Bumerangityynyllä selkäkipuja vastaan

-Yhteistyö-
Oletko koskaan miettinyt sitä, miksi me oikeastaan nukumme? Miksi keho sanoo, että nyt väsyttää, nyt on aika käydä nukkumaan? Minäpä kerron : 

  1. Uni palauttaa elimistön voimatasapainon
  2. lataa akut
  3. Uni ehkäisee stressiä
  4. ylläpitää vastustuskykyä
  5. torjuu sairauksia 
  6. Uni ylläpitää aineenvaihdunnan ja hormonitoiminnan tasapainoa
  7. Uni palauttaa henkisen voiman ja vireyden
  8. Uni auttaa käsittelemään tunteita
  9. Uni ylläpitää muistin ja oppimisen edellytyksiä
  10. Unen aikana aivo-selkäydinneste pääsee huuhtelemaan soluvälitiloja syvemmältä kuin valvetilan aikana ja kuljettaa solujen aineenvaihdunnan kuona-aineet pois. Siten voidaan sanoa, että uni puhdistaa aivot.

Sekä lyhentynyt että pidentynyt yöuni on epäterveellistä ja lisää sydän- ja verisuonitautien sekä aikuistyypin eli tyypin 2 diabeteksen riskiä. Huonosti nukutun yön jälkeen väsymys voimistuu, keskittymiskyky huononee, tarkkaavuus heikkenee, huomiokyky kaventuu, muistaminen vaikeutuu ja reaktionopeudet hidastuvat. Nukkuminen on elintärkeä osa ihmisen luontaista vuorokausirytmiä,  eikä ihminen elä kovinkaan kauan ilman unta. Riittävä ja hyvä uni parantaa niin ruumillista kuin henkistäkin suorituskykyä, suojaa sairauksilta ja ennenaikaista vanhenemista sekä yleisen suorituskyvyn heikkenemistä.

Nukumme elämästämme noin kolmanneksen, eli peräti noin 25 vuotta, jos elämme 75-vuotiaiksi. On siis järkevää panostaa laatuun niin sängyn kuin tyynynkin suhteen.

Kun luin juttua bumerangin muotoisesta tyynystä, mikä auttaa selkäkipuihin, oli fiilikset kaksijakoiset. Minun selkäkivut ovat olleet vuosia vaikeita ja äärimmäisen kovia. Kun kipu saa oksentamaan maatessakin tai tajunnan hämärtymään ja itsehillinnän pois päältä, ei ihan ensimmäisenä mikään tyyny ole mielessä hoitokeinona. Naurahdin ajatukselle ja mietin, että tokihan hyvä tyyny auttaa lihasjumeihin niskan seudulla. Asia jäi siihen. 


Jonkun ajan päästä oma vointini heikkeni ja heikkeni ja mikä tahansa keino, mikä lievittäisi kipua, oli nopeasti löydettävä. Elämäni oli luisua käsistä. Jopa sydämeni alkoi temppuilla yhtäjaksoisesti ilman taukoa. Silloin aloin kahlata nettiä jälleen ja tuntui siltä, että kaikki on jo kokeiltu. Ahdistus oli ottamassa vallan. Jokin suurempi voima taisi kuunnella hätäpyyntöjäni, sillä Instgramissa vahingossa törmäsin Egnimiin. Heillä oli bumerangityyny tulossa markkinoille. En edes muistanut enää mistään kivun lievityksestä sen kohdalla, vaan mietin tyynyä tyynynä. Unen laatua. Kärsinhän vaikeasta unettomuudestakin kipujen vuoksi. Asiaa ei helpota sekään, että lääkityksen otto on 5 tunnin välein, myös yöllä. Siihen aikaan nukuin 0 minuutista 3 tuntiin per yö. Kyllä. Joka yö. Olin jo tottunut siihen jotenkin, mutta tottakai unettomuus aiheuttaa ongelmia. Keskittyminen, voimavarat, ahdistus, masennus... sydän. Elämää ylläpitävä voimakeskus. 

Minulla oli ihan tavallisia tyynyjä, mutta kivuissa pyöriessä aina löysin tyynyn joko seinältä ja päälläni tavallaan työnsin sen seinään kiinni tai sitten olkapäitteni alla. Lisäksi tyynyt tuntuivat ennemminkin aiheuttavan päänsärkyä kuin unenlaadun parantumista. Niskaan ja takaraivoon koski. Olin itsekin miettinyt, miksi tyyny ei voisi olla sen mallinen, ettei se aina jäisi alleni tai kirjaimellisesti päälleni. Kärsin myös migreenistä, josta seurasi myös äkillistä sokeutumista hetkittäin. En väitä etteikö yksikään tyyny olisi laadukas. Totesin vain ettei tavallinen tyynyn malli toiminut minulla. 


On vaikeaa olla positiivinen ja iloinen, jos voimat ovat lopussa. Silti se asenne yritti jostain puskea läpi. Uskottelin itselleni, että asiat paranevat vielä. Siihen aikaan blogissakin tapahtui hiljaisuus. Kun joulukuussa postauksia oli 26kpl, vuoden vaihtuessa tahti on ollut 1 postaus kuukaudessa. Elämäni oli siinä pisteessä, kiitos kipujen, etten enää kauaa jaksaisi tai jotain todella olisi tehtävä ja äkkiä. Niinpä aloitin yrittämään unen laadun parantumista Egnimin kautta saadulla bumerangityynyllä. Paketti saapui. Ensireaktio oli, että paketti on melko pieni siihen nähden, että sen sisällä on tyyny. Avattuani huokasin helpotuksesta, sillä tyynyhän olikin vakuumipakattu. Avasin paketin ja ensin sisus omaan tyynyliinaansa ja sitten erikseen ostettavaan suojaavaan tyynyliinaan. Tyyny olikin iso ja napakka. Jopa siinä määrin, että mielessä kävi jo ties mitä. Olihan aiemmin tyynyni olleet aina tosi pehmeitä ja tosi littanoita. Olin napakoista tyynyistä saanut vain pääni ja selkäni kipeäksi. Koska Egnimin bumerangi on arvokas tyyny, en edes harkinnut luovuttavani. Päätin kokeilla 2 viikkoa, vaikka mikä olisi. Jos tulisin kipeämmäksi, niin sitten tietäisin ettei malli ratkaise, niinkuin ei hintakaan. 

EGNIM Bumerangityyny on uusi, ainutlaatuinen ja Suomessa suunniteltu tyyny.  Ergonominen memory foam- bumerangi on lepoon ja nukkumiseen tarkoitettu tyyny, mikä myös lupaa lievittää niskan ja selän kipuja. Tyynyn saa tilattua esim. @egnimfinland (Instagram) tai Egnim - Home (Facebook) tai suoraan Amazonin verkkokaupan kautta ja hinta on 99.90€ tyyny ja 16.90€ tyynyliina. Postikuluja ei tule!! 

Miten minun sitten kävi? Pitikö tyyny lupauksensa lievittäen kipuja, koinko ihmeparantumisen vai oliko tyyny pelkkää rahastusta ihmisten kärsimyksellä? Entä miten nyt kun tavallisille tyynyille sain kissa-ystäviä viereeni ja nyt tyyny olikin ykskaks muotoiltu vartaloa hyväileväksi?? 

Otin tyynyn käyttööni heti. Koska olen vammautunut ja kehoni vaatii lepoa, heti tarkoittaa  todellakin heti saman päivän, illan ja yön ajan. Aamuun mennessä päätäni jyskytti, niskaan koski ja selkäranka oli kuin kierteelle ruuvattu. Ja minä aion jatkaa vielä 13 yötä ja päivää!! Luin pakkausta ja tutkin tyynyä muutenkin. Mielestäni tyyny on laadukas, huoliteltu, ihanan pehmeä ollakseen napakka ja palautuu muotoonsa, vaikka kokeilin istuakin sen päällä. Tavallinen tyyny olisi jo nyt montulla. Pakkauksessa sanottiin, että tyynyn tulee tekeytyä vuorokausi muotoonsa ennenkuin sen ottaa käyttöön! Ja minä olin ottanut heti sen käyttöön. Niinpä toivo heräsi paremmista yöunista uudelleen. 

Kissoja hämmensi ensin tyynyn malli ja mihin nyt käyvät maate. Hyvin pian kuitenkin alkoi kilpailu siitä, kuka kerkeää viereeni nukkumaan ja saa päällään nojata bumerangin päälle. He nukkuvat tyyny päänsä alla. Etenkin pojat. Lella pienikokoisena tykkää käpertyä bumerangin "pesään" päiväunille.  Eli kissat omivat tyynyn heti. Pidin kuitenkin pintani ja nukuin toisen yön tyynyllä itse. 

En ole kokenut ihmeparantumista, eli en väitä esim. Hermovaurioiden kadonneen ja että olen nyt päivät pitkät jalkeilla ja kivut poissa.  Sitä ei Egnim edes väitä tyynyn saavan aikaan. Sen sijaan kaikki edellisiltana ja yönä  hankkimani lihaskivut olivat historiaa ja sen lisäksi se minun tyypillinen asteikon 9 / 10 kipu oli laskenut omaan perustasooni, 6 / 10. Olin nukkunut ensi kertaa 4 tuntia putkeen. Ja tämä jatkuu yhä. Kivut pysyvät hallussani ja nukun jopa 5 tuntia + 3 tuntia yössä parhaimmillaan. Migreeni ja niskajumit ovat historiaa. Tyyny pysyy pääni alla, eikä se karkaa enää seinälle tai hartioiden alle. Lisäksi saan kahmastua samaisen tyynyn syliini, eikä sitä varten tarvita toista tyynyä. Voin myös kääntää tyynyn tukemaan selkääni kivuliaimpina päivinä. Unenlaadun parannuttua ja kipujen tasaannuttua koko elämäni on mullistunut. Kuten arvata saattaa, nukuttua hyvin jaksaa paremmin ja mieli on virkeämpi. Tämä mahdollisti jopa blogini uudelleen syntymän lifestylesta henkisen hyvinvoinnin blogiksi. Tuskin tulen enää kirjoittamaankaan postaus per päivä, mutta maaliskuussa jaksoin jo kirjoittaa 3 postausta ja tässä kuussa tämä on jo kuudes!! 

Nyt kun tyyny on ollut käytössäni, rakastan sitä. Olen TODELLA hämilläni siitä, että selkäkivut ovat vähentyneet, vaikka selkäni vuoksi olen invalidisoitunut vuoteeseen. Miellyttävä, tilava, halittava, kätevä ja ehdottomasti rakkauteni arvoinen. Jos nyt saisin valita 100€ tai tämä tyyny, valitsisin tyynyn. Vaikka se niin omituiselta kuulostaakin, niin tyynyn hyödyt ovat toden teolla koko rahan arvoiset. Kuka kärsii kivuista, tietää, ettei tuo satanen ole iso raha silloin, jos saa ostettua sillä kivut pois pitemmäksi aikaa. Toistaiseksi ei kivut ole palanneet, ellen ole sitten istunut enemmän. Silti, kun aiemmin kivusta palautuminen kesti 3-6 viikkoa, nyt palaudun 1-7 päivässä. Eli kaikin puolin suuri apu. Sydämeen on lääkitys, joten sydämen osalta en osaa nyt sanoa auttaako tyyny, mutta voin arvailla, että taatusti uni auttaa, kun nukun ja voin paremmin. 

Suosittelen todella Egnimin bumerangityynyä niin unenlaadun parantamiseen kuin niska- ja selkäkipuihinkin. Samoin heille, joilla ei vielä ole kipuja, sillä usko pois, et halua niitä tulevaisuudessakaan! 

-Viltsumari-


Minä en hyödy, jos klikkaat linkkiä  tai hankit itsellesikin tyynyn. Iloitsen vain, jos saat samanlaisen terveyshyödyn. Tämä on täysin oma kokemukseni, ei lääkinnällinen tuote, enkä voi taata samaa helpotusta kaikille. 

Kommentit

Ihanaa, että sait apua tyynystä. Sinulla on ihanan väriset hiuksetkin.
Kaunista alkavaa viikkoa sinulle Viltsu <3
Kiitos Outi. Tämä tyyny toden totta on kuin ihme. Hyvin hämmentävää ja teki minut onnelliseksi.

Suositut tekstit