Hae tästä blogista

Maaemon päivä 50 vuotta


22. huhtikuuta, eli tänään, vietämme Maan päivää. Maailman suurin kansalaistapahtuma, Earth day, on tänä vuonna digitaalisessa muodossa ensimmäistä kertaa historiassa. Earth day.n idea on vaatia johtajia ottamaan tiede vakavasti, kuuntelemaan kansalaisiaan ja edistämään toimia kaikilla yhteiskunnan tasoilla ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Voimme tehdä maailmasta paremman yhdessä. Sinulle, minulle, toisillemme, meille kaikille.


Maan päivä on kansainvälinen vuosipäivä. Sitä kutsutaan toisinaan myös Maailman päiväksi. Päivää on vietetty vuodesta 1970, ja tarkoituksena on järjestää kansalaistoimintaa puhtaan veden ja ilman sekä koko elinympäristön hyväksi. Vuonna 2009 Yhdistyneiden kansakuntien yleiskokous nimitti päivän kansainväliseksi maaemon päiväksi.


Mitä voisimme tehdä tänä päivänä yksilöinä juhlistaaksemme Maaemoamme? Tässä minun top 10 vinkit:

 1. Käy kävelyllä ja kerää kaikki roskat jotka vastaan tulee. Ota siis kotoa lähtiessäsi roskapussiksi sopiva kassi mukaan ja kertakäyttökäsineet. Jos sinulla on roskapihdit, aina parempi. Joitakin roskia saa kerättyä myös ns. Makkaratikulla, eli veistät kepin pään teräväksi. Sopivia keppejä löytynee luontoon tipahtaneista oksista ja risuista. Älä kuitenkaan turmele elävää puuta. 
 2. Tee Maan läheinen ateria. Jätä pois e-koodit ja muu  liikaa prosessoitu. Mitä enemmän esim. Lähiruokaa käytät, sen parempi. Muita hyviä sanoja ruokapakkauksissa ovat esim. Luomu ja Reilu kauppa
 3. Jaa somessa sinun #HOPEFOREARTH -Maaemoa kunnioittava kuvasi. Esim. julkaise kuva luomu ateriastasi
 4. Tee lupaus, että äänestät seuraavissa vaaleissa henkilöä, jolle ympäristöasiat ovat tärkeitä. Lisäksi pyydä kolmea muuta henkilöä tekemään samoin. Esim. 1 kaverisi, 1 työkaverisi ja 1 sukulaisesi. 
 5. Siirry puhtaaseen energiaan sähkössä. Tällaisia energiamuotoja ovat mm. tuuli ja aurinko. 
 6. Vähennä tai jätä muovi pois tuotteistasi, joita yleensä käytät. Helpoin tapa on hankkia kestokauppakassit ja kestohedelmäpussit. Inspiskin on joskus arponut kestokassin lukijoiden kesken. Ainakin yhden,jos ei useamman. 
 7. Osallistu paikallisiin tempauksiin
 8. Piirrä, maalaa tai tee muuten käsillä luontoaiheinen työ ja julkaise kuva somessa #hopeforearth
 9. Jos voit vaikuttaa politiikassa, lupaa vaikuttaa luonnon puolesta. 
 10. Puhu, kerro, osallistu, jaa... Anna äänesi kuulua luonnon puolesta. Istuta puu siinä samalla tai lahjoita luonnonsuojeluun. MITEN SINÄ AIOT VIETTÄÄ MAAEMON PÄIVÄÄ? Haastan sinut osallistumaan Earth day.n viettoon oman mahdollisuutesi mukaan. 

2 kommenttia:

 1. Aion jatkaa tuttavani äänestämistä vaaleissa, hän edustaa minulle tärkeitä asioita ja yksi niistä on luonto.
  Voisin tehdä kyllä jonkin luontotyön ja kuvata sen. Kiitos vinkistä <3
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Viltsu <3

  VastaaPoista

Suurin osa elämästäsi on arkea. Tee siitä ihanaa.
Kommentit julkaisen viiveellä. Tarkistan ensin.
Kiitos, kiitos, kiitos!
~Viltsumari
Löydät minut myös https://direct.me/inspiration

JOKO LUIT TÄMÄN?

Äitiydestä

Onni on köyhälle tonni, rikkaalle milli, mulle tunne villi! -Timo Aaltonen Äitienpäivänä lapset heräilevät sängyissään, hierovat rähmäisiä ...