjaksi! Kiitollisuudesta puhutaan paljon töissä päivittäin. Onpa hienoa, että aiheesta on tehty kalenteri!
  T. Niina

  VastaaPoista
 3. Olen paljosta kiitollinen ja kaikki ei aina ole kiitoksen arvoisia mutta silti olen kiitollinen tästä elämästä.
  henna.holappa1@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo. Eihän kaikesta tarvitse kiitollinen olla, vaikka murheetkin kasvattavat meitä. Kyllä niitä ihaniakin asioita riittää varmasti. Kivaa päivää sinulle.

   Poista
 4. Vietämme 40 vuotis hääpäivää 8.11 ,olen kiitollinen näistä yhdessä vietetyistä päivistä. Osallistun mielellään arvontaan,kalenteri näyttää mielenkiintoiselta.
  tyttiklemetti@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho. Onnea rubiinihääpäivän johdosta! Ihana uutinen. Olkaa ylpeitä ja kiitollisia toisistanne, rakastakaa toisianne ja riidelkää hellästi toista kunnioittaen. sopikaa anteeksi pyytäen ja - antaen.

   Poista
 5. Kunpa muistaisimme olla kiitollisia kaikista pienistä hyvistä hetkistä joita koemme. Ollaan kiitollisia että hengitämme,elämme..vaikka välillä elämä on hankalaa/vaikeaa. Kiitos tästä päivästä mitä saan kokea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mitenkaunis viesti. Kiitos. :) Harmi kun nimimerkki puuttuu. Toivottavasti käyt vielä kertomassa nimimerkkisikin.

   Poista
 6. Arjessa on valtavasti hyvää! Se, että hipsuttelet aamulla keittiöön ja laitat kahvia koneeseen... sain tästä taas muistutuksen, kun yhtenä aamuna äkillinen ja raju selkäkipu pisti kuvaannollisesti polvilleen. Kirjaimellisesti ei ollut kyykistelyä mihinkään suuntaan vaan joten kuten sängylle rähmälleen ja mahdollisimman liikkumatta. Hyvä muistutus siitä, että pelkkä villasukkien veto jalkaan ei olekaan aina ja kaikille itsestäänselvyys.

  Olen kiitollinen läheisistä, huomaavaisesta työkaverista, ruusuista keittiön pöydällä (ovat niin kauniita!). Pikkuhiljaa yhä enemmän kiitollinen myös siitä, että omia virheitään voi katsoa armollisemmin ja lopettaa itsensä syyttämisen ja mollaamisen.

  Elämä on lahjaa!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Pystyn hyvin samaistumaan tuohon kaikkeen. Toivottavasti sinun selkä ei kovin usein kiukkua.

   Poista
 7. Olen kiitollinen niin monista asioista- tää kalenteri tuntuu tosi kivalta

  VastaaPoista
 8. Olen miettinyt paljon juuri näitä asioita. Varsinkin tuo "Kellä onni on, sen piilottakoon" kolahti. Itse hehkutin onnea ystävälleni, joka osoittautui petolliseksi. Siitä olen kiitollinen, että huomasin ajoissa. Osaan olla kiitollinen kaikesta mitä minulla on tänään. Olen kantapään kautta oppinut asioita. Aina ei muista olla kiitollinen, vaan pitää asioita itsestäänselvyyksinä. Nm. Matilde

  VastaaPoista
 9. Olen kiitollinen monesta asiasta. Perhe etusijalla. -Pirjo H.-

  VastaaPoista
 10. Ihana Joulukalenteri. Mukana arvonnassa.
  -Iidaemily-

  VastaaPoista
 11. Olen kiitollinen, että oma eikä miehen sairaus ei ole pahentunut, mutta eihän sitä koskaan tiedä... Ollaan kuitenkin suht'koht' pystyviä liikkumaan ja asumaan ja olemaan kotona <3

  VastaaPoista
 12. Olen paljosta kiitollinen ja siksi kiitän rukouksissanikin joka ilta tästä onnesta joka nyt on.
  -Airi-

  VastaaPoista
 13. Kiitollisuus on vaikea laji, jossa onneksi voi tulla todella hyväksi ihan kuka vaan treenaamalla :)
  -Suvi T-

  VastaaPoista

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Hyvinvointia joulukalenterista: Henkinen haastatteluni

"Se resonoi kauniisti sydämessä ja koskettaa lujasti sieluun. Silloin tiedän tulleeni kotiin..".  Kun avaan netin ja kirjaudun sis...