Hae tästä blogista

Floristin kukkastudio

Olimme jokin aika sitten  kaupungilla Murusen kanssa. Olimme lähdössä jo pois päin, kun Murunen halusi käydä vielä yhdessä liikkeessä. Minä jäin siksi aikaa käytävälle odottamaan. Katselin ympärilleni ja näin kukkakaupan. Mietin, etten todellakaan halua viettää aikaa jossain pienessä kukkakaupassa, sillä sellaiseen mennään ostoaikeissa, eikä hengailemaan. Eri asia ne isot kukkakauppaketjut, joissa valtavat ruukkukukat ja koriste-esineet suorastaan vaativat yleisöä paikalle leveille kujilleen. Nyt kuitenkin ensisilmäyksellä tämä kukkakauppa näytti olevan ihan tavallinen pienempi kukkakauppa. 


Murunen viipyi asioillaan joten tulin vilkaisseeksi tähän kukkakaupan suuntaankin uudestaan. Uteliaisuus otti vallan, sillä onhan siellä muutakin, kuin leikkokukkia. Niinpä menin lähemmäs. Myönnettäköön etten ole pyörätuolilla liikkuessani omimmillani joten hirvitti ajatella norsua posliinikaupassa. Ystävällinen myyjä tuli kuitenkin paikalle ja siirsi kukkia sen verran, että pääsin kelaamaan sisään Floristin kukkastudiolle. Hämmästyin täysin! 


Ihan ensimmäiseksi vastaani tuli upeat ruukkukukat ja houkutteleva lasivitriini täynnä valkoisia enkeleitä ja vauvalahjoja. Upeat unisiepparit saivat katseeni pysähtymään. Vaikka meillä onkin entuudestaankin siepparit niin unille kuin auringon säteillekin, kuinka voisin vastustaa kissasiepparia?! En mitenkään. Nyt meillä on kissoillakin kauniit unet. 


Siinä vaiheessa kun vielä katselin lasivitriinin enkeleitä, myyjä kertoi että heillä kaikki kukat ovat silkkikukkia. Katsoin myyjää ja kukkia vuoronperään hölmistynyt ilme kasvoillani. Kyllä. Kaikki kukat ovat tekokukkua. Aivan käsittämättömän kauniita ja aidon näköisiä silkkikukkia. Minä en vieläkään erottanut tekokukiksi vaikka myyjä niin vakuutti. Vasta lähitarkastelu ja koskettelu sai minut uskomaan kuulemani todeksi. 


Floristin kukkastudio on silkkikukkien erikoisliike. Se sijaitsee Kuopion keskustassa, H-tavaratalossa katutasossa, Kauppakatu 32-34.  Floristin kukkastudiolta saa tilattua myös  monipuolisesti ja ammattitaidolla erilaiset silkkikukista tehdyt pöytä-asetelmat, kimput, morsiuskimput, tilakoristelut sekä ovi- ja seinäkoristeet. Kukat vaihtuvat vuodenaikojen mukaan, joten valikoima vaihtuu parahiksi olipa tarve jouluasetelmalle tai äitienpäivän kukkasille. 


Aukioloajat: ma – pe 10.00 – 17.00 La 10.00 – 14.00
Floristin kukkakaupasta tehdään myös koti-ja toimistokäyntejä sopimuksen mukaan. 


Minä olen haaveillut kirsikkapuun kukkivista oksista, mutten ole löytänyt mieleisiä oksia. Joko ovat olleet liian harvakukkaisia, liian muovia tai liian kalliita. Nyt kuitenkin löysin Floristin kukkastudiolta 5 eurolla tuuheampia ja aidoimpia oksia mitä saatan tekokukkasilta odottaa. Niinpä kolme oksaa oli must have- listallani eli pakko saada. Mikään aiemmin näkemäni oksa ei olisi kolmen oksan kimppuna ollut riittävän kaunis. Valitsin valkoisista ja vaaleanpunaisista kirsikankukista vaaleanpunaiset, joista tykkään eniten. 


Hinta-laatu Floristin kukkastudiossa on kohdallaan. Tuotteet ovat laadukkaita ja kohtuuhintaisia. Myös tilaustöissä. Ihastuin niin kovin sekä liikkeeseen sisältöineen, silkkikukkiin että myyjättären lempeään asenteeseen ja iloisuuteen, että tästä tuli minun yksi suosikeistani. Huokailin ihastuksesta useaan kertaan ja sanoin ääneenkin, että tämä studio on juuri sellainen, minkä olisin itsekin omistanut ennemmin tai myöhemmin, jos elämäni olisi kulkenut toisin. Suuri haaveenihan oli oma pieni puoti, jossa myytäisiin kaikkea kaunista. Nyt se puoti oli edessäni, joskaan ei minun omistuksessa. Niin täydellinen minun makuuni.

 Jos olet lukenut postauksiani pitempään/enemmän, tiedät, ettemme ole rikkaita. Itseasiassa olemme vähävaraisia ja nyt kun Murunen on työtön, tulomme ovat entuudestaankin pienentyneet. Emme todellakaan voi ostaa kalliita sisustus tuotteita. Siksi hirvitti ensin päästää tunteet pintaan ja antaa itselle lupa ihastua näihin kaikkiin esineisiin ja kukkiin. Kun kuulin hinnat, oli selvää, että nyt on sen aika: Itsehemmottelun aika! Jokaisen tulisi saada hemmotella itseään joskus.  Minun onneni oli myös se, ettemme vielä olleet käyttäneen joululahjarahojamme. 


Ikkunaa koristavat lukuisat mobilet ja roikkuvat esineet.  Olin kuin lapsi karkkikaupassa silmät suurina ihastuksesta. 
Haluan tuon, eikun tuon, tuon... 

Mielessäni oli makkarin ikkunaan saada jokin ihana herkkä koriste, mikä auringon kanssa säteilisi kilpaa. Tai sitten keijumaisin siiveniskuin tanssisi auringonpaisteen sillalla. Jokin kaunis...  ja nyt niitä herkkiä ja kauniita roikkui edessäni kymmenittäin. Olisiko se tuo etualalla näkyvä violetti perhonen? 


Toisaalta tämä yläkuvan simppeli lila sulkamobile olisi upeaakin upeampi.   Valotus ei näytä oikeaa sävyä. Höyhenet ovat kuin herkän lilan keijukaisen siipisulkia. 


Ehkä sittenkin kimalteleva enkeli ja kristallit.. Olisi niin ihana tuokin. Mietin tovin ja ajattelin ikkunaani. Kissat ovat ikkunan edessä pöydällä tiirailemassa lintuja ja oravia ja keijuja ja menninkäisiä pihapuista. Ei ehkä sittenkään höyhenet se paras idea siihen kohtaan. Niinpä kotiin saapui... 


... kaunis violetti perhonen. Olen ollut tyytyväinen ostokseeni. Nyt saan herätä tuon kaunokaisen liihottaessa luokseni ja nukahtaa  keijuperhosen vartioidessa untani. Odotan innolla kesän valoisia päiviä, jolloin auringonsäteet alkavat leikkiä perhonen kanssa. Aiemmin minulla oli tuon tilalla kaksi aurinkosiepparia, mutta nyt ne leikittelevät etelän puoleisella parvekkeellamme. 


Miksi silkkikukkia, vaikka aidot ovat niitä oikeita, tuoksuvia kukkia?

Tottakai Sinä itse valitset mitä sinä haluat. 

Rakastan oikeita kukkia! Ostaisin joka päivä tuoreet kukat maljakkoon, jos voisin. Tässä kuitenkin muutama syy miksi Floristin kukkastudion laadukkaat silkkikukat voivat olla oikeita kukkia parempi vaihtoehto tai hyvä lisä niiden kera: 

 • Laadukkaat silkkikukat ovat aidonnäköisiä
 • Ne ovat huolettomia. Et tarvitse kastella etkä kitkeä


 • Silkkikukkia ei lannoiteta ja silti kukkivat uljaana seuraavinakin vuosina 
 • Floristin kukkastudion silkkikukat kestävät hyvin auringon uv-valoa ja soveltuvat täten sekä sisälle että ulos
 • Selvää säästöä. Ostat yhden silkkileikkokimpun vuosiksi, kun taas aidot kukat lakastuvat muutamassa päivässä tai viikossa. Aitojen hinnalla voit siis ostaa vaikka aina uudet silkkikukat ja täten sisustaa jokaisen huoneen ja terassin tai leikkimökin, mökin, tehdä viherhuoneen jne.


 • Rakastan ruiskukkia. Silkkisinä niitä voin pitää maljakossa talvellakin, mutta aitoja ruiskukkia en taida talvella saada mistään.  Mikä sinun lempikukkasi on, jota saa vain tiettynä vuodenaikana aitoina? 
 • Allergisena ja astmaatikkona aidot kukat voivat sairastuttaa. Silkkikukille riittää pölyhuiskuttelu tai pölyjen huuhtelu, eikä allergiaoireita täten ilmaannu
 • Haluaisit säilyttää tärkeän kukkakimpun. Esim. Hääkukat. Aitojen kukkien tauluksi teko on kallista ja kuivattuna kukat eivät enää näytä samalta kuin hääaamuna. Silkkikukkakimppu sensijaan näyttää yhtä kauniilta vielä pitkään. 
 • Haluaisin kukkia kotiimme. Haluaisin niitä sänkyni viereen. Vähävaraiselle aitojen kukkien ostaminen maljakkoon olisi iso kuluerä pitemmän päälle. Sen sijaan silkkikukat maljakkoon ovat mahdollisesti kertaostos 
 • Kissat ja kukat...  Maljakko kaatuu varmasti. Se kaatuu sen sata kertaa päivässä. Ei meillä ole paikkaa, minne kissat eivät pääsisi. Lisäksi Luis rakastaa kukkia. Eli vesi valuisi pöydälle, laminaatille, tavaroille siinä liki, ja kissa makaisi kukkien keskellä viaton ilme kasvoillaan. Maljakko sirpaleina. Kun kimppu onkin tekokukkia, kissoja ei niin kiinnosta sellainen. Ei hajoa perintövaasi, ei tule lattiaremontti... 

Kukkakuvien mallina toimi Luis . Kaksi eka kuvaa ovat 3 vuotiaasta kukkien metsästäjästä ja tämä yläkuva on 5 vuotiaana bambuvuoteelta otettu. 


Meillä astiat ovat ostettu sarjoittain, emmekä harrasta yksittäisten kuppien ostoa. Kun nyt näimme Floristin kukkastudion valikoimissa horoskooppimukeja, aloimme heti lukea omia analyysejamme. Ne osuivat niin täydellisesti meihin, että nauroimme ja katseesta jo tiesimme mitä kumpikin ajatteli. "Nämä ovat meidän!".
Saat lukea minun horoskooppimerkkini analyysin ensin. Voisinpa kirjoittaa tähän, ettei ihan kaikki pidä paikkaansa, mutten viitsi valehdella sinulle, saatikka itselleni. 


Minkälainen olisi sinun tämän päivän kukkakimppusi? 

Minä haluaisin kimppuuni valkoisia ja vaaleanpunaisen eri sävyisiä hortensioita tai pioneja tälle päivälle. Ehkä kimppuun mukaan eucalyptusta tai muratin eri sävyjä ja harsokukkaa.  


Tästä lahjakaupasta saa myös erilaiset postikortit ostettua mukaan. Meillekin lähti nippu kotimaisia Liisa-Christiina Laaksosen kortteja. Liisaan voit törmätä Ylistarossa, jossa heillä on eläinten vanhainkoti. Liisa on myös piirtänyt Lissu kortteja usean vuoden ajan. Erityisesti naiset ovat löytäneet ihastuttavista Lissu-korteista  huumorin kukkasen.

Lissun sanoja lainatakseni : 

Olen niin kuin enkeli. Siivet lyhenevät, sitä mukaan kuin rinnat kasvavat.

Lirahtiko sultakin?


Kyllä se niin on, jotta silkkikukkakammosta pääsin eroon vain hankkimalla laadukkaat silkkikukat alan ammattilaiselta. Silkkikukat ovat todellakin jääneet elämääni pysyvästi. 

Kiitos Heli ihastuttavasta juttutuokiosta ja Kukkastudion esittelystä. Me tulemme uudestaan kunhan tilillä on taas katetta. ;) 

Oletko yhä sitä mieltä, ettei silkkikukat ole upeita? 
Käy katsomassa miltä näyttää HÄÄKIMPUT silkkikukista. Ja jos et asu Kuopiossa tai lähikunnissa, mutta kiinnostuit, kurkkaa pienimuotoiseen verkkokauppaan.  Sieltä(-kin) löytyy yhteystiedot kukkastudiolle, jos nyt jokin kuvieni tuote herätti kiinnostusta, mutta sitä ei verkkokaupasta löydy. 
Ne pakolliset höpinät: 

Tämä postaus ei ole yhteistyönä tehty. Olen itse maksanut ostokset täydellä hinnalla. Linkkien klikkailu ei myöskään tuo minulle etuuksia. Halusin ainoastaan esitellä kaupan, jonka aate ja sisältö on blogiini sopiva.  

1 kommentti:

 1. Onpa ihana kauppa! Jotenkin heti kävin kuvittelemaan äitini tuonne kauppaan ja voin sanoa, että nuo kristallikoristeet olisi lähteneet heti mukaan :)
  Minä en karsasta silkkikukkia, ne ainakin pysyy hyvässä kunnossa minun huonossa hoidossanikin.
  Kivaa loppuviikkoa sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Hyvinvointia joulukalenterista: Henkinen haastatteluni

"Se resonoi kauniisti sydämessä ja koskettaa lujasti sieluun. Silloin tiedän tulleeni kotiin..".  Kun avaan netin ja kirjaudun sis...